Каква марка халогенни крушки да си купя?

Гост

Мнение от Гост » 26 Мар 2005 19:25

ALTEZZA написа:mi da ti kaja chestno mi e malko matna india s tez krushki, nesto mnogo vidove sa. tova koeto znam e che sa HID(high intensity discharge), i koeto znam za moite e che rabotiat na niakolko hiliadi volta(nad 10K volta). za Xenon ne znam, no bih predpolojil che bash s tova sa palni i za tova sa i sini. predpolagam che rabotiat na principa na TV kineskop, t.e. niamat jica v tiah, ami dva elektroda(anod i katod mai se kazvaha) i mejdu tiah gas(predpolagam che Xenon), kat podadesh naprejenie i gazta svetva.
az sam s OSRAM BLUE,mnogo sa dobry,ymat LEKO SINKAV OTENAK y taka patya se vijda po-dobre.,A DALGITE SA NAPRAVO UBIISTVENO DOBRY S TYA OSRAM,KUPIH GY OT METRO NYAKADE KAM 20LEVA BYAHA,MISLIA 4E NA OPAKOVKATA PI6E-- OSRAM BLUE LIGHT 10%,i naystyna v autobild kazvat 4e sa ot nay-dobryte kato pokazateli. :whistle: cool.gif

LEXUS

OSRAM BLUE

Мнение от LEXUS » 26 Мар 2005 19:25

ALTEZZA написа:mi da ti kaja chestno mi e malko matna india s tez krushki, nesto mnogo vidove sa. tova koeto znam e che sa HID(high intensity discharge), i koeto znam za moite e che rabotiat na niakolko hiliadi volta(nad 10K volta). za Xenon ne znam, no bih predpolojil che bash s tova sa palni i za tova sa i sini. predpolagam che rabotiat na principa na TV kineskop, t.e. niamat jica v tiah, ami dva elektroda(anod i katod mai se kazvaha) i mejdu tiah gas(predpolagam che Xenon), kat podadesh naprejenie i gazta svetva.
az sam s OSRAM BLUE,mnogo sa dobry,ymat LEKO SINKAV OTENAK y taka patya se vijda po-dobre.,A DALGITE SA NAPRAVO UBIISTVENO DOBRY S TYA OSRAM,KUPIH GY OT METRO NYAKADE KAM 20LEVA BYAHA,MISLIA 4E NA OPAKOVKATA PI6E-- OSRAM BLUE LIGHT 10%,i naystyna v autobild kazvat 4e sa ot nay-dobryte kato pokazateli. :whistle: cool.gif

LEXUS

OSRAM BLUE

Мнение от LEXUS » 26 Мар 2005 19:31

az sam s OSRAM BLUE svetyat mnogo dobre ymat synkav otenak i patya se vyjda po-dobre,a DALGITE SA UBIISTVENO DOBRY S TYA KRU6KI,KUPIH GY OT METRO ZA 20LEVA NYAKADE,NA OPAKOVKATA PI6E OSRAM BLUE LIGHT 10%,AKO NE SE LAJA,i naistyna v autobild gy davat kato edny ot nay-dobryte kato pokazateli. :whistle: cool.gif

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 26 Мар 2005 21:48

Tochno tova sa nashite farove... :thumbsup: :thumbsup: HID=Xeonovi biggrin.gif
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 11 Яну 2008 20:48

Може ли да ми кажете какъв стандарт са халогените за моята кола? Н4, Н1 или ... ? Благодаря!
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 12 Яну 2008 20:39

Aleksandar написа:Може ли да ми кажете какъв стандарт са халогените за моята кола? Н4, Н1 или ... ? Благодаря!
Обикноюено е маркиран типа в/у самия фар или с лепенка на напречната греда на която се дъжат фаровете ,радиатора и т.н.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 14 Яну 2008 17:14

ако търсиш халогени които да светят по-добре от стандартните,вземи Osram Night Breaker,това са най-добрите на пазара в момента.има ги за всеки цокъл,h4 че даже и за редкия h11 като на моя рав.ако ти трябват синкави за келешлък има най-различни-osram,philips и доста китайски кучи марки.
hid са ксенонови,потърси тук във форума Mе4оKуX,продава ги с гаранция и монтаж.те имат един мноооого голям недостатък-цената.а ако изгори такава(обикновено изгаря управляващата електроника) става още по-скъпо и не всеки може да ти помогне.

виж тук ако знаеш малко немски,поръчвал съм при тях.:
http://www.xenonlook.com/ wink.gif има снимки за сравнение как светят различните крушки (bilder). biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 14 Яну 2008 19:27

Narva има в МЕТРО няколко стандарта. В събота взех последната Х4 на 4.55 biggrin.gif

иначе Магазин на ОСРАМ знам на ул. Гео Милев с/у централния вход
на 93 соу, на ъгъла на блока...

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Яну 2008 20:22

При всички случаи не се лъжи със 'сини' халогенни крушки.
Човешкото око има по-ниска чувствителност към синия/виолетовия цвят.
Изгледа на колата със сини крушки ще е добър, ама няма да виждаш толкова добре, отколкото с бели.
Най-добра чувствителност окото има към 'дневна светлина' (сигурно е от еволюцията), която отговаря на HID крушка около 4300К.
Всичко останало над тази температура (6000К, та дори и китайски 12000) вече не осветява толкова добре, въпреки, че изгледа е добър...
Не случайно добрите производители на хсенонови крушки въобще не предлагат 10-12000К (най синьо-виолетовите) а предоставят този сегмент на китайците biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 15 Яну 2008 10:11

jim_beam написа:ако търсиш халогени които да светят по-добре от стандартните,вземи Osram Night Breaker,това са най-добрите на пазара в момента.има ги за всеки цокъл,h4 че даже и за редкия h11 като на моя рав.ако ти трябват синкави за келешлък има най-различни-osram,philips и доста китайски кучи марки.
hid са ксенонови,потърси тук във форума Mе4оKуX,продава ги с гаранция и монтаж.те имат един мноооого голям недостатък-цената.а ако изгори такава(обикновено изгаря управляващата електроника) става още по-скъпо и не всеки може да ти помогне.

виж тук ако знаеш малко немски,поръчвал съм при тях.:
http://www.xenonlook.com/ wink.gif има снимки за сравнение как светят различните крушки (bilder). biggrin.gif
И аз чук че са най-доброто за момента от халогените. Значи доставят до БГ, така ли? Нямам много време да се зачета сега. А със сини съм се пробвал. Не бих повторил dry.gif И последно съм с Н4, така ли, че не видях лепенки по фаровете.

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 15 Яну 2008 14:32

дали доставят до бг не знам,аз съм в чужбина,но нали вече сме в ес.виж колегата по-горе спомена за фирмен магазин на osram в софия.по бензиностанциите няма ли?
какъв цокъл ти са крушките,най-добре сваляш една и гледаш.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 15 Яну 2008 14:58

малко по подразбиране реших че още ги няма в БГ, но ще проверя. А че сме в ЕС, засега според мен по този показател нищо не се е променило. Даже и в ПейПал ни няма още.

todorakiggg
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от todorakiggg » 15 Яну 2008 15:28

Има ни и още как. Съвсем скоро си отворих BG Paypal Account с кредитна карта издадена от ПИБ. biggrin.gif

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 15 Яну 2008 16:39

Tova e super novina biggrin.gif. Vednaga si pravia i az

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 15 Яну 2008 20:14

питах швейцареца от xenonlook.com,праща и до бг,7€ незастрахован пакет и 11€ застрахован.
как така нищо не се е променило,нали вече няма митнически пречки за търговията вътре в ес.поогледайте се,доста стоки в чужбина са много по-евтини,качеството е също гарантирано.
ще взема да отворя един webshop за автоаксесоари мама му стара. mad.gif biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор