Премигващо осветление в купето T25.
Мнение от yuzi_e » 25 Ное 2019 18:30
При движение мигането изчезва при ново запалване на автомобила мига интериорното осветление, осветлението дисплея на климатроника и дисплея на таблото показващо часа и градусите.(изброените се забелязват)
Автомобила е Т25, 2008 d4d 2,2.
Когато форсирам на място също премигват, но с по-голям интензитет.
yuzi_e
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 160 пъти
- Получена благодарност: 594 пъти
Мнение от mapamop » 25 Ное 2019 19:34
Динамо и/или електрониката му?
Някакви сигнални лампи да премигват по таблото? TRC/VSC/Акумулатор/Еърбези например? - това е динамо по принцип.
Другите причини - замърсени предпазители, пречупен кабел и (пази боже) интеграционно реле. Релето и бушоните мисля че ще мигат и без запален двигател.
Динамото и "плочката" му можеш да ги видиш и с техстрийма - много вероятно ще има логната грешка по системите за под/пре-напрежение.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Мнение от yuzi_e » 25 Ное 2019 20:21
Акумулатора не е нов, но върти добре на студено. Не съм мерил волтаж ще проверя. Сигнални лампи не премигват.
Динамото с диоден блок, четки и шайба сменени преди половин година.(което не е критерий за изрядност). Ще послушам съвета ти и ще почна с кабелите на масата и също ще огледам предпазителите.
yuzi_e
- mapamop
Мнение от mapamop » 25 Ное 2019 20:57
Виж като се размига дали ти мигат и плафоните - те поне впоследствие се мерят лесно с мултиметъра
--
Тц...тц...тц...
mapamop
yuzi_e
- mapamop
Мнение от mapamop » 27 Ное 2019 22:15
Когато се размига осветлението мултиметъра какъв волтаж показва? Виж и какви волтове имаш в запалката там е почти директна връзка към динамото.
Има ли вода в таблата с бушоните в двигателния отсек?
Опита ли да си махнеш крушките на плафоните и/или тези във вратите? Може да са "глътнали вода" отнякъде поради теч и да късят....
Махни ги всички и ги слагай една по една, на положение OFF на плафоните или с откачена букса там където слагаш. Ако са LED гледай да не опират никъде другаде освен на контактните им пластини.
Някакви други аномалии да има?
- регулирането на фаровете не работи или при всеки старт мърдат
- дистанционните не отключват и/или заключват
- късите не светват/не изгасват. Светят само габарити или нищо.
- климатроника (ако има) не си върти клапите, според смяната на режима топло-студено. При топло духа в началото в краката, при студено духа от централните клапи, при достигната температура или равна с външната - и от двете места.
- огледалата не мърдат или не си помнят позицията от "джойстика", не се прибират от бутона.
- Плафоните не остават светнати за известно време след като излезете от колата, но не е заключена още или не светват при отключване.
Всички тези аномалии ако не са от нестабилно напрежение са интеграционно реле в голяма степен. Търсим "нарушителя" или при динамото, или при лампите които са директно свързани към интеграционното реле.
Както цяло симптомите ти са за динамо или интеграционно реле - някое от двете не работи коректно, поради някаква причина - неизправност на дадения модул или неизправност в подвързаните неща след него.
Може и да е вода в някой фар,стоп или осветлението на номера - погледни и там, особено ако имаш автоматични къси по софтуерен път, без добавяна електроника/реле. Това поне се вижда лесно, стоповете може да ги опипаш дали са мокри през дупките в багажника. Осветлението на номера горе-долу също. Не знам това комби ли е, или седан или лифтбек. На комбито отваряш багажника и ги виждаш ...
Забравих и нещо друго:
- Ако свалиш пластмасовата кора под голямото табло с бушоните, тази която покрива долната част на предната колонка, вляво в краката на шофьора, ще откриеш таблото за разпределението на сноповете на цялото купе - виж дали няма разкопчан или овлажнен конектор и там. През тези връзки минават всички токови линии от и за купето. Ако има теч, не е невъзможно да са оводнени.
- Ако бръкнеш през капачето за бушоните нагоре, напред и наляво ще намериш табло с 4 релета - виж ги да не са мокри от теч по стъклото.
- малко вероятно е, но може и там да имаш някаква влага от теч в купето. Предполага се че теч в купето ще се вижда и някъде другаде.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Мнение от yuzi_e » 30 Ное 2019 21:41
Замерих волтаж на запалката 14.1в.
На самия плафон е 13.8в. Споделям клип нагледно при отваряне и затваряне на вратата. Нещата при мен май отиват към прословутото реле.Колегата "mapamop" ще се окаже прав.
До този момент други аномалии не съм забелязал. Течове не съм открил.
yuzi_e
- mapamop
Мнение от mapamop » 01 Дек 2019 04:13

Пробва ли да извадиш всички крушки и да погледнеш таблото дали мига, и ако не да ги слагаш една по една по плафоните и вратите?
Все още се надявам да има сговнен кабел някъде. Особено като знам как се сменя самото реле ( 3 пъти!).
Провери си каталожния номер на catcar.info и го свери с тези в темата за моите приключения с това реле. Поне да знаеш какво търсиш, евентуално без да разглобяваш и да ти стои колата на трупчета известно време. Ново реле ти е 560 лева, ако си късметлия Нико ми беше дал цена от сорта на 50-60 лева, в eBay няма много, но се нагласи за около 10 дена доставка и около 80 лева като цена. Мисля че някъде из гаража трябва да се търкаля едно отремонтирано с 030 посредата, не му светват автоматичните дневни, но фаровете светват като ги пуснеш от ръчката. Ако не съм го отсвирил, мога да ти го пратя, ако ти върши работа.
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Мнение от yuzi_e » 01 Дек 2019 09:31
Тази тема ме кара да си мисля за релето. Въпреки всичко ще пробвам с всички крушки махане слагане една по една проверка. Лошото е, че трябва да го правя привечер тогава най добре се вижда премигващатата светлина на климатроника.
Гинекологията не е лош занаят

yuzi_e
- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Мнение от Freedom » 01 Дек 2019 10:34
Freedom
Мнение от yuzi_e » 01 Дек 2019 20:05
Ползвам захранване за смарт огледало от буксата 12v към 5 v на оригиналното с блендата. Ще съм благодарен някой ако даде отзив за сервиз в Варна за ремонт на интеграционното реле или подмяната му.
yuzi_e
- mapamop
Мнение от mapamop » 01 Дек 2019 20:17
И ако ти се е разминало - да купиш Фафла на хлапето да се почерпи.

Аз лично бих си купил друго (даже си купих 3), ако си е заминало. Не бих си губил времето с ремонти със съмнителен изход. Излиза по мои сметки на същата цена. Виж какво съм писал в темата "Дневните светлини на Авенсис Т25 не изгасват".
--
Тц...тц...тц...
mapamop
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 120 пъти
Мнение от gimara » 01 Дек 2019 21:32
Зависи от ремонта. Моето се оправи със смяната на един полеви транзистор - 1 лв. Гинекологичните операции при смяната и при ремонта са еднакви.
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

gimara
- mapamop
Мнение от mapamop » 01 Дек 2019 21:56
--
Тц...тц...тц...
mapamop
Мнение от yuzi_e » 08 Дек 2019 16:43

Part. No. 82641-05020A, Rev. No 1
SN:05060908484702.
Не можах да видя на снимките номерата от втория стикер с баркода CEL P/N имат ли значение?
- Прикачени файлове
-
- IMG_20191208_164240.jpg (499.94 KiB) Преглеждано 4574 пъти
-
- IMG_20191208_164156.jpg (1.43 MiB) Преглеждано 4574 пъти
yuzi_e
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru