За съжаление си остава само теория.
За другото - подкрепям с две ръце. Особено добре се усеща как "олеква" колата в някоя буря или зимна виелица.
Точно така. Законово на 20 литра може да е 400 грама отгоре или отдолу. На работа като стане по-студено, ми нагласят колонките да раздават 2-та % надолу, да излиза сметката. Ако мръднат малко повече, а те си мърдат....никакъв проблем за фирмата, обслужваща колонкитеKiki написа: ↑08 Сеп 2019 20:07Не се ли досещаш, че тази една и съща колонка на бензиностанцията може да отчита, че ти е сипано примерно 20 л. а те да са няколко литра по-малко.
Опитай по моя начин с тубите и шишета за допълване и ще видиш, колко реално ти харчи колата. Не разчитай на показанията на колонките. И засичай разхода на повече изминати километри, защото евентуалната грешка и по минимална.![]()
Точността на бензиноколонките нали трябва да е +/- 0.5% - т.е. на 20л погрешността може да бъде максимум 0.1л (т.е. около 80гр). При разход на автомобила 7л/100км, това би привнесало максимална грешка 0.035л/100км...
Толкова е точността, сгрешил съм.slowtraveler написа: ↑13 Сеп 2019 08:53 Точността на бензиноколонките нали трябва да е +/- 0.5% - т.е. на 20л погрешността може да бъде максимум 0.1л (т.е. около 80гр).
аз имам същия 2009г , извърградско под 6.5 не пада , а градско прави около 10 със сигурност , интересното е че на моя борда не показва реално , винаги като напълня резервоара до горе (60 литра мисля че е )ми показва едно и също да мина 640км , което не е реално ,минавам повече от 640км , дори да нулирам средния разход , все толкова показва на пълен резервоар 640км , дали има проблем със софтуеъра ?aalexieff написа: ↑17 Ное 2019 17:11 Авенсис 2,2 D-cat, 150 p.s. Среден разход 7.639 л./100 км. за 13 зарядки и изминати 5881 км. за тези 4 месеца, стигал съм и най-малко 6,789 но и най-много до 10,770 л/100 км, Винаги зареждам почти на една и съща бензиностанция като пълня до горе и слагам Бардал, но от Тойто Плевен казаха, че по добрия вариант е DFA (има го в Пр**тис на промоция).
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 8 госта