Лични терзания на bigchicken относно C-HR :)
- nicktodorov
- Автомобил: велосипед
- Получена благодарност: 1 път
Странна дилема-Yaris или C-HR...
Аз с моята още извънградско не съм излизал, но съдейки от каране по Цариградско и бул. България когато няма движение, мога да кажа, че се държи абсолютно обратно на стандартните автомобили.
Вместо да сваля разхода при по-висока постоянна скорост, при мен най-нисък разход се постига, когато трафика е най-голям и пъплиш тръгни-спри, или когато си в малки квартални улички под 40км/ч.
Но нямам търпение да изляза и аз на магистрала и да видя какво ще се окаже.
Вместо да сваля разхода при по-висока постоянна скорост, при мен най-нисък разход се постига, когато трафика е най-голям и пъплиш тръгни-спри, или когато си в малки квартални улички под 40км/ч.
-
Фаровете за мъгла са си халогенни.
В последната разпечатка на ценовата листа и оборудването пише електрохроматично огледало, но щом има стандартното лостче за две позиции и не виждам никакви датчици по огледалото...?
Каква е консумацията на светодиодните фарове? Зачудих се наличието им дали помага значително на икономичността. Щото нормалните халогени са си консуматор.
В последната разпечатка на ценовата листа и оборудването пише електрохроматично огледало, но щом има стандартното лостче за две позиции и не виждам никакви датчици по огледалото...?
Каква е консумацията на светодиодните фарове? Зачудих се наличието им дали помага значително на икономичността. Щото нормалните халогени са си консуматор.
Toyota C-HR 1,8 HSD 2019 facelift
Toyota Previa 2.0 D-4D 2001
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Браво - точно за това е автомобила - за да се пътешества с него (и на нови места
) ... 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Еми то е изписано достатъчно, а и начина на работа на системата го подсказва, та аз не съм изненадан. На магистралата си гори, бензинова малолитражка. По стария път за Бургас си беше хибридnicktodorov написа: ↑11 Ное 2019 13:37 Аз с моята още извънградско не съм излизал, но съдейки от каране по Цариградско и бул. България когато няма движение, мога да кажа, че се държи абсолютно обратно на стандартните автомобили.

-
Някъде бях споменал, че с 20 дни отпуск, аз кола не ползвам в работни дни, но пък жената е всеки ден на работа с нея и се събират общо три смени на масло годишноslowtraveler написа: ↑11 Ное 2019 13:45 Браво - точно за това е автомобила - за да се пътешества с него (и на нови места) ...
![]()

- slowtraveler
Работата не е пътешествие, и обикновено шофирането към работа не носи същото удоволствие 

- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
По-важно е, биричката да ти е харесала.

Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
И бирата е добра ,и местото е добро.... За Jagerhof говоря.Странно какво не му е харесало на колегата. 
Аз ходя само и единствено там,за нещастие на жената.

Аз ходя само и единствено там,за нещастие на жената.

-
Ами не е моя тип. Но не бива да изпадам в детайли, защото тук сме се събрали хора различни, покрай колите, не по други вкусове и интереси
Но иначе аз самия имам бар, е, малък, та съм изключително ангажиран на тема заведения, музика, клиенти, напитки, включително бири, които не пия, но бях стигнал до 120 в менюто
Та може би затова, съвсем несъзнателно, вмъкнах забележката
Иначе е добра и работеща схема 

Но иначе аз самия имам бар, е, малък, та съм изключително ангажиран на тема заведения, музика, клиенти, напитки, включително бири, които не пия, но бях стигнал до 120 в менюто

- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Къде е твоят бар? Трябва да почерпиш за новата кола.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
Не става така. Може и да трябва, дори си е така, то автосуеверия много и е хубаво дори невярващ човек да се застахова, че знае ли се
Но без усещане за изпросено 

-
След като прекарах кабела за видеорегистратора, което се оказа по-просто, отколкото очаквах, с единствен недостатък, че кабела наистина едва стигна до подлакътника, а и нямаше откъде да влезе там, та се вижда отстрани и влизат под капака, започнах да се боря с мултимедията.
Епъл карплей си работи, почти всичко останало е ясно, но забих в неща, които или ги няма за нашата система, която не GO, или не мога да ги разбера.
SmartDeviceLink. Не знам какво е това, за какво служи... И какво, за Бога, иска да му инсталирам... MyT app няма ни в Гугъл плей, ни в Ап сторето...
И Miracast™ не разбирам.
Има някакво wifi, което също не разбирам кога, откъде и за какво го взима... Абе нищо не разбирам...
И как се ъпдейтва софтуера на мултимедията... В сайта на Тойота не намирам този модел...

Никаква връзка не се осъществаява...

Някому тези неща говорят ли нещо?
Епъл карплей си работи, почти всичко останало е ясно, но забих в неща, които или ги няма за нашата система, която не GO, или не мога да ги разбера.
SmartDeviceLink. Не знам какво е това, за какво служи... И какво, за Бога, иска да му инсталирам... MyT app няма ни в Гугъл плей, ни в Ап сторето...
И Miracast™ не разбирам.
Има някакво wifi, което също не разбирам кога, откъде и за какво го взима... Абе нищо не разбирам...
И как се ъпдейтва софтуера на мултимедията... В сайта на Тойота не намирам този модел...

Никаква връзка не се осъществаява...

Някому тези неща говорят ли нещо?
- slowtraveler
Хм... Или китайците много са икономисали, или нещо не си догледал...bigchicken написа: ↑16 Ное 2019 16:27 кабела наистина едва стигна до подлакътника, а и нямаше откъде да влезе там, та се вижда отстрани и влизат под капака
Сигурен ли си, че под страничните панели на централната конзола не можеш да стигнеш до подлакътника, и там да вкараш кабела между страничния панел и вътрешната кошница?
Точно тази схема съм я правил безпроблемно на доста по-голям автомобил и остана още кабел....
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Miracast си е miracast. Прожектира ти телефона или които и да е дивайс на друг дивайс. Не става само с ядене, иска се и четене.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
До Miracast не стигнах, защото ми гръмна главата в опити да навържа с четене другите неща. И накрая ми се прииска да си сипя, не да ям 
Не е само от китайците. След последното китайче за бала пари, на което и батерията даде фира и прегря, та окончателно спря (в гаранция, ама с оня бизнесмен нямах никакво желание да се разправям) си взех Гармин. Та те ще са спуснали на китайчетата дължината на кабела

Мина си идеално кабела горе, под корите (японеца оставил дупчица, където трябва да излезе изпод кората на тавана към огледалото), под жабката и там вече го подпъхнах под пластмасата на централната конзола откъм мокета на пода. Кутията, в която е захранването е абсолютно затворена. Едно цяло нещо, на дъното четири болта, захранването и отгоре капака. Без аз да си пробия не става. Та от пода кабела се качва нагоре покрай закопчалката на колана, в предната част на капака има оставено място да минат кабели и да е затворен нормално, та до гнездото... И се поопъна кабела отвсякъде.slowtraveler написа: ↑16 Ное 2019 17:12 [
Хм... Или китайците много са икономисали, или нещо не си догледал...
Не е само от китайците. След последното китайче за бала пари, на което и батерията даде фира и прегря, та окончателно спря (в гаранция, ама с оня бизнесмен нямах никакво желание да се разправям) си взех Гармин. Та те ще са спуснали на китайчетата дължината на кабела