@the_fast_r1 - Като бях решил да купувам, първо обиколих автокъщите по Дупница (от там съм взимал 2 коли досега без никакви проблеми) и Горубляне, но нещо все не ми харесваха. Накрая го купих от човек в София, като беше с всичко платено за 1 година напред + 2 чифта гуми (ама стари

).
Не съм го карал на сервиз или диагностика. Даже не го и карах, а се возих малко, той собственика си караше. После само пробвах как отделя съединителя, ослушвах се за шумове и т.н.
Имаше някакви малки неща за дооправяне, но нищо кой знае колко скъпо. Двигателя е чук, спирачките смених всичко от-до и сега са супер, нови гуми, че със старите беше доста шумно, масла във всичко що събира масло.
Аз си записвам подробно зарежданята и разходите по поддръжката тук:
Разходи по колата По принцип тези неща са видими само за мен, но ще ги направя публични за няколко дни, да ги разгледаш...
Най-интересното за мен е че първите няколко месеца след покупката си мислех че съм се прекарал, като съм си купил Равката. Веднага усетих липса на мощност, гумите както казах бяха доста шумни, даже бучеше все едно лагерите са за смяна, от време на време започна да свети лампата за ниво на маслото (оказа се скъсан кабел на буксата на датчика). След като смених дисковете и накладките нещо яко се раздрънка по предницата (оказа се забравили да сложат някаква гумичка обратно). Абе като цяло се разочаровах яко... Обаче постепенно оправих проблемчетата - нови гуми, ревизия на окачването - все едно карам друга кола - пълна тишина

Сложих powerbox, затапих ЕГР - започна да набира малко друго яче ;). Сега толкова си ме кефи да си го карам, че не бих го заменил дори за 10г. по-нов СУВ. Обади ли нещо (например рейката последно), веднага сменям и продължавам да си карам. Имах леко ПТП преди 2г, пое го мъжката

смених само предната греда и радиатор на климатика и пак газ - бронята нищо и няма

. Няколко месеца по-късно ми го задигнаха (!) в София, ама полицята го намери след 24 часа зарязан на един паркинг - аре нови ключалки, аларма, имобилайзер и пак в играта. Даже алармаджията ми вика "абе няма ли са да го продадеш, след като са ти го крали?", викам му "е защо? тамън ми е на късмет

" нека го крадът, имам каско. От тогава до днес само каране, товарене и понякога оффроуд даже

. Супер много се привързах към Равчето след тези премереждия и сега ми е още по-кеф да си го карам. Та извода от това поне според мен е задължително каско...
ПП: А вярно в Самоков има доста такива Равки, но мисля че човек започва да му прави впечатление колко много има около него, чак след като тръгне да купува. Доста са масови. А и зимата в Самоков пътищата са доста заснежени и двойното помага много.
@slowtraveler - Напълно възможно е. Но и скоростния лост беше бая олющен. Него го смених. Според мен е напълно нормално за около 200к км някои неща да са поизносени. Но като цяло поне не е като ВАГ, всички копчета да се затрият ;)