Корола 2019 пискащ звук при старт на двигателя
Здравейте колеги! Звукът се появява периодично, не всеки път при запалване на двигателя. Изразява се в единично вийпване. Не се показват никакви предупредителни индикации и не е обвързан с коланите или вратите. Попитах търговеца в Тойота, но неможа да ми даде категоричен отговор. Въпросът ми е, има ли други колеги с този проблем, стандартно ли е за Тойота и ако да, защо не е всеки път, с какво е свързан и какво означава?
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
И при мен го има. Понякога са 2 бипвания ппнякога едно.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Километража ли се рестартира при въртене на стартер?
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Всичко стартира нормално, само този звук ту го има, ту го няма и немога да разбера от какво зависи появата му.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Не е нормално да ти изгасва километража при въртене. Дори и мултимедията ти не е нормално да се рестартира. Виж как пише Starting... на средния дисплей като подадеш захранване, после излиза логото на тойота. Като започне да върти стартера дисплея угасва и след малко пак Starting...
Вероятно имаш проблем с акумулатора.
Вероятно имаш проблем с акумулатора.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
При мен също гасне мултимедията при стартер. Гасне и запалката. Но аз съм с по-стария модел, мислех, че при новите вече е оправено.
Издържах така 3 години, но започна да не ми харесва, запретнах ръкави и вече не гасне.
ПП: Гасненето на мултимедията е проблем, заради сдвояването на телефона, все пак служам музика от телефона и този процес е нещо клонящо към 20 секунди. А това при всяко стартиране е досадно.
Гасненето на запалката беше проблем за някои модели видеорегистратори. Таблета ми също се ошашкваше.
ППП: Преди малко прегледах малко клипчета в тубата, там километража не гасне на новия модел.
Издържах така 3 години, но започна да не ми харесва, запретнах ръкави и вече не гасне.
ПП: Гасненето на мултимедията е проблем, заради сдвояването на телефона, все пак служам музика от телефона и този процес е нещо клонящо към 20 секунди. А това при всяко стартиране е досадно.
Гасненето на запалката беше проблем за някои модели видеорегистратори. Таблета ми също се ошашкваше.
ППП: Преди малко прегледах малко клипчета в тубата, там километража не гасне на новия модел.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
Говорих днес с дилъра в Тойота, пробвахме няколко автомобила. Тези които са с бутон не рестартират, тези които са с ключ винаги гаснат и рестартират. Аз съм с ключ проблема е в звука който издава периодично, но и от сервиза нямат отговор.
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Тъпо. Направо не мога да го повярвам че това е нормално.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
Същата работа, котакт, светва и рестартира. Ще пробвам утре да разкача акумолатор и да го вържа пак, да видия ще има ли промяна. Колата е на 2500 км.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Това с гасненето на запалката го реших най-после тази вечер. Power bank 4400mAh/5v,1A от "Кофаланд" - почти 9 лева на прИмоция. Мизерен капацитет и изходен ток, обаче позволява да си зареждам телефона паралелно докато се зарежда самият powerbank. От 3 години търся такъв. Жена ми е вкисната, че я олабих и "пак ще носи тухлата в дамската си чанта". 

Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.