В рамките на майтапа - иди се повози на някоя Лада или нещо от сорта на Тико. После се качи пак на CH-R и ще усетиш разликата
Малко като онзи човечец, дето го питали:
"Тези обувки, не ти ли стискат?
Ми, стискат ми. Много, обаче е голям кеф, вечер, като ги сваля..."
Вече на сериозната част:
Според мен във всяка една кола ще намериш хубави, лоши и недомислени неща. След тези неща, премисляш дали ще ви върши работа, за това за което основно ще я ползвате, дали и колко ще я поддържате след гаранция и кой ще я поддържа и на каква цена. И накрая сантиментално погледнато. Аз лично лятото си търсих:
Комби, с по-голям багажник от Астрата (да събира колелото на хлапето, без да го разглобявам) - Аз.
Да е по-широка отзад и да има повече место за краката - съпругата ми.
Японски, бензинов двигател по възможност с верига и да не гние и с прилична цена на поддръжката - братовчеда/сервиза, аз.
Не особенно мощен двигател, но да не се налага да изключвам климатика за да не изгасне на светофара - аз.
Разходът в литри да е приблизително същият като на Опела - аз, съпругата ми.
В крайна сметка пресечните точки на горното, спрямо това което имаше налично по автоджамбазите и парите, които можех да си позволя ме приземиха на Авенсис комби 1.8 бензин 2006 година с лечими ръжди отдолу и в неособено добре поддържано състояние. Тойотата надделя заради "детската ми мечта" и заради огруханите и по-стари Нисани.
Това което не се случи - колата не е Рено, Форд, Пежо, Мазда, Хонда (този приятел с когото я гледахме), Фолксваген или Опел (баща ми). Жена ми каза че е "шлеп, и не няма да може да я кара", но е широко и удобно отзад. Братовчед ми измрънка че окачването било оръждавяло и щели да имат много работа някой ден по смяната му. Но за тези пари - толкова. Знаех и знам че цената вече ще е надолу, въпреки парите за ремонтите. Но съм щастлив че повечето желания са изпълнени и се примирих с това което иман. Остава да свикна с разхода, който е около почти 2 литра нагоре от това което ми се иска, или да свикна да не я карам като 60 к.с. дизелов Опел.
Според мен ако ви харесва, имате нужда от такава кола и тази ви харесва и на двамата - не го мислете за колко ще се продаде и дали няма да излезе по-нова и по-мощна. Важното е да е здрава (все пак е Тойота) и да ви е удобна. Ясно е че ще има по-нови (не е задължително да са по-хубави), по-мощни (като свикнете с поведението, 10 коня повече или по-малко няма да ги усетите). И задължително ще загубите пари при продажбата. Но получавате удоволствие от покупката и удобство. Понякога твърде големият избор води до никакво решение, спрямо момента със само 2 опции. Претеглете си плюсовете и минусите за двата модела които ви харесват и вижте този който има по-добра поддръжка наблизо до вас (Русенска Шкода ходи гаранционно да я обслужват в Плевен май) и ви дразни по-малко.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.