Здравейте,
Може ли някой да ми каже къде се намира компютъра на парктроник на Rav 4 2003 година. При включване на задна постоянно свири.
Парктроник Rav 4 2003 година
-
- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
В повечето случаи се намира зад пластмасите в багажника, обикновено отляво.
Но проблемът по-скоро е в някой от датчиците отвън.
Но проблемът по-скоро е в някой от датчиците отвън.
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...
-
- Автомобил: Rav4 XA20 2.0vvti/LPG
Моя е от дясно в багажника. И той свири постоянно. Проблема е в единия сензор, моя е с два такива. Намерих го къде е и му дръпнах захранването.
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Щом постоянно свири,значи има пречка някаква:KrasimirPT написа: ↑22 Сеп 2019 11:24 Здравейте,
Може ли някой да ми каже къде се намира компютъра на парктроник на Rav 4 2003 година. При включване на задна постоянно свири.
От личен опит,може да е силно замърсен сензор,вода върху него..или кал..или дебел слой мръсотия.
Имате ли теглич?-ако Да- то вижте дали теглича не попада в “полезрението” на някой от центалните сензори.
-
- Автомобил: Rav4 XA20 2.0vvti/LPG
При мен самия датчик даде фира. Смених го с друг и той поработи няколко месеца и сдаде багажа. Явно тези оригиналните от едно врема са калпави и не издържат във годините. Имам приятел с Корола Версо с такъв, само, че неговия е с четири датчика и той смени два и като намокри някой пак блокира. Затова на моя му дръпнах щепсела. Имам здрав резервен датчик и като остане време може и да го включа.
Здравейте, покрай неработещият ми парктроник разбрах,че и светлините за задна не ми светят. Питанката ми е къде е ключето за задна на Рав4 2010,няма го около лоста предполагам е около скоростите. Но ми е по-лесно да попитам преди да се зверя, може би по книгите които четете е показано местонахождението му. Благодаря предварително на този който си направи труда да направи добро дело 

Rav 4 2010, 2.2 D-4d