MMT трансмисия/скоростна кутия и всичко за нея
alexhg1
Petar555
alexhg1
Petar555
Мнение от anesti » 24 Сеп 2019 16:05
Колега, търся точно бензинова,иска ми се да ми прати някой линк на актуална обява в мобиле.бг или карс.бг.
anesti
alexhg1
Митхат
-
- Автомобил: Yaris 1.33 VVTi MMT 2007
Мнение от alexhg1 » 27 Сеп 2019 16:46
Има ли вариант актуатора да се тества извън колата дали работи електрически? Предлагат ми смяна на датчика му, което е 550 лв, като ще трябва да го заплатя без значение дали проблема е там или не. Иначе ме уверяват че срещу 2700 лв ще се достави нов актуатор и всичко ще е ОК. Това е сервиза на Венци-Тойота във Велико Търново
alexhg1
Митхат
alexhg1
alexhg1
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.4D4D
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Мнение от Petar555 » 27 Сеп 2019 20:38
Здравейте колега,
Това, което казвате направо ме стъписва. Тия хора в сервиз ли работят или в месарница?
Ако грешката е наистина Р0900 това няма нищо общо с датчика. Моторчето или целият актуатор може да се пробва на акумулатора. Или на друг достатъчно мощен източник на захранване. Поне 25А.
Ама най-напред им кажи да ти заредят акумулатора преди да почнат да обучават. Тази грешка излиза и при слаб акумулатор. Колата след това да я запалят и загреят. Да изключат всички странични консуматори: дневни светлини, климатик, парно, радио и т.н.
И тогава да обучават.
Ако тогава не стане имаш три варианта: или да си купиш моторче без актуатор или да ми пратиш това да го видя.или да грабнеш омметър и да го премериш.
И още нещо се сещам. За да проверите дали идва напрежение до моторчето може да извадите две жички на куплунга, който влиза в моторчето и през диагностиката да го накарате да се движи за да видите дали идва напрежение. Вероятно няма да даде чисти 12 волта защото захранването е с широчинно-импулсна модулация. Т.е. пуска правоъгълни импулси с различна честота.
Това, което казвате направо ме стъписва. Тия хора в сервиз ли работят или в месарница?
Ако грешката е наистина Р0900 това няма нищо общо с датчика. Моторчето или целият актуатор може да се пробва на акумулатора. Или на друг достатъчно мощен източник на захранване. Поне 25А.
Ама най-напред им кажи да ти заредят акумулатора преди да почнат да обучават. Тази грешка излиза и при слаб акумулатор. Колата след това да я запалят и загреят. Да изключат всички странични консуматори: дневни светлини, климатик, парно, радио и т.н.
И тогава да обучават.
Ако тогава не стане имаш три варианта: или да си купиш моторче без актуатор или да ми пратиш това да го видя.или да грабнеш омметър и да го премериш.
И още нещо се сещам. За да проверите дали идва напрежение до моторчето може да извадите две жички на куплунга, който влиза в моторчето и през диагностиката да го накарате да се движи за да видите дали идва напрежение. Вероятно няма да даде чисти 12 волта защото захранването е с широчинно-импулсна модулация. Т.е. пуска правоъгълни импулси с различна честота.
Последно промяна от Petar555 на 27 Сеп 2019 21:01, променено общо 2 пъти.
Petar555
alexhg1
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.4D4D
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Мнение от Petar555 » 27 Сеп 2019 22:20
Още малко информация по въпроса.
http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/repai ... h009x.html
http://toyota-corolla.ru/rm04f1ru/repai ... h009x.html
Petar555
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru