Тези дни се поразтърсих къде може човек качествено да си пастира колата и в общи линии препоръките се концентрират към автомивка Gemsea (на Shell Симеоново) - http://www.avtomivka.com/index.htm. Те освен многото видове услуги предлагат и намаление за групово посещение http://www.avtomivka.com/FriendsPlsh.htm, та ако има някой навит можем да спестим някой лев ако отидем заедно. Разбира се приемам и предложения за други места (с цени ако може) които предлагат пастиране на нормални цени.
Ето и една подобна тема с отзиви и снимки от колегите в ауди форума:
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=20718&st=0
Групово пастиране с отстъпка
Аз пък четох меко казано лоши изказвания за въпросната автомифка.
Ето една тема от колегите фенове на Алфа Ромео:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=12966
Ето една тема от колегите фенове на Алфа Ромео:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=12966
Е ко праим ся???
Сам ли да си я търкам или да ходя да търся мивка?
Барем някой да каже ей тая и тая паста ,първо тая после другата ,ей тъй шъ търкаш и да ги мятаме.Баси експериментите - тоз дал дал 120лв. другия 130 ,третия 80. То май по евтино да хвана да я пребоядисам-докато намеря коя е добрата мивка,ще ми излезе златно.
Абе няма да мия!!! Така не личат идаве и големите драсканици!Сам си се възхищавам на себе си за тая идея!

Сам ли да си я търкам или да ходя да търся мивка?
Барем някой да каже ей тая и тая паста ,първо тая после другата ,ей тъй шъ търкаш и да ги мятаме.Баси експериментите - тоз дал дал 120лв. другия 130 ,третия 80. То май по евтино да хвана да я пребоядисам-докато намеря коя е добрата мивка,ще ми излезе златно.
Абе няма да мия!!! Така не личат идаве и големите драсканици!Сам си се възхищавам на себе си за тая идея!

-
Не знам...Едно е сигурно, че в Стара Загора до малкия Шел са супер тъпанари и не бих си поверил колата повече в техни ръце за нищо на света, дори само за едно външно измиване!!!
Вече много трудно откривам качествени автомивки с добро обслужване, взимат там некви момченца да им работят за без пари и никой не го е еня за качеството!

Вече много трудно откривам качествени автомивки с добро обслужване, взимат там некви момченца да им работят за без пари и никой не го е еня за качеството!

DAEWOO Espero 1.8i, 95ps, 1996 year.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Ами аз си я пастирам сам.kristian написа:Е ко праим ся???
Сам ли да си я търкам или да ходя да търся мивка?..................
Докато колата беше нова си я пастирах с неабразивна паста всяка есен.
Сега обаче драскотините станаха толкова много, че навярно ще мина към абразивна паста (мразя мадами с чанти, щото офиса ми е на много оживено място и редовно мадамите ми оставят по някоя вълнообразна, съобразена с походката драскотина biggrin.gif ).
Измивам колата на добра автомивка и за около 15-20 минути я пастирам без чужда помощ.
Пастата струваше около 20лв, но количеството и беше такове, че с колегата си я разделихме и така караме вече 3 години. (пастата беше от добрите, ама бутилката остана в колегата и забравих марката).
Друга причина, поради която ще мина на абразивна паста е това, че често съм в заводи, където се практикува боядисване на открито.
Днес отново ми 'боядисаха' колата.
Дори на 500м от мястото на боядисването спрея се носи по вятъра и оставя микроскопични точици, които са особено неприятни по стъклата.
Не се забелязва ако не се вгледаш, но 10 маха на чистачките стигат за да се налага купуване на нови чистачки(микроскопичните капчици боя късат ръба на гумата на чистачката и тя започва да маже).
Дори и да смениш чистачката, новата също се къса веднага, ако не измиеш много добре стъклото.
А се мие само със силен разтворител (или направо ацетон) и здраво и продължително търкане по стъклата

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler,
Зад дома на камиона над Метро имало магазин където продавали шлайф и полир пасти на 3М.Аз навремето бая ползвах тези пасти(те всъщност не са пасти а нещо като айрян) но за друга цел.Сега ще пробвам в/у колата ама трябва машина и е опасно ако задържиш на едно място-много загрява и може да повредиш боята. А иначе за тези капчици -имах паста на WS Teleshop и беше перфектно покритието-нищо не лепне. даже и след 2-3 автомивки
Зад дома на камиона над Метро имало магазин където продавали шлайф и полир пасти на 3М.Аз навремето бая ползвах тези пасти(те всъщност не са пасти а нещо като айрян) но за друга цел.Сега ще пробвам в/у колата ама трябва машина и е опасно ако задържиш на едно място-много загрява и може да повредиш боята. А иначе за тези капчици -имах паста на WS Teleshop и беше перфектно покритието-нищо не лепне. даже и след 2-3 автомивки
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Благодаря за съвета, но вече съм се отказал да се занимавам с капчиците боя върху лаковото покритие......
Стига ми заниманието върху стъклата....
Днес за около 45 минути здраво търкане със изключително силен разтворител за епоксидни бои, а също така и пластмасова скрабка за лед успях да си почистя стъклата.
......
Минуса е, че от натискане си счупих скрабката за лед, ама стъклата вече са чисти (до следващия път...)....
Стига ми заниманието върху стъклата....
Днес за около 45 минути здраво търкане със изключително силен разтворител за епоксидни бои, а също така и пластмасова скрабка за лед успях да си почистя стъклата.
......
Минуса е, че от натискане си счупих скрабката за лед, ама стъклата вече са чисти (до следващия път...)....

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???