xm_net написа: ↑30 Авг 2019 18:36
Това е така, само че никой от нас не си оставя вратата на апартамента отключена само защото ще трябва да се бърка после за ключ... ! Аз лично не смятам, че е чак толкова голяма загуба на труд и време да бръкнеш в джоба си и да си извадиш ключа съотнесено към все пак някаквата сигурност, която дава едно просто решение, като екранирано калъфче.
Доста хора ползват RFID чипове за влизане в имотите си. Или ползват безконтактни и безжични системи за отваряне на врати, гаражи и т.н... Като предимно цената спира и други хора да влизат така вкъщи в апартаментите си...
Откакто ползвам безконтактно влизане, съм забравил къде стои ключа ми... Да, понякога това довежда до куриози - например сменил съм си якето, слизам до колата, хващам дръжката и НЪЦ

Понякога повтарям действието неколкократно докато се усетя, че просто ключа съм го забравил вкъщи

Лексъс пък са с много тънка карта, стояща при банковите карти. И рядко въобще се замисляш 'защо автомобила ти отваря'....
Общо взето - не го смятам за ненужна екстра - напротив - много удобна екстра е...
Спомнете си как бе преди - отключваш с ключа, влизаш в колата и почваш да отключваш вратите да влязат и другите, дето стоят под дъжда

Техниката напредва. Просто трябва да се прави с мисъл, а не с непълноценни технически решения...