Лампа за бензин
Лампа за бензин
Здравейте нов съм тук тъй като скоро си купих корола 1999 и ми е интересно да попитам кога е нормално да светне лампата за бензина тъй като на моята стрелката на бензиномера отива до най долу(така ми се струва поне) на положение empty ,а пък лампата не светва и искам да попитам нормално ли е или просто тази лампа е изгоряла? В смисъл не смея повече да карам за да не загасна 

-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
е и аз карам корола 99 година с кръглите фарове двигател 4афе..моята светва като останат приблизително 8-10 литра..дори не отива стрелката на дебелата 4ертичка ..провери си лмпата или дтчика за ниво би трябвало да светне,ако искаш зареди си една туби4ка бензин и изчакай да светне или да свърши за да си сигурен
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Поначало всяка една лампа гори от много часове на светене и най-вече от многократно пускане и спиране. И аз не съм виждал тази лампичка да гори, по-добре, както те посъветваха, сложи си малко бензин в една туба и карай докато ти свърши бензина, според мен преди това да стане, ще светне индикацията. Не вярвай много на стрелката, при нея е нормално да има отклонения.
- gringo359
- Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
- Обратна връзка:
Ще си вземеш един нивел в колата и ще гледаш дали свети само когато си на равно
laugh.gif
(Проблемът наистина е досаден,но просто си отваряш малко повече очите за харчовете и километрите.Не знам какво би излязло поставянето на някакъв дебитомер)

(Проблемът наистина е досаден,но просто си отваряш малко повече очите за харчовете и километрите.Не знам какво би излязло поставянето на някакъв дебитомер)
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
И аз не съм виждал изгоряла лампа за бензин . Ако е СВЕТОДИОД както казваш че пише в книжката то той практически има по - дълъг живот от твоя (НЕИЗГАРЯ)
възможно е проблема да е в датчика или да е скъсана някоя жица от датчика в резервоара
Най добрия тест е с тубата бензин в багажника
възможно е проблема да е в датчика или да е скъсана някоя жица от датчика в резервоара
Най добрия тест е с тубата бензин в багажника
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006