Двоен Дин и вградена навигация за корола версо 2007г.
-
Здравейте, искам да си направя подарък като си сложа мултимедия със навигация във корола версо-то но немога да намеря нещо което да изглежда добре а и има за повечето модели на тойота но за тази нещо не намирам . Предлагат ми някаква китайка но като я гледам ми става ясно че не е за корола версо защото няма отвор за бутона за аварийни светлини а другия вариянт е да взема универсална и да си купя рамка или така наречената бленда. Моля ви ако някой има представа къде мога да намеря нещо по темата да сподели. Предварително благодаря.
Колега, на предишната и аз имах доброто желание да го направя, но освен оригинална навигация всичко което пасваше на таблото бяха разни китайски боклуци. Накрая си взех един оригинален фрейм за двоен ДИН от Тойото и този Пионер http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... VIC-F700BT. Стана перфектно.
Най-хубавата кола е служебната. На второ място са всички нови коли под наем
- iceman1234
edit:
Линка работи така - имаше точка и затова.bmitev написа:Колега, на предишната и аз имах доброто желание да го направя, но освен оригинална навигация всичко което пасваше на таблото бяха разни китайски боклуци. Накрая си взех един оригинален фрейм за двоен ДИН от Тойото и този Пионер http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... VIC-F700BT . Стана перфектно.
D4D & シビック 

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Съжалявам, че трябва да ти напомням неприятни факти, но автокрадците не са зарязали занаята и е много голяма веротността да ти разбият колата за да ти го откраднат.
Заводската аудиосистема не е примамлива, защото е много трудно да я реализират, докато такава шукарийка ще "литне" веднага на половин цена.
В крайна сметка ти си решаваш!
Ако си купиш такава и мятай нещо отгоре за да я скриваш, докато е паркирана колата.
Заводската аудиосистема не е примамлива, защото е много трудно да я реализират, докато такава шукарийка ще "литне" веднага на половин цена.
В крайна сметка ти си решаваш!

Ако си купиш такава и мятай нещо отгоре за да я скриваш, докато е паркирана колата.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Здравейте,
влизам в тази тема, с малко update на темата за смяна на оригиналното CD на Корола Версо 2004-2007. Понеже го приключих скоро, още му се радвам...
Аз смених заводското аудио на Корола Версо 2006 с навигация Андроид 6. Има си всички екстри (преден и заден USB вход, връзва се с телефона чрез Bluetooth, има WiFi и можеш да й подадеш интернет през телефона, поддържа управление от волана, предна и задна камера, допълнителни дисплеи, телевизия и т.н. Закачил съм и кабел за задна камера (нея ще я слагам по-късно). GPS антената я изведох отгоре на таблото, лови бързо сателитите.
Проблема с Корола Версо 2004-2007 е, че трябва да се поръча отделен панел, който да обхване навигацията, и в който да се пъхне черния ред бутони (аварийни мигачи, сензори за заключена кола и колан на седалката). Трябва да се търси 2DIN навигация за Тойота (с един преходник включва трите букси на тойота). Отворът на панела е нещо като 200х100, така че навигацията трябва да е с подобни външни размери. Моята е 7 инча. От старото аудио свалих и двата държача, които захванах за новото, за да го закрепя.
Панелът е малко по-светъл от другите сиви пластмаси, но няма да му търся кусури.
Общо взето се получи добре. Като пари - $150 за навигация, $50 за панел, 50 лв за мито и т.н. Не е много евтино, но е по-евтино от фабричните навигации за Корола Версо които съм виждал (някъде около 1000 лв), пък и те имат проблеми с актуализация. Препоръчвам Aliexpress, поддържат и форуми с въпроси и отговори и мнение на купувачите, може човек да се ориентира, а и търговците отговарят веднага на изпратени въпроси. Панела го поръчах от Ebay, и станах пишман докато ми го докарат...навигацията пристигна два пъти по-бързо...
влизам в тази тема, с малко update на темата за смяна на оригиналното CD на Корола Версо 2004-2007. Понеже го приключих скоро, още му се радвам...
Аз смених заводското аудио на Корола Версо 2006 с навигация Андроид 6. Има си всички екстри (преден и заден USB вход, връзва се с телефона чрез Bluetooth, има WiFi и можеш да й подадеш интернет през телефона, поддържа управление от волана, предна и задна камера, допълнителни дисплеи, телевизия и т.н. Закачил съм и кабел за задна камера (нея ще я слагам по-късно). GPS антената я изведох отгоре на таблото, лови бързо сателитите.
Проблема с Корола Версо 2004-2007 е, че трябва да се поръча отделен панел, който да обхване навигацията, и в който да се пъхне черния ред бутони (аварийни мигачи, сензори за заключена кола и колан на седалката). Трябва да се търси 2DIN навигация за Тойота (с един преходник включва трите букси на тойота). Отворът на панела е нещо като 200х100, така че навигацията трябва да е с подобни външни размери. Моята е 7 инча. От старото аудио свалих и двата държача, които захванах за новото, за да го закрепя.
Панелът е малко по-светъл от другите сиви пластмаси, но няма да му търся кусури.
Общо взето се получи добре. Като пари - $150 за навигация, $50 за панел, 50 лв за мито и т.н. Не е много евтино, но е по-евтино от фабричните навигации за Корола Версо които съм виждал (някъде около 1000 лв), пък и те имат проблеми с актуализация. Препоръчвам Aliexpress, поддържат и форуми с въпроси и отговори и мнение на купувачите, може човек да се ориентира, а и търговците отговарят веднага на изпратени въпроси. Панела го поръчах от Ebay, и станах пишман докато ми го докарат...навигацията пристигна два пъти по-бързо...
- Прикачени файлове
-
- IMG_20171124_112425.jpg (1.08 MiB) Преглеждано 16859 пъти
Toyota Corolla Verso 2006, 2.2 D-4D, Sofia
-
Колеги Здравейте
Предварително се извинявам ако питам излишно,
но доста се порових във форумите но не открих
Реших да сменя заводското радио на моята Корола Версо Р1 2005г. с китайски андроид
Всичко е ОК ,но не мога да свържа камерите ,имам предна и задна заводски.
Ако някой е наясно с тези неща ,моля да ми помогне
Желая Здраве на Всички
Предварително се извинявам ако питам излишно,

но доста се порових във форумите но не открих

Реших да сменя заводското радио на моята Корола Версо Р1 2005г. с китайски андроид
Ако някой е наясно с тези неща ,моля да ми помогне

Желая Здраве на Всички
-
- Автомобил: Avensis T27 D-4D
И аз имам същият проблем с Авенсис 2013. Не мога да свържа оригиналната камера за заден ход.Traficante написа: ↑25 Мар 2018 16:49 Колеги Здравейте
Предварително се извинявам ако питам излишно,![]()
но доста се порових във форумите но не открих![]()
Ако някой е наясно с тези неща ,моля да ми помогне![]()
Желая Здраве на Всички
-
- Автомобил: Corolla Verso AR10 2.0 D4D 116
Здравейте, смених заводското аудио с китайска мултимедия, но не мога да подкарам бутоните на волана.Три кабела са единия е маса, другите два са към медията.Влизам в настройките и от там да настроя бутоните но настройвам бутон MODE и мога да настроя само един бутон да работи в режима който желая.Не мога да ги направя да + - и < >, само в един режим се настройва.Някой ако има решение да сподели.
Видях темата със смяна на резисторите във волана, но не знам дали е валидна за мен.
Видях темата със смяна на резисторите във волана, но не знам дали е валидна за мен.
- marty_205
- Получена благодарност: 3 пъти
Здравейте, аз също смених завпдското радио с 2 din китайско андроид че. Задната камера я под карах, а предавателя ми е безжичен. Лошото е, че спряха всички копчета от волана(дори за бордовия). На моя китаец има място за включване на 2 букси(задни говорители и захранване+предни). Като подадох на 20 pin букса на pin6(черен със сребърни нишки) минус, дясното копче за бордовия започна да действа, но останалите мълчаха. В you tube попаднах на видео, където на джип Takuma монтираха Китайче "ATOTO A6" ( ако не ме лъже визията му) като при него има 2 проводника от din-a(key1 и key2) и неговите бутони спрели, само че на неговата 20pin букса кабелите са бял/с розово, жълт и зелен. Жълтия и зеления ги свърза с key1 I key2 и бутоните се програмира ха както си трябва, без да използва "универсален адаптер за волана". Изгледах почти 30 клипа за короли, сцени и и фордове, които са с резистивни копчета, но за Версо нямаше информация. На почти всички клипове първо нулират запомнените настройки на копчетата и после започват обучението
- marty_205
- Получена благодарност: 3 пъти
- Прикачени файлове
-
- Screenshot_20190819_222715_com.android.chrome.jpg (897.29 KiB) Преглеждано 15548 пъти
-
- Screenshot_20190819_222850_com.android.chrome.jpg (932.65 KiB) Преглеждано 15548 пъти
-
- Screenshot_20190820_060609_com.android.chrome.jpg (447.11 KiB) Преглеждано 15548 пъти
-
- Автомобил: Корола Версо 2.2 d4d 136 к.с.
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте! Аз замених оригиналната музика с китайска мултимедия Запин. Управлението от волана го направих така: на буксата към волана се ползват 6,7,и 8 пин. На единият се подава маса(GND) , а на другите два се връзват KEY1 и 2. Комбинациите не са много( масата при мен е син кабел). После в настройките на медията се задават(активирват) бутоните: + , - ,напред, назад и МОД. Това е за Корола Версо 2009г. 2.2 136 к.с. . Но не успях да запусна камерата за паркиране- светват диодите , но не изкарва картина. Дано съм бил полезен за настройките за волана!!!
-
- Автомобил: Корола Версо 2.2 d4d 136 к.с.
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте! Да се похваля, успях да пусна и камерата за задно виждане, при паркиране. Проблемът при мен беше, че не бях подал " + " към мултимедията(на кабелите и). Въпросният ПЛЮС, трябва да се върже на кабела REVERS, или BACK(както се оказа при мен) , и всичко заспа!!! Това кабелче е с оранжев цвят!

-
- Автомобил: Toyota auris
Здр. Дайте ми линк към някое хубаво китаиче ,че моита беше оригинал B9002 и вече не тръгва .
За корола версо 2.2. 136 със камери от пред и отзад ако ми пуснете линк ще бъда благодарен
За корола версо 2.2. 136 със камери от пред и отзад ако ми пуснете линк ще бъда благодарен
-
- Автомобил: Corola verso 1.8
здравейте
може ли да ми кажете дали някой е китайска мултимедия която да е спрециално за корола версо 2006 и да срабитват всички бутони от волана както и камери предна и задна ?
може ли да ми кажете дали някой е китайска мултимедия която да е спрециално за корола версо 2006 и да срабитват всички бутони от волана както и камери предна и задна ?
-
- Автомобил: Тойота Корола версо
- Благодарил/а: 1 път
Добър ден извинявам се за безпокойството,не мога да свържа кабелите на камерите и незнам коя букса е за тях,ако може дами кажете благодаря ви предварително лек ден.Тойота Корола версо 2005