Май бях разказвал тук как си бях 'забил радиоефира' с една хубава мотоциклетна аларма, която си стоеше в оригиналната неразпечатана упаковка в жабката на колата
Бях я сложил там за да я подаря на приятел... Сутринта я хвърлям в жабката, отивам на работа. натискам бутона на ключа на колата (Мазда6 бе тогава) - тя не се заключва.
Заключвам механично с ключа - всичко е ОК (при Маздата заключването с ключалката автоматично заключва и всички врати)..
Отключвам от бутона - работи без проблеми, но не заключва...
Посещение в сервиза - чоплиха гледаха - ами не работи на заключване. Отивам вземам втория ключ - същата работа...
Гледаха приемния модул - видимо няма проблем.
Обаче - не работи...
Вдигат рамене - щели да поръчват нов модул и т.н. (колата - гаранционна)...
Между другото споменаха, че когато щракат с ключа съвсем до модула (под жабката), всичко работи....
Тогава ми присветна - изкарах кутията с мотоциклетната аларма и направих експеримент - дори да съм на 10м от автомобила, ако кутията е с 10см по-близо до автомобила от ключа на колата - ключа не заключва

По-близо ли е ключа - работи безпроблемно

В сервиза (след 2 часа ровене из автомобила) ме гледаха малко криво
Така, че радиоефирът по принцип е доста натоварен, и е възможно в съвремието да има 'нечуваемост' поради голям страничен шум от всякакви източници...