Скърцане при ниска скорост и маневриране
-
- Автомобил: Auris 2014
- Получена благодарност: 3 пъти
Здраейте! Става въпрос за Аурис 2014г, 1.6, 132 к.с., на 138 хил. км. От известно време забелязвам скърцане като от панта на люлка или на врата като звукът се появява само при паркиране/маневриране с много ниска скорост. Вдигне ли се скоростта скърцането спира. Чува се както на задна така и на предна скорост, като не съм установил зависимост от положението на волана. Чува се доста леко де и може да не е от скоро, но поради факта че карам често на отворен прозорец, което зимата нямаше как да си го позволя, е възможно и преди да си го е имало. Не мисля че е от накладки спирачни апарати и тн защото се чува без да съм натиснал спирачка. А и самите накладки никога не са ми скърцали при спиране. Ще съм благодарен ако някой ми даде насоки от какво може да е това скърцане и дали е рисковано да карам така.
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
На второ раздаване: прах, кал и л-на по накладките и ле-е-е-ко задържат. Естествен резултат от триенето на феродо. Не е беда.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
-
Е ако задържат няма ли да го правят и при спиране на светофар и при потегляне?
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Няма как да разбереш докато не се вдигнат колелата и врътнат. Ако има задържане в някое може да поскърцва когато си реши в зависимост от толкоз разнообразните климатични условия примерно. Пък може на светофар и пушеците от нафта да го смазват, знам ли ...
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Съшият проблем споделих в раздел Спирачна система за Корола Е180. Като говорих с един приятел от ТМ Ауто , който има същата Корола, започна да се смее и каза, че всички Короли и Ауриси от този период го имат проблема със скърцането при ниска скорост.
Аз смятам при следващата смяна на накладки да не слагам оригинални, защото имам подозрения, че те са причината.
viewtopic.php?f=27&t=35255&p=359763#p359763
Аз смятам при следващата смяна на накладки да не слагам оригинални, защото имам подозрения, че те са причината.
viewtopic.php?f=27&t=35255&p=359763#p359763
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Благодаря за препоръките! Продължава да си се чува, но не всеки път. Най-интересното е, че скърцането се чува само при много много ниска скорост при паркиране.