Тракане на задно ляво колело
-
- Автомобил: Toyota rav 4 2003
Здравейте, имам следния проблем, когато карам из дупките, задно ляво колело трака на теникия имам чувството, че ще падне гумата, когато е на свободна и карам под наклон трака да си e*e мамата, но когато натисна спирачка от там се чува леко пукане, и спира тракането, като отпусна пак започва.. Отварах го 2 пъти няма видими никакви проблеми, от какво може да е,нещо със спирачките е, спирачни апарати ли ддз, наскоро са сменяни всички накладки, но вс са олегнали и спират равномерно.. Помощ! Рав 4 2003
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Това тракане след смяната на накладките ли се появи?
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
- Автомобил: Rav4 XA20 2.0vvti/LPG
Мойте не съм ги заглеждал, но случайно дали няма някаква пластина или тел, която да държи накладките да не тракат при свободно положение. Да не би да сте я забравили да я сложите или пък да е изпаднала ? Виж от другата страна как е.
-
Да, след смяната се появи тракането, и да има си ги телчиците всичко си е наред, когато го разглобих бих навсякъде няма го тракането, тръгне ли на неравен път, по бетер каруца трака.. Пускам си музика и не ме вълнува но не е за така.. :Д
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Това не мога да го разбера.
Тези "телчици" всъщност са едни малки пружинки с много особен профил.Има ги и на двете накладки.Ако някоя от тях не е била поставена изобщо или неправилно(и впоследствие паднала),накладката започва да трака в движение,а при натискане на спирачката тракането спира.Огледайте още веднъж много внимателно дали тези пружинки са си на мястото.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
Благодаря, утре ще погледна отново, но не мисля, че това е проблема, бяха си на място и както трябва, но ще проверя
- scooby doo
- Автомобил: Тойота Ярис XP13 1,33 CVT 2012
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Колега,според мен,ти е скъсана предпазната пластина на спирачния диск.Това е една полукръгла ламарина от вътрешната страна на диска,малко по-голяма от диска и е един вид като предпазителя на ъглошлайф.
Имал съм същия случай с 3-годишна кола от ВАГ-групата,след първа смяна на накладки се появи това страхотно дрънчене,все едно имаш завързана консерва отдолу да дрънчи.При смяната на накладките я бяха откършили в официалния сервиз...Смених си я с нова за моя см/ка,защото бях в чужбина и не можех да го издържа това дрънчене,докато се прибера обратно в БГ и не исках тия същите специалисти да ми пипат пак колата...
Провери я хубаво тая ламарина. Снимката е примерна,да се ориентираш за какво става дума.
Имал съм същия случай с 3-годишна кола от ВАГ-групата,след първа смяна на накладки се появи това страхотно дрънчене,все едно имаш завързана консерва отдолу да дрънчи.При смяната на накладките я бяха откършили в официалния сервиз...Смених си я с нова за моя см/ка,защото бях в чужбина и не можех да го издържа това дрънчене,докато се прибера обратно в БГ и не исках тия същите специалисти да ми пипат пак колата...
Провери я хубаво тая ламарина. Снимката е примерна,да се ориентираш за какво става дума.
Не се унасяй, живееш в една от най-цървулските държави на света ...
-
Колега, тази ламарина ми я махнаха точно там, защото беше много изгнила и беше на косъм да падне сама, само на това колело нямам такъв предпазител, затова сиг дрънка яко
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Може и амортисьор..., я иди на друг майстор, така е най-добре. Някой не си е свършил работата, както трябва!
-
Ходих, нашия биалетки били, смених ги бадива всички направо и си е абсолютно същото.. Само при това колело трака др вс е наред
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Позната картинка в много от БГ сервизите, дори и официални. Сменя се всичко наред, докато улучиш дефектния детайл...