Автомобилът е авенсис т25 2ad мотора с 255 000 км., последните и 60 000 са от мен.
През декември 2018 колата, запуши дпф филтъра, и по единично и дифтунгите на дюзите. За Филтъра + изключване на егр се погрижиха момчетата на на бул. европа в София. В следващите дни колата забиваше и оборотите колебаеха по какъв ли да било начин, без никаква закономерност. Последва смяна на Scv клапана. нещата се подобриха, изчезна колебанието и прекъсването на оборотите и се улесни и паленето. Забиването и влизането в авариен режим си остана, и скоро и конете намаляха. Окъсена клетка на акумулатора забави промивката с добавка, и чудо колата угасна и изпъкнаха 2е Дюзи. Едната запушена и една пикаеща. След рециклирането им конете си дойдоха на мястото отново но, си забива и влиза в авариен режим когато си поиска, и след дълго дебнене хванахме алтернатора е виновника, осигурява напрежение понякога и то най вече когато замерваш:). Последва рециклиране, обаче влизането в авариен режим си остана, но вече има някаква закономерност. Влиза само когато е на напълно загрял двигател, ако е включен круиза - угасва лампата и го изключва. Ако шофираш извън градско с над 3000 оборота няма ядове. Като влезе в този режим максималните обороти, които могат да се вдигнат на празен ход са 2820 и няма мощност и индикация за сервизен режим. Ако загасиш за 5секундии запалиш си е нормална и е въпрос време пак да го направи. Последните неща които са направени е почистване на дросела и всмукателните колектори, Няма масло в кулера и тръбите. Но това по никакъв начин не повлия на състоянието и.
Актуатора се движи свободно и след проверка на в различните режими и работа на актуатора, чрез вакума, неоткрих закономерност с аварийния режим. На тс направих записи, но като цяло параметрите не ми говорят много или ми изглеждат нормални но впечатление ми прави че
-AF lambda b1bs -0.998
- AFS VOLTAGE B1S1 - 0.00V .
AF SENSOR LEARNING VALUE - 1.85V
Ако имате подобен опит или знания ще Ви помоля за насока.
D cat- забива като авариен режим, молба за помощ или съвет.
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 271 пъти
Ти колкото неща изброи, направо да се чуди човек от какво влиза в авариен. Мисля да наблегнеш на факта, че автомобила е почнал да влиза в авариен след интервенцията на "момчетата"...

- mishoona
- Автомобил: T25 2AD-FХV, Е11 4A-FE
Хваната е болката. Още една тръгнала дюза, въпреки че показва уж приемливи стойности, но Injection Feedback Value идва извън норма. Проблема се проявява при използването на по-концентрирана добавка с цел почистване. След зареждането на обикновена нафта, си е ок. Ремонта ще е по натам.
Относно момчетата, знаят какво правят. Но на никои не му пожелавам да има нужда от услугите им.
Относно момчетата, знаят какво правят. Но на никои не му пожелавам да има нужда от услугите им.
-
- Автомобил: Rav 4 D-Cat 2006
До колкото съм наясно D-Cat дюзи не се рециклират, директно нови.
- mishoona
В Пловдив има човек ,който ги прави. Понегови думи около 100 000 км би трябвало да изкарат. Ще видим.
- mishoona
Решен. Изключването на ЕГР софтуерно не е лесна работа и бъгва работата на двигателя. Отделно при запушването на Дпф, обратните газове могат да прецакат турбината.
- petkopetkov
- Автомобил: Toyota Avensis D-cat 177