Королата в Германия не е много по-евтина от същата в България.
Toyota Corolla Hybrid Club 1.8 с пакета за 990,- € в момента е на цена 24 990€.
Това оборудване отговаря на Luxury в България за 51 990,00 лв.
Гаранциите на автомобилите обаче са различни. Докато в България са зявени 6г или 200 000км и 10г "Грижа за батерията" -
https://www.toyota.bg/download/cms/bgbg ... 612949.pdf
то в Германия e
за автомобила - eine 3-Jahres-Garantie bis 100.000 km (3г или до 100 000км)
за хибридните компоненти вкл. батерията - die spezifi schen Komponenten des Hybridantriebs eine 5-Jahres-Garantie bis 100.000 km. (5г или до 100 000км).
https://www.toyota.de/download/cms/dede ... 572825.pdf - стр.49, абзац Toyota Garantie
Днес бях на представянето на автомобила. Мен лично не ме грабна. От Тойота са се усетили и са преместили управлението на темпомата на волана. Големия дисплей в средата изглежда като допълнително добавен. Мисля си, че когато се шофира ще се получават заслепявания при отразяването на светлината от този дисплей, по подобие на неприятния ефект в Ярис, за който съм писал. Положението на бутоните за избор на режим и EV не e избрано много оптимално, защото точно пред тях е големия скоростен лост.
Иначе седалките са удобни и при наместена седалка на шофьора (1,80м височина) има достатъчно място зад него. Когато се пуснат задните седалки се образува праг между багажника и падналите облегалки, като покритието на пода на багажника е толкова рехко, че при пуснати седални е възможно остри предмети да наранят кабелите, които се виждат под покритието. Club модификацията в Германия няма USB или аз не го открих. Поне в жабката където е USB на комбитата (видях 2бр.), то в хеча (също 2бр.) липсваше. Имаше наличен само 12V. Осветлението в купето, багажника и на номерата е с лампи с нажежаема жичка, можели са да помислят за ЛЕД. Камерата според мен ще се зацапва бързо, както е и при Яриса ми сега. Заговорих се с дилъра и се оказа, че през 2020 ще се появи и HUD, но няма яснота за Android Auto, Apple CarPlay и MirrorLink. Аз съм разочарован от видяното и не мога да си обясня защо е такава цената на Королата. Яриса ми със почти същото оборудване - без ЛЕД фарове и подлакътник, но с USB, двоен под в багажника и други глезотийки беше 10 000€ по-евтин от Королата.