За или Против платинени свещи
Мнение от kristian » 19 Юни 2007 22:43
Утре ще гледам да дам снимки на старите свещи.На мен ми изглеждат горе долу добре ,ама не съм сигурен.Пък гледам че тук във форума има хора дето явно доста се занимават с колите и разбират повечко и може и да имат друго мнение.М/у другото ,тази е първата кола която давам на някого в сервиз да ми я човърка и определено не съм очарован от познанията и най-вече от ентусиазма и отговорносста на сервизите ,за това да докажат че са нещо повече от дървени философи и че знаят какво е "динамометричен ключ",т.е палачори!
kristian
ALTEZZA
Elboriso
Мнение от kristian » 20 Юни 2007 09:15
Altezza,въпроса не е в ключа а в палачорщината.Аз също не го ползжам освен в случаите когато ми се е налагало да стягам глава.Сега за пръв път стягам свещи с такъв ключ.
Champion платинени-19,50 лв/бр.. При мен фабрично я дават с такива така че не съм сменял кабели, а и незнам дали трябва да се сменят
Champion платинени-19,50 лв/бр.. При мен фабрично я дават с такива така че не съм сменял кабели, а и незнам дали трябва да се сменят
kristian
ALTEZZA
Мнение от javor_vd » 20 Юни 2007 15:11
някой може ли да ми обясни как се отразява на мотора паленето и гасенето на газ?!?hyankov написа: При мен също вибрира (бензин) от горивния филтър ми е. Само между другото, ти на газ ли я палиш и гасиш?
Аз на бензин цъквам само когато изгоря всичката газ в бутилката и карам така колкото да стигна до газстанцията да заредя...
Toyota Corolla KE70, 4K, 1,3, '84
javor_vd
Мнение от kristian » 20 Юни 2007 16:13
Нормално през инжекторите минава бензин ако си инжекцион.Като караш на газ просто могат да започнат да ти запичат инжекторите.Ако си с карбуратор в бензиновата камера просто е сухо като караш на газ и обикновено първото нещо е да се спече ускорителната помпа по-точно оплътнението на буталцето и следващото е да се запуши някой жигльор.Въобще добре е да поработва по малко на безин всеки ден.Иначе ще чуеш много мнения че еди кой си карал само на газ ладата 10 години и нищо и няма.
kristian
Мнение от kristian » 21 Юни 2007 19:39
това са старите свещи след 10 хил. км пробег'
а това е опаковката на платинените
любопитен съм за мнението на всеки който мисли че разбира от свещи
И зао има този пръстен с кафяв нагар в/у изолатора над гайката
а това е опаковката на платинените
любопитен съм за мнението на всеки който мисли че разбира от свещи
И зао има този пръстен с кафяв нагар в/у изолатора над гайката
- Прикачени файлове
-
- 2.JPG (56.13 KiB) Преглеждано 3338 пъти
kristian
jamie
kristian
jamie
ugabuga
kristian
jamie
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru