7/100 е среден разход или градско,извънградско?
Караш кола 2017 без каско, сериозно ли?
7/100 е среден разход или градско,извънградско?
Среден разход е да, но това е при положение, че 99% е извънградско и в екскурзии в чужбина. За града с жената търкаляме една АстраН, която стои пред гаража.
Ами по-горе обясних- имам АстраН, която стои пред гаража, и се ползва за : 1.Градско всякакъв вид,2.Пазаруване,3.Работна кола за село,4.При необходимост до работа-60км в едната посока.nov написа: ↑23 Мар 2019 14:12 И за мен каското е най-гадния разход по колата ми, разбира се никой не ме задължава.Колко е например каско за Корола, като на колегта по-горе 2017 година - според мен между 1000 и 1500 лева на година , недай Боже някакъв удар, два фара и решетка за такава Корола оригинални мисля, че ще надхвърлят годишната такса за каско. Да не говорим за воден радиатор, радиатор климатик и т.н. А това, че колата е в гараж не е абс. никакъв повод за спокойствие (поне за мен ). Например - отиваш да си пазариш в някоя от големите вериги, спираш на паркинга, излизаш и гледаш, че колата я няма ( говоря примерно) за едни спестени 1,5к. олекваш набързо с едни 17к. и повече?????????????????????????????? Или пък, както старата ми кола - оставям я на едно летище не на платен паркинг а отстрани, връщам се след седмица - предна броня ожулена зверски,счупен десен мигач и пукнат десен фар.
Не работя като застраховател и не съм фен на подобни застраховки, но в Бг според мен е неизбежно - особено пък за кола 2017, но това е мое мнение разбира се.
Разбира се, че ще печелят. Това им е бизнеса. Въпросът е дали няма да излезе доста по-скъпо евентуален ремонт при щета на пътя. В дългосрочен план със сигурност Каското ще излезе по-скъпо от ремонти, но кой гарантира, че утре някой пияница без гражданска няма да приключи съществуването си в теб? Преди години колегата с чисто нов автомобил блъсна не спрял на стоп автомобил. Поразиите бяха за хиляди левове. Кола на няколко месеца. Застрахователите доста време бяха на ръба да тотализират колата и да не я ремонтират въобще. Пак казвам, дано колегата няма такива драми и да си кара дълго автомобила!slowtraveler написа: ↑23 Мар 2019 08:25 Щетата рядко надхвърля каското... АМА МНОГО РЯДКО...
Правил съм сериозни статистики - единствено една тотална щета наклони везните в друга страна, ама след няколко години отново поехме първенствотоЗастрахователите все пак трябва да печелят...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта