Смяна на Avensis 1.8 CVT с дизел ?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Напротив - чета... И това не е нищо повече от тест-драйв за половин час - затова писах, че не съм съгласен с това, че от тест-драйв не можеш да получиш ясни и точни впечатления 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Да де ама от тест драйв до друг има разлика. Реален пример от последната седмица.
ТМ Ауто - РАВ4 хибрид - запазваш час. Тръгвате горе-долу в уговорения час с лице от ТМ. Той ти казва - ей от тук, ха сега обратно - общо взето две прави с излишното настояване на клиента да се мине и през квартала, поне да направиш 2-3 завоя из уличките. Общо 15 минути. Представа - да, някаква.
Омникар - тест на Кашкай - в уговорения час само ти подават ключовете и ти споделят, че нямаш точно определено време, но ако може да се върнеш в следващите няколко часа. След връщането на колата те питат как беше и веднага ти предлагат ако имаш нужда от още тест-размисъл, да се уговорите и да вземеш колата за един уикенд.
В този момент просто се замисляш не толкова върху самия модел, а и върху самото обслужване. Та най-вероятно новия автомобил ще бъде Нисана (не за мен ако е прозвучало така).
ТМ Ауто - РАВ4 хибрид - запазваш час. Тръгвате горе-долу в уговорения час с лице от ТМ. Той ти казва - ей от тук, ха сега обратно - общо взето две прави с излишното настояване на клиента да се мине и през квартала, поне да направиш 2-3 завоя из уличките. Общо 15 минути. Представа - да, някаква.
Омникар - тест на Кашкай - в уговорения час само ти подават ключовете и ти споделят, че нямаш точно определено време, но ако може да се върнеш в следващите няколко часа. След връщането на колата те питат как беше и веднага ти предлагат ако имаш нужда от още тест-размисъл, да се уговорите и да вземеш колата за един уикенд.
В този момент просто се замисляш не толкова върху самия модел, а и върху самото обслужване. Та най-вероятно новия автомобил ще бъде Нисана (не за мен ако е прозвучало така).
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Въпросът с тест-драйва се уточнява - какво иска клиента и дали представителството е съгласно... Ако не е съгласно - прав им път... Има и други представителства...
При тойота - исках тест-драйв на Лексъса РХ на едно изложение, представителят изложи своят маршрут, аз предложих моите корекции, и нещата станаха...
За съжаление както историята показва - не ми хареса поведението и оборудването на автомобила (може ли на изложение с луксозна марка да представиш 'базов' модел?!!), но това не значи, че не получаваш достатъчно информация дори при кратък тест-драйв (на Лексъса май бе около 10км - толкова ми стигаха и се върнахме в 'базата')...
При тойота - исках тест-драйв на Лексъса РХ на едно изложение, представителят изложи своят маршрут, аз предложих моите корекции, и нещата станаха...
За съжаление както историята показва - не ми хареса поведението и оборудването на автомобила (може ли на изложение с луксозна марка да представиш 'базов' модел?!!), но това не значи, че не получаваш достатъчно информация дори при кратък тест-драйв (на Лексъса май бе около 10км - толкова ми стигаха и се върнахме в 'базата')...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Това наистина е висота в нивото на обслужване! Браво на Нисан!BOz написа: ↑26 Фев 2019 13:39 в уговорения час само ти подават ключовете и ти споделят, че нямаш точно определено време, но ако може да се върнеш в следващите няколко часа. След връщането на колата те питат как беше и веднага ти предлагат ако имаш нужда от още тест-размисъл, да се уговорите и да вземеш колата за един уикенд.....

А дали във всяко представителство на Тойота е толкова "консервативен" тест драйвът? Малко ми прилича на тест от автокъща

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Аз преди пробвах Нисан-Х_трейл..ами..наистина човека(тогава беше чорбаджията),се нави да минем през пресечени райони,магистрала..градско. Същото беше с БМВ..с Лексъс,,обикаляхме около 50км.,с Тойотата...кратко и оскъдно..
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Аз в Тойота Тиксим в Пловдив съм правил 2 тест драйва - един преди да купя моята кола и един да тествам новия Авенсис. Първия път минахме по мой маршрут, а втория път само ми подадоха ключовете и дори документи не съм попълвал. В Порше Запад Пловдив съм карал 5-6 пъти различни автомобили и джипове като там винаги е било с представител по маршрут, който си искам.
Проблемът с Тойотата е бил винаги, че изборът на тестови автомобили е много ограничен, винаги е бил само с ръчни скорости и с не много високо ниво на оборудване.
Проблемът с Тойотата е бил винаги, че изборът на тестови автомобили е много ограничен, винаги е бил само с ръчни скорости и с не много високо ниво на оборудване.
В Стара Загора, теста е с представител, автомобила е версият Sol... Тръгваш, около 15 км до магистралата, после по нея 30км до Чирпан и обратно. Общо към 90-100км, за час и нещо. На мен ми беше напълно достатъчно, още повече, че заведох още двама колеги, които се довериха на моето мнение без да тестват....nitsodar написа: ↑26 Фев 2019 14:43Това наистина е висота в нивото на обслужване! Браво на Нисан!BOz написа: ↑26 Фев 2019 13:39 в уговорения час само ти подават ключовете и ти споделят, че нямаш точно определено време, но ако може да се върнеш в следващите няколко часа. След връщането на колата те питат как беше и веднага ти предлагат ако имаш нужда от още тест-размисъл, да се уговорите и да вземеш колата за един уикенд.....![]()
А дали във всяко представителство на Тойота е толкова "консервативен" тест драйвът? Малко ми прилича на тест от автокъща![]()

Toyota Corolla 1.6 E17 132
ps

Според мен такъв тест би дал достатъчно информация. Стотина км и около час шофиране ще запознаят потенциалния купувач с поведението на автомобила в основни линии.
Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Ще дам и друг пример, мой колега също тръгна да си купува нова кола малко след мен. Той зимата всеки уикенд пътува до Пампорово от много години насам и познава пътя. Искаше от Тойота да направят тест драйв до Пампорово било то и за негова сметка за гориво, за да усети колата по този път, за да прецени дали му е комфортна. Е, отказаха му чак до там, но все пак покараха отвъд Асеновград малко. За сметка на това в Пежо без проблеми тества до Пампорово и обратно.