Смяна на Avensis 1.8 CVT с дизел ?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Извънгаранционно разбира се... В гаранция нищо не съм правил освен смяна на масло и филтри 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Аз да уточня, че моята се разтропа преди да е разглабяно каквото и да е било по нея. Днес един добър човек, който следи анонимно форума ми се обади и ми показа на снимка елегантно решение на проблема с тропането, но като го изпробвам лично ще споделя за всички. Стискайте палци да работи!
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Ми, какво да ви кажа. Така е, тук по-голяма част от хората могат без сериозни затруднения да си купят още утре нова кола, дори и премиум, но въпреки това не мисля, че е морално така да се притискат в ъгъла. Без да звучи надменно, казвам го с илюстративна цел...с 6 месечни заплати си купих Авенсиса, но не смятам, че трябва да го сменям след 2 години по принуда или 'щото еди си кой колега си взе БМВ М3 (много е готино и брутално върви
), все пак тия пари ги изкарвам с пот и смятам в по-смислени неща да ги влагам.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
- Благодарил/а: 43 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
dracunculus, а дано си прав ама надали...
6 месечни заплати за нов Авенсис 50-55+ к малко хора ще се похвалят в БГ. Да не кажа,че в този форум ще сте на пръстите на двете ръце сигурно ;)
6 месечни заплати за нов Авенсис 50-55+ к малко хора ще се похвалят в БГ. Да не кажа,че в този форум ще сте на пръстите на двете ръце сигурно ;)
- martod
Това не са 4 кръгчета, а 4 кръгли нули (0000) .

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Колеги, да "дам отчет" на решението си. Чух се с Тойота (звъннаха ми, защото бяха видяли обявата на колата). Поговорихме си и казаха,че новата Камри ще е налична за тест драйв през м.май. Засега реших да послушам разума, а не сърцето си
и няма да бързам със смяна с дизел. Ще изчакам да тествам Камри (а защо не и РАВ 4), след което ще преценя.
Благодаря на всички за мненията и съветите! Мисля,че стана хубава тема
Има доста инфомрмация, според която, при производството на хибридни батерии, в природата се изхвърлят много по-големи количества вредни емисии, отколкото отделят дизеловите двигатели. Никъде не споменават,обаче, каква печалба се очаква от държавата и производителите, при предстоящите покупки на нови бензинови/хибридни автомобили 

Благодаря на всички за мненията и съветите! Мисля,че стана хубава тема

Подкрепям мнението ти, dracunculus! Въпросът е,че наистина е смешно коли на 2 години да бъдат спирани,защото много замърсявалиdracunculus написа: ↑13 Фев 2019 21:52 Ми, какво да ви кажа. Така е, тук по-голяма част от хората могат без сериозни затруднения да си купят още утре нова кола, дори и премиум, но въпреки това не мисля, че е морално така да се притискат в ъгъла.......

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Колега, според мен да си купиш с пари, не фалшивиnitsodar написа: ↑14 Фев 2019 09:36 Има доста инфомрмация, според която, при производството на хибридни батерии, в природата се изхвърлят много по-големи количества вредни емисии, отколкото отделят дизеловите двигатели. Никъде не споменават,обаче, каква печалба се очаква от държавата и производителите, при предстоящите покупки на нови бензинови/хибридни автомобили

Второ, хибридните батерии се рециклират. Никой обаче не пита колко замърсяват акумулаторните батерии на милионите стандартни автомобили и колко от тях се рециклират. Все пак различни лобита имат интерес от различни трактовки на даден въпрос.
Каква печалба се очаква от държавата при предстоящите покупки на нови бензинови/хибридни автомобили?
А производителите имат повече печалба и интерес да не инвестират средства в разработка на хибриди,ел.коли,а да продават с добра надценка стандартните технологии.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Колега, затова и реших да послушам разума - ще изчакам за новата Камри (а може и РАВ 4), за да преценя дали си струва смяната с тях. Иначе парите, с които ще се купи, не са фалшивиLEXUS написа: ↑22 Фев 2019 02:09
Колега, според мен да си купиш с пари, не фалшивидизел 2019 година или 2020 година е същото като да си купиш фабрика на 9-ти септември. Дизелът е морално остарял като принцип на работа според мен поне от 10 години. Нито можеш да му скриеш тракането,нито вибрациите. Щом 150 к.с. са ти малко, изглежда е най-удачно да се насочиш към Камри.............

Вярно е,че дизелът вече отминава като логичен избор, но истината е,че мощността в ниски обороти е нещо непостижимо за настоящите бензинови или хибридни двигатели.
Споменах замърсяването от производство на хибридни батерии просто поради факта, че монетата винаги има 2 страни. Иначе градовете ще станат по-чисти с хибриди, няма спор

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
- slowtraveler
В момента почти 100% от оловните акумулаторни батерии се рециклират...
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Снощи отплавах от Хамбург,и имах удоволствието да разговарям надълго и широко с пилотите,на тема дизелите/дизел гате аферата..Всички от тях..общо 9 пилота( на пристигане и отплаване),казаха че дизелите ще останат на пазара,и дори ще докажат че са по-безвредни от бензиновите им братя. Говорихме за ТОйота...бензиновите..хибридите...хората(на 100%) отвърнаха с насмешка..че това са продукти,изкуствено надути с реклама...и Тойота не е тази Тойота от преди... Замислих се доста...дали има резон? Нормално е да защитават родното..ама чак пък такава дискриминация към японското? И другото..дизела няма да бъде спрян от производство,напротив-ще просперира нагоре и нагоре..nitsodar написа: ↑22 Фев 2019 07:56Колега, затова и реших да послушам разума - ще изчакам за новата Камри (а може и РАВ 4), за да преценя дали си струва смяната с тях. Иначе парите, с които ще се купи, не са фалшивиLEXUS написа: ↑22 Фев 2019 02:09
Колега, според мен да си купиш с пари, не фалшивидизел 2019 година или 2020 година е същото като да си купиш фабрика на 9-ти септември. Дизелът е морално остарял като принцип на работа според мен поне от 10 години. Нито можеш да му скриеш тракането,нито вибрациите. Щом 150 к.с. са ти малко, изглежда е най-удачно да се насочиш към Камри.............
Дори напротив- работя сериозно за тях всеки ден
![]()
Вярно е,че дизелът вече отминава като логичен избор, но истината е,че мощността в ниски обороти е нещо непостижимо за настоящите бензинови или хибридни двигатели.
Споменах замърсяването от производство на хибридни батерии просто поради факта, че монетата винаги има 2 страни. Иначе градовете ще станат по-чисти с хибриди, няма спор![]()

-
- Получена благодарност: 1 път
Мисля че дизела е като динозаврите - колкото и да доминира, колкото и да се развива, рано или късно ще изчезне. Бъдещето е на други технологии - ток, водород или нещо друго - може и да доживеем и да видим. А немците, колкото и да ги уважавам в момента догонват японците /поне в хибридите/, но мисля че засега пак изостават.
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
Понеже съм сравнително нов "хибридаджия",нямам кой знае какъв опит в тази сфера на автомобилостроенето,но тойота си остава за мен спартански автомобил. Визирам Тойота само. Относно догонването, Германците имат добра база,умения и акъл..така че,според мен,всичко е въпрос на стратегия...ще гледаме..ще се ослушваме...а ако доживеем..ще подкараме на водород..или слънчеви батерии..
-
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
Позволявам си да не се съглася!Много от модерните турбобензинови двигатели си имат на разположение въртящия момент още от доста ниски обороти.А за хибридите нещата са още по-категорични,там тягата е от 0.
Carina 4AFE - 1994 - бивша
Corolla 4EFE - 1998 - бивша
Prius 2011
Forester 2.0XT - 2004 - скоро бивша,Продава се!
Corolla 4EFE - 1998 - бивша
Prius 2011
Forester 2.0XT - 2004 - скоро бивша,Продава се!
- slowtraveler
Колеги, просто сметнете въртящият момент НА КОЛЕЛАТА например на първа предавка, и ще видите разликата между дизел, бензин и хибрид.
Защото често фактите не се тълкуват правилно. 'Рекламно' се обявява, че ел-двигателя разполагал с голям въртящ момент от 0об/мин... Факта е верен сам за себе си...
Обаче като видиш техническите особености, се оказва, че същият този хибрид подава по-нисък въртящ момент на колелата при ниски скорости отколкото алтернативите.. И по-висок при високи скорости от алтернативите..
Разбира се, това не променя мнението ми, че в този момент хибрида би бил приоритетен избор поне за мен...
Защото често фактите не се тълкуват правилно. 'Рекламно' се обявява, че ел-двигателя разполагал с голям въртящ момент от 0об/мин... Факта е верен сам за себе си...
Обаче като видиш техническите особености, се оказва, че същият този хибрид подава по-нисък въртящ момент на колелата при ниски скорости отколкото алтернативите.. И по-висок при високи скорости от алтернативите..
Разбира се, това не променя мнението ми, че в този момент хибрида би бил приоритетен избор поне за мен...