Менящи се обороти и гаснене Toyota Yaris 1.0 VVTI 2001
Менящи се обороти и гаснене Toyota Yaris 1.0 VVTI 2001
Здравейте,
Собственик съм на Toyota Yaris 1.0 VVTI 2001г.
Преди 6г и сложихме газов инжекцион focus 1 с омасляване на клапаните. Лятото я шофирахме често по магистралата в додта високи обороти.
Година по-късно запона да мени обороти и да гасне.
Закараме я при познат "универсален" монтьор.
Резултатът беше шлафане на глава смяна на изгоряли клапани и почистване на дроселова клапа и стъпков мотор.
До скоро нямахме никакви проблеми, но я ползвахме предимно в градът и с доста по-ниска скорост.
Края на 2018 се появиха се подобни симптоми: менящи се обороти особено при включване на фаровв или чиатачки, гаснене по светофаеите и липса на мощност първите 5-10 минути след запалване.
Реших да направя "диагностика" със универсална одб букса от китай за 5лв, смартфон и андроид апликация "odb car doctor free"
Откритите грешки бяха следните:
P0304 Cylinder 4 misfire detected
P0301 Cylinder 1 misfire detected
P0300 Random/multiple cylinder misfire detected
P0136 02 sensor circuit
P0171 System too lean
Проверих бубините, които ми се сториха здрави и смених свещите
Направи отново "диагноатика" която показа следното:
P0304
P0301
P0300
За няколко дни колата вървеше по-добре, но започна пак да мени обороти и да гасне.
Моля за съвет какво да направя или при кой да я закарам за преглед.
Благодаря предварително!
Собственик съм на Toyota Yaris 1.0 VVTI 2001г.
Преди 6г и сложихме газов инжекцион focus 1 с омасляване на клапаните. Лятото я шофирахме често по магистралата в додта високи обороти.
Година по-късно запона да мени обороти и да гасне.
Закараме я при познат "универсален" монтьор.
Резултатът беше шлафане на глава смяна на изгоряли клапани и почистване на дроселова клапа и стъпков мотор.
До скоро нямахме никакви проблеми, но я ползвахме предимно в градът и с доста по-ниска скорост.
Края на 2018 се появиха се подобни симптоми: менящи се обороти особено при включване на фаровв или чиатачки, гаснене по светофаеите и липса на мощност първите 5-10 минути след запалване.
Реших да направя "диагностика" със универсална одб букса от китай за 5лв, смартфон и андроид апликация "odb car doctor free"
Откритите грешки бяха следните:
P0304 Cylinder 4 misfire detected
P0301 Cylinder 1 misfire detected
P0300 Random/multiple cylinder misfire detected
P0136 02 sensor circuit
P0171 System too lean
Проверих бубините, които ми се сториха здрави и смених свещите
Направи отново "диагноатика" която показа следното:
P0304
P0301
P0300
За няколко дни колата вървеше по-добре, но започна пак да мени обороти и да гасне.
Моля за съвет какво да направя или при кой да я закарам за преглед.
Благодаря предварително!