-
poli
-
Обратна връзка:
Мнение
от poli » 14 Юни 2007 23:26
genadey написа:ок де а от къде мога да намера данни за това какъв трябва да е диаметъра на генерацията разположението и ко да ги правя сондите като махнах катализатора почна да ми изписва грешки от 2 ламда сонда
poli написа:С филтъра и генерацията прави първата стъпка-началото,а покупката на Power FC-то ще му бъде полезна и за в бъдеще,за този момент ECU-то ще му даде около +12% мощнтонст(ECO-то е програмирано и готово за употреба),пипнат е аванса,горивото и VVTi-то(доколкото си спомням).
ПС.След това като реши какво ще прави било то компресор...ще трябва да се програмира само Powre FC-то.
Не казвам че не може да мине без него,но може да си го вземе от сега и да му е мирна главата.
По тази логика може да достигне колата и 250-300кс.и пак да не го сложи,а да си играе с алтернативи.
Най-важното в един ъпгрейд на еди автомобил е сигурността и надеждността особенно когато става дума за ежедневна употреба.
А в крайна сметка един чиптунинг ще му струва около 900лв.,а Power FC-то около 1400лв.,май е по-изгодно.
Аз също не мога да ти кажаю какви са размерите на трабите на генерациата.-Продават се фирмени.
За ламбда сондата единия вариант е с OBD спортен катализатор,втория с емулатор,третия със смяната на ЕКУто.
Ако имаш намерение да правиш нещо по-колата при разни майстори дето ще измислят сами генераций и подобни по-добре не се занимавай.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
poli
-
genadey
- Автомобил: Celica VVTL-I
-
Обратна връзка:
Мнение
от genadey » 14 Юни 2007 23:46
а някое сервизче да препоръчаш колкото до шумноста наистина е малко шумен мотора и малко ме изнервя дори на отворени прозорци го чувам трябва ми някои които е на ясно с тези мотори и може да помогне.....
ALTEZZA написа:genadey написа:имам едно въпросче за новата селика 2001 година vvt-i 1.8 има ли представа някои с хидравлични повдигачи ли е или има реглаж защото си взех такава на 80000 км но ми се струва малко шумна
провери си оптегача на ремъка, има като един малък амортесьор на него и кат прокапе отслабва, та от там и допълнителен шум, случва се доста често. може да провериш и оптегача на веригата, по никога и неговата смяна помага. но трябва да те предупредя че 1ZZ двигателите са си шумнички по начало. колкото до SAFC2, това е малка електронна машинка дет лъже колко е действителния приток на въздух, така разбъзикваш A/F ratio-то ти и я правиш да е по бедна сместа = повече коне. мен ако ме питаш, не се занимавай с глупости, остави си я колата както е.
НИКОГА НЕ КАРАМ ПО БЪРЗО ОТ КОЛКОТО ЛЕТИ АНГЕЛЪТ МИ ХРАНИТЕЛ!!!
genadey
-
poli
-
Обратна връзка:
Мнение
от poli » 15 Юни 2007 06:42
Моето мнение иди първо в Тойота за да се останови всичко и да знаеш как е колата.След това пожеш да сменяш консумативи някъде другаде.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
poli
-
genadey
-
Обратна връзка:
Мнение
от genadey » 15 Юни 2007 19:52
аз съм я обслужил вече м се искаше ако има някои от клуба с подобна селика да сравня вървене и звук на мотора защото просто нямам виждане по въпроса
poli написа:Моето мнение иди първо в Тойота за да се останови всичко и да знаеш как е колата.След това пожеш да сменяш консумативи някъде другаде.
genadey
-
poli
-
Обратна връзка:
Мнение
от poli » 15 Юни 2007 20:18
Еми като си ходил за обслужване не са ли ти казали в какво състояние е?
КЕФ ЦЕНА НЯМА
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
poli
-
genadey
-
Обратна връзка:
Мнение
от genadey » 15 Юни 2007 20:34
poli написа:Еми като си ходил за обслужване не са ли ти казали в какво състояние е?
а я кажи ако нее съвпадение с името и ако ти си вносителя на онези красавиците от близкия изток....така де кажи колко би излезнало да се намери и докара този по мощния мотор за тази селика 192hp
genadey
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Scott » 15 Юни 2007 21:04
genadey написа:аз съм я обслужил вече м се искаше ако има някои от клуба с подобна селика да сравня вървене и звук на мотора защото просто нямам виждане по въпроса
Аз имам такава, но освен да ти запиша звука и да ти го пратя не виждам как да ги сравниш - живея в Шотландия. biggrin.gif
П.П. Твоята със 6- или 5-степенна скоростна кутия е? В Щатите са с 5 и е нормално да е малко по-шумна и по-мудна, ако е внос оттам.
Scott
-
genadey
-
Обратна връзка:
Мнение
от genadey » 15 Юни 2007 23:52
Scott написа:genadey написа:аз съм я обслужил вече м се искаше ако има някои от клуба с подобна селика да сравня вървене и звук на мотора защото просто нямам виждане по въпроса
Аз имам такава, но освен да ти запиша звука и да ти го пратя не виждам как да ги сравниш - живея в Шотландия. biggrin.gif
П.П. Твоята със 6- или 5-степенна скоростна кутия е? В Щатите са с 5 и е нормално да е малко по-шумна и по-мудна, ако е внос оттам.
не купувана е от бг тоиота и е с 6 скорости ма пак мойе да запишеш на дигнат капак звука и да ми го пратиш при теб изпадат ли някакви тунинг аксесоари за нея или
genadey
-
poli
-
Обратна връзка:
Мнение
от poli » 16 Юни 2007 09:53
За качествен тунинг на тази кола мога да ти предложа много.
С кой мотор е твойта 1ZZ-FE или 2ZZ-GE?
Имам японския каталог където има коя фирма какво прави за нея.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
poli
-
genadey
-
Обратна връзка:
Мнение
от genadey » 16 Юни 2007 20:08
poli написа:За качествен тунинг на тази кола мога да ти предложа много.
С кой мотор е твойта 1ZZ-FE или 2ZZ-GE?
Имам японския каталог където има коя фирма какво прави за нея.
1zz e моита не че бих имал нещо против да е 2zz

genadey
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Scott » 16 Юни 2007 22:37
genadey написа:... пак мойе да запишеш на дигнат капак звука и да ми го пратиш при теб изпадат ли някакви тунинг аксесоари за нея или
Пратих ти ЛС. Какви по-точно 'тунинг аксесоари' търсиш?
Scott
-
ugabuga
-
Обратна връзка:
Мнение
от ugabuga » 17 Юни 2007 08:02
az na niakolko puti cheta veche che 1zz-to e po "boost friendly" tai che ako shte ia turbinirash ne se oplakvai tolkova :-D
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
ugabuga
-
genadey
-
Обратна връзка:
Мнение
от genadey » 17 Юни 2007 22:55
Scott написа:genadey написа:... пак мойе да запишеш на дигнат капак звука и да ми го пратиш при теб изпадат ли някакви тунинг аксесоари за нея или
Пратих ти ЛС. Какви по-точно 'тунинг аксесоари' търсиш?
като за начало търся някаква хубава електроника според мен доста ще се осети при тази кола търся още механизми за вертикални врати фарове също джанти от 18 на горе....
genadey