Ключове & имобилайзери
Ключове & имобилайзери
Здравейте, вече втора зима съм собственик на Авенсис Т27, 2011г. Тази зима се появи проблем с дистанционното заключване след като колата е стояла на студено. Отвкъщи я отключвам без проблем, но като спра из града и не мога да я заключа през дистационното. Всъщност не мога и да я отключа през дистационното. Сякаш алармата е блокирала.
Ако паркирам в мол на топло и изчакам 5 минути дистанционното сякаш се оправя. Също е ОК и ако първоначално карам повече от 30 минути. Пробвах и резервния ключ- същото е положението, значи не е от ключа/дистанционното.
Колата е купувана от ТМ Ауто- предполагам, че алармата е слагана там.
Някакви съвети? Благодаря.
Ако паркирам в мол на топло и изчакам 5 минути дистанционното сякаш се оправя. Също е ОК и ако първоначално карам повече от 30 минути. Пробвах и резервния ключ- същото е положението, значи не е от ключа/дистанционното.
Колата е купувана от ТМ Ауто- предполагам, че алармата е слагана там.
Някакви съвети? Благодаря.
-
- Получена благодарност: 4 пъти
Ключове & имобилайзери
Колега, не прави прибързани изводи! Най-елементарното от което можеш да почнеш е да смениш батерията на ключа (ключовете), защото дори и нищо да не постигнеш, поне ще си елиминирал един от възможните проблеми. Да, знам че не звучи логично и на двата ключа батериите да "сдадат" багажа по едно и също време, но не е невъзможно. А и сам си написал: "Отвкъщи я отключвам без проблем...", така че имай едно наум относно батерията! И ако позволиш един съвет - провери с мултицет какво е напрежението, нищо че е нова! Съвсем наскоро се "борихме" с един колега (за Opel Astra H ставаше дума) с подобен проблем и в крайна сметка се оказа, че човекът беше купил 3 (три) батерии Varta от магазин на една от големите вериги за ел. уреди и "чисто новите" маркови батерии са с напрежение от 1,5 V, така че понякога проблемът може да се окаже съвсем елементарен.
-
- Автомобил: Avensis T25
Ключове & имобилайзери
Здравейте колеги. Имам Avensis 2 фейслифт 2007 година D4D. Колата е само с един ключ и искам да имам резервен. Поръчах си mini vci кабел и втора употреба ключ от ebay (същия номер на дистанционното 736670-A) както и нова кутийка/перо. Нарязах перото при ключар, дистанцонното го добавих лесно. Обаче с имобилайзера не се получава - изпълнявам цялата процедура в Techstream и завършва с communication error. Предполагам че транспондерите са няколко модела и моя е грешния. Гледах по разни сайтове, но не намерих конкретен модел. На оригиналния транспондер пише B-04336 което май не е модел а сериен номер. Как мога да разбера какъв модел транспондер ми трябва? Има ли друга възможна процедура за този модел освен това в Techstream?
- Прикачени файлове
-
- 51677676_573088266504019_1882325801802661888_n.jpg (23.77 KiB) Преглеждано 8536 пъти
-
- 51868994_324231301535764_3121668774323814400_n.jpg (29.9 KiB) Преглеждано 8536 пъти
-
- 52011386_542055932948302_3658171895389356032_n.jpg (34.02 KiB) Преглеждано 8536 пъти
-
- 52097715_415035985965605_8249969672615624704_n.jpg (30.63 KiB) Преглеждано 8536 пъти
- onicks
- Автомобил: Rav 4 2.0 vvt-i 2004
- Получена благодарност: 1 път
Ключове & имобилайзери
При мен също не можеше да запали,всички модели с комбинации с врати и контакти се получи дотам да отключи колата без дс може да запали.С професионален дигитален obd програматор ключаря изтрие всички ключове и ги добави отново,като сподели че някой си е играл да добавя но не му се е получило.По нагоре съм споделил линк към ключаря който ми помогна.
-
Ключове & имобилайзери
Колега, трябва ти Texas Crypto 4D70!theultimate написа: ↑12 Фев 2019 18:36 Предполагам че транспондерите са няколко модела и моя е грешния.
Ключове & имобилайзери
Здравейте. Айде кажете къде си правите ключове, че и на мен ми е потрябвало. Тези, които сте от София имате ли впечатление от
? Мерси предварително!- onicks
- Автомобил: Rav 4 2.0 vvt-i 2004
- Получена благодарност: 1 път
Ключове & имобилайзери
Пиши на колегата xm_net,за самия ключар виж темите ми по назад,става въпрос за София(Красно село или Дианабад)
- Cealtex
- Автомобил: Toyota Avensis T25 2.0 D4D
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Ключове & имобилайзери
Поизписаха се доста мнения в темата, но понеже аз минах по този път, с изключение на това, че аз имам и сивия (сервизния) ключ - ЦЪК. Ти си направил всички стъпки без обучението на имобилайзера, за което най-вероятно ще трябва да отидеш на ключар, за да го направи.
valeri1, както е споменал onicks, може да се свържеш с xm_net или да намериш мнението му, а относно впечатления, то прочети мнението ми, което съм дал и на колегата theultimate.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.4 VVTi 97 k.s
Ключове & имобилайзери
Здравейте Колеги,
Прочетох цялата тема и освен, че съм леко объркан, това което разбрах е, че мога да си купя използван оригинален ключ, който съвпада с моята кола.
След това да нарежа ново острие. То обаче ще трябва да е и в нова кутия, защото острието не ми изглежда като да се маха от оригиналната кутийка.
Имам две въпроса:
1. Как да разбера дали транспондра в ключ втора употреба ще стане за моята кола? И тези чипове подлежат ли на обучение, след като вече са били разрешени на друг автомонил?
2. Ако всичко е наред с ключа втора ръка би трябвало да мога да обуча дистанционното на 433.92 MHz към моята кола?
Благодаря!
Прочетох цялата тема и освен, че съм леко объркан, това което разбрах е, че мога да си купя използван оригинален ключ, който съвпада с моята кола.
След това да нарежа ново острие. То обаче ще трябва да е и в нова кутия, защото острието не ми изглежда като да се маха от оригиналната кутийка.
Имам две въпроса:
1. Как да разбера дали транспондра в ключ втора употреба ще стане за моята кола? И тези чипове подлежат ли на обучение, след като вече са били разрешени на друг автомонил?
2. Ако всичко е наред с ключа втора ръка би трябвало да мога да обуча дистанционното на 433.92 MHz към моята кола?
Благодаря!
-
Ключове & имобилайзери
1. Транспондер от ключ втора употреба не може да се използва отново, така че ще ти бъде необходим нов такъв!dinez написа: ↑20 Мар 2019 15:35 1. Как да разбера дали транспондра в ключ втора употреба ще стане за моята кола? И тези чипове подлежат ли на обучение, след като вече са били разрешени на друг автомонил?
2. Ако "всичко е наред" с ключа втора употреба т. е. ако електрониката е тази, която действително ти е необходима, няма проблем дистанционното да се обучи за работа с твоя автомобил!
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Ключове & имобилайзери
Май сериозно бъркаме марките...
Моля такива гръмки твърдения да се подкрепят с аргументи, а не с възклицателен знак.
-
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Ключове & имобилайзери
Здравейте. Днеска ми се случи нещо много странно пред една банка. Слязох и трудно заключих колата с дистанционното. След 5 мин. не успях да я откюча. Помислих, че имам проблем с батерията и веднага я смених, като взех батерия от матазин на 10 метра. Съмнявах се също , че някой ме рови някъде и ме беше страх да не ми я вдигнат.
Влязох в колата с ръчно отключване и колата си запали. На 100 метра спрях и опитах с дистанционното да заключа и отключа. Нямах проблем дори и от 20 метра разтояние.
Вариянтите са два. Банката има силни заглушители или някой ме е ровил с цел да я вдигне.
Нежду другото случвало ми се е преди една година срещу задния вход на дръга банка. Тогава успях да я отключа
Влязох в колата с ръчно отключване и колата си запали. На 100 метра спрях и опитах с дистанционното да заключа и отключа. Нямах проблем дори и от 20 метра разтояние.
Вариянтите са два. Банката има силни заглушители или някой ме е ровил с цел да я вдигне.
Нежду другото случвало ми се е преди една година срещу задния вход на дръга банка. Тогава успях да я отключа
Който не може да работи с главата , трябва да работи повечко с ръце.