Смяна на Avensis 1.8 CVT с дизел ?
Ей това е обаче голям багер...2700 тона,40 метра височина, 132 метра дължина. Максимална производителност на час: 5400 кубични метра, реално копае наполовина 

- Прикачени файлове
-
- DSC_0713.jpg (1.77 MiB) Преглеждано 4598 пъти
Toyota Corolla 1.6 E17 132
ps

Колега, това е много респектиращо "багерче"

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Намалете оборотите с 5 и ще спадне с тридесеттина тона

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Той не можа ли да си помогне сам с кофата?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Остави тия дизели. И аз съм им фен... предишната беше дизелова, ремапната и т.н., но в днешно време с новите автомобили ще става все по-трудно с дизелите заради еко нормите. Според мен ще стават все по-чувствителни към горивото и като нищо нашите управници да шибнат някакви огрничения, че в това сме много бързи. Помисли добре за турбо бензин, нека да е ВАГ-аджийско, все тая, но да е турбо бензин. Пак помисли за Кия-та... на мен ми влезе много под кожата честно казано, въпреки че планирам Ауди А4.nitsodar написа: ↑06 Фев 2019 13:59 Kia-та наистина е хубав модел! Дори немците при теста в АМС бяха доста приятно изненадани. Проблемът е,че там цените започват от 70 000лв. за Comfort ниво. Това отива към премиум сегмента според мен!
Колега @Airfan , твоят двигател е като моя,нали ? Как го усещаш ти - достатъчен ли ти е![]()
Иначе лично на мен леко не ми достига мощността, когато съм с багаж и семейството. Много агресивните изпреварвания не са възможни - иска малко преценка. Лично аз за агресивно изпреварване винаги пускам спортния режим - като цяло там колата става коренно различна. Но тъй като ми мина времето на агресията това не ме дразни особено, а само спирачните апарати ме дразнят. Другото ми е добре.
Хайде, да се похвалиш какво си взел после ;) Ako e Kia-та ще искам едно кръгче!
Колега, аз също поразгледах Ауди А4 бензин, обаче ми се струва тясна тази количка, особено отзад! Киа изглежда доста добре, но просто не си заслужава 70 000,псоред мен. ОБАЧЕ, ак ое тя - имаш и 10 кръгчета от мен! Ще се уговорим след покупката й!Airfan написа: ↑10 Фев 2019 22:29 ................................
Пак помисли за Кия-та... на мен ми влезе много под кожата честно казано, въпреки че планирам Ауди А4.
Иначе лично на мен леко не ми достига мощността, когато съм с багаж и семейството. Много агресивните изпреварвания не са възможни - иска малко преценка. Лично аз за агресивно изпреварване винаги пускам спортния режим - като цяло там колата става коренно различна. Но тъй като ми мина времето на агресията това не ме дразни особено, а само спирачните апарати ме дразнят. Другото ми е добре.
Хайде, да се похвалиш какво си взел после ;) Ako e Kia-та ще искам едно кръгче!

Що се отнася до дизела - предполагам,че в близките поне 2-3 години, няма да има някакви сериозни забрани като в Германия. Все пак говоим за Евро 6b или d-temp.Ако в България спрат дизелите до 2-3 години, значи доста хора ще трябва да сменят автопарка. Това е, което ме обнадеждава относно покупка на "нафтова печка". Все още мисля, ще поразгледам... и ще преценя. В краен случай ще задържа Авенсиса.

- Airfan
- Обратна връзка:
Аз гледах турбо-бензин 252 коня ако не се лъжа. Отзад действително е по-тясна, тъй като има бабуна, все едно кардан върви назад и реално е за двама отзад ако трябва да сме искрени. Но е достатъчно широка за деца, според мен.nitsodar написа: ↑11 Фев 2019 07:49 Колега, аз също поразгледах Ауди А4 бензин, обаче ми се струва тясна тази количка, особено отзад! Киа изглежда доста добре, но просто не си заслужава 70 000,псоред мен. ОБАЧЕ, ак ое тя - имаш и 10 кръгчета от мен! Ще се уговорим след покупката й!![]()
Що се отнася до дизела - предполагам,че в близките поне 2-3 години, няма да има някакви сериозни забрани като в Германия. Все пак говоим за Евро 6b или d-temp.Ако в България спрат дизелите до 2-3 години, значи доста хора ще трябва да сменят автопарка. Това е, което ме обнадеждава относно покупка на "нафтова печка". Все още мисля, ще поразгледам... и ще преценя. В краен случай ще задържа Авенсиса.![]()
Иначе си е скъпа - премиум марка е и там цената е друга, но може да видиш за тестови автомобили, тъй като ги дават на много добри пари.
Колега, това предполагам е за Ауди А4?
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Точно за въпросното Ауди гледах и аз като купувах кола последния път, преди вече почти 2 години. А4 2.0 tfsi 252 к.с. В никакъв случай не е лоша- върви много повече, разбира се, 4х4 вариант има също (неуспорим плюс), изработката е по-премиум от на Авенсиса (но не с много! Поне така се усеща на материали). Защо преглътнах тия плюсове и взех Авенсиса- по-тясна е, двигателят гори масло, каза го дори и дилърът на Ауди (
) и цената е много по-висока (колегата спомена, че Лексусът му е скъп......А4 е също толкова надута по цена). Но, разбира се Аудито си е стока и си заслужава да се обсъди
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Колега dracunculus, и мен фактите откъм горене на масло ме спират малко от бензина на ВАГ. Ауди А4 изглежда добре, но аз съм 188см. и зад мен никой няма да може да седне. Затова Ауди-то е по-скоро вариант Б. Цената там е доста по-висока- няма спор. Доколко това си заслужава - каращите Ауди могат да кажат 

Къде гледате цените на Камри в България?
Иначе по темата: Мисля, че си за BMW 530D. Върви наистина много за мен, много тиха.
Лошото е, че ще е втора употреба.
Иначе по темата: Мисля, че си за BMW 530D. Върви наистина много за мен, много тиха.
Лошото е, че ще е втора употреба.
Corolla 1,4 D-4D
- Airfan
- Обратна връзка:
Да. Ти ходил ли си да тестваш такова Ауди, за да провериш какво остава отзад реално?
И на мен такива ми ги разправят дилърите, но аз като гледам те внасят основно 2.0 дизел 140-150 коня, което аз не го искам. До колкото четох по форумите с новите им турбо-бензинови двигатели проблеми с маслото няма. Лично на мен Лексъс не ми допада чак толкова. Киа-та ме дърви безкрайно повече, а при Лексъс някой модели също имат тропащи апрати подразбрах.dracunculus написа: ↑11 Фев 2019 10:49 Точно за въпросното Ауди гледах и аз като купувах кола последния път, преди вече почти 2 години. А4 2.0 tfsi 252 к.с. В никакъв случай не е лоша- върви много повече, разбира се, 4х4 вариант има също (неуспорим плюс), изработката е по-премиум от на Авенсиса (но не с много! Поне така се усеща на материали). Защо преглътнах тия плюсове и взех Авенсиса- по-тясна е, двигателят гори масло, каза го дори и дилърът на Ауди () и цената е много по-висока (колегата спомена, че Лексусът му е скъп......А4 е също толкова надута по цена). Но, разбира се Аудито си е стока и си заслужава да се обсъди