От година и половина съм с новия Авенсис – 1.8 CVT 147 к.с. Колата е безпроблемна, удобна - с 2 думи за парите си е идеална! Тъй като караме основно извън града ( около 17/18 000 км. Годишно), много често изпитвам недостиг на мощност. Просто атмосферният двигател си може толкова – ръмжи здраво, но няма нютонметрите, които да те изтеглят бързо. Не съм състезател – по магистралата карам 120-140 км/ч, извън града – около 90 км/ч. Често пътуваме в планината, и точно при изпреварване на някой камион например си е мъка....

Мислих да чакам за новата РАВ-ка, но като гледам по спецификации – пак ще е горе долу същата работа, а там килограмите са доста, аеродинамиката е по-зле ...

Мисля си за Skoda Superb 2.0 TDI 190к.с. – в момента има добри оферти за около 50 000 лв. VW Passat 2.0 TDI 150/190 к.с. също ми изглежда добре... Гледам и Мазда 6 имат хубав дизел 175/185 к.с. Просто все повече усещам тази слабост в атмосферния бензин.
Ако някой от вас е карал тези или подобни модели – ще съм благодарен за мнения. Не съм решил на 100 % дали да пускам моята още за продаване,затова пускам темата и- ще видим