Някой да е чувал нещо за нов Авенсис?
Някой да е чувал нещо за нов Авенсис?
Последно време Тойота изкараха нови модели в ниския и средния клас, а до колкото съм чувал ще се позабавят с изкарването на нов спортен модел.
Това ме води на мисълта, че е ред да изкарат нов Авенсис - сегашния дето му викат нов вече гони четвъртата си година. Някой чувал ли е нещо по въпроса? Дали в следващите една-две години можем да очакваме нещо?
Това ме води на мисълта, че е ред да изкарат нов Авенсис - сегашния дето му викат нов вече гони четвъртата си година. Някой чувал ли е нещо по въпроса? Дали в следващите една-две години можем да очакваме нещо?
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Re: Някой да е чувал нещо за нов Авенсис?
Сегашния да ти изглежда остарял на фона на конкуренцията???Morgoth написа: Това ме води на мисълта, че е ред да изкарат нов Авенсис - сегашния дето му викат нов вече гони четвъртата си година.

Защото на мен никак,продължава да изглежда един от най-солидните автомобили в класа си,на мен дори ми изглежда доста по-свежо и модерно от новия Пасат,който ми прилича на остарял още с появата си.Рено още се размотават с тотално старовремската Лагуна,Пежо изкараха 407 към 2004-2005 година чак и смениха тотално демодирания 406,който се продаваше от 96 година.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Иновациите са начина да се задържиш на върха и от Тойота това добре се разбира. Това, че е добър на фона на конкуренцията не значи, че няма да изкарат нов модел нали
Иначе моя интерес произлиза от друго - сега карам новия на старо, но след 1-2 години може и да мина на чисто нов автомобил. Би било добра идея, ако има вероятност това да съвпадне с излизането на нов Авенсис.

Иначе моя интерес произлиза от друго - сега карам новия на старо, но след 1-2 години може и да мина на чисто нов автомобил. Би било добра идея, ако има вероятност това да съвпадне с излизането на нов Авенсис.
- LEXUS
Ти ако поне малко разбираше от дизайн и черти на дизайна,щеше да си наясно,че единствената прилика между Вектра и Авенсис е ОТЧАСТИ във формата на фаровете.Цялостното излъчване,както и честите на дизайна на Авенсис нямат нищо общо с Вектра.Ти като гледаш толкова отгоре на нещата,съм сигурен,че ще кажеш,че Киа цеед е прекопирана Корола...
И стоповете на последното Бмв 3 са почти прекопирани стопове на Нисан Примера предпоследно поколение,но това не значи,че са Бмв 3 са прекопирали Нисан Примера.
И стоповете на последното Бмв 3 са почти прекопирани стопове на Нисан Примера предпоследно поколение,но това не значи,че са Бмв 3 са прекопирали Нисан Примера.

- LEXUS
По-скоро не си ме разбрал.Дизайнът на един автомобил не са фаровете му или стоповете му,те допълват общия дизайн.Затова ти дадох пример с бмв3/най-новото/ и нисан примера препоследно поколение,бмв са прекопирали стоповете от Нисан,но това не значи ,че 3-ката прилича на Примера.Дизайнът има и странична линия и линия на прозорците,цялостно излъчване,линии на капака,по вратите,пропорции,стоеж и т.н.. Не искам да се повтарям и затова според мен,ако следвам твоята логика,Фолксваген в новия Пасат комби тотално са изкопирали стоповете на предпоследниа Авенсис комби.
Така че ,не гледай тоолкова повърхностно на дизайна.И на Мерцедес S-класа фаровете имитират фаровете на Lexus RX 400h,но всяка кола си има своя идентичност,погледната под цялостния дизайн,а не само по сходство във фаровете.
А предпоследното поколение Авенсис е много успешно и точно попадение между изискания и спортния дизайн на кола от този клас,така че не съм съгласен с теб.Новият Авенсис е определено масивен и направен като скулптура и бих го сравнил повече с дизайн на Ауди,въпреки че никак не ги харесвам, отколкото с Вектра като цялостна визия.Но определено Авенсис ми харесва много повече като дизайн и изобщо от балонестите Аудита или сухарските Вектри.
Така че ,не гледай тоолкова повърхностно на дизайна.И на Мерцедес S-класа фаровете имитират фаровете на Lexus RX 400h,но всяка кола си има своя идентичност,погледната под цялостния дизайн,а не само по сходство във фаровете.
А предпоследното поколение Авенсис е много успешно и точно попадение между изискания и спортния дизайн на кола от този клас,така че не съм съгласен с теб.Новият Авенсис е определено масивен и направен като скулптура и бих го сравнил повече с дизайн на Ауди,въпреки че никак не ги харесвам, отколкото с Вектра като цялостна визия.Но определено Авенсис ми харесва много повече като дизайн и изобщо от балонестите Аудита или сухарските Вектри.

- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
99% от хората не са професионални дизайнери и оценяват приликите между две коли, доверявайки се на очите си и на нормалните си възприятия. Затова беше и донякъде шеговитото изказване за Авенсис-а и Вектра-та, което не е само мое наблюдение. Ако ти си професионалист и твърдиш, че тези два модела не си приличат - ОК, няма да споря! Като излезе новия Авенсис ще видим дали прилича на нещо вече създадено, или ще има собствен образ!
- LEXUS
Хаха,добре.Много коли си приличат помежду си.И новият S-клас прилича отпред на Лексус джипа,и киа е прекопирала Корола,ако погледнем отгоре на нещата,спокойно можем да кажем и че S-klasata копира от стария кадет фаровете,които са в сходни форми,поло е изкопирало съществуващата преди него Корола в предните светлини и предницата като цяло,ами една Шкода Фабия/новата/ почти тотално са откраднали дизайна на Тойота Корола,Авенсис в предната маска с масивен капак,особено с издутината ,започваща от емблемата нагоре, a aко се вгледаме по-добре ,ще видим ,че най-безцеремонно са откраднали дизайна на Сузуки Суифт/най-ново поколение/laugh.gif Изобщо в автомобилната мода не може да няма прилики между модели на отделни фирми,ами дори погледни един Крайслер Вояжер и една Киа Карнивал.Важно е кой колко може да продава и да печели и да се настройва от това какво се търси,в какъв вид и т.н.,за индивидуалистите има Сааб . laugh.gif
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... ensis.html
Лично за мен е адски грозен тоя Авенсис. Освен това много ми прилича на новата Корола
Лично за мен е адски грозен тоя Авенсис. Освен това много ми прилича на новата Корола
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Това си е живо Camry.TATI написа:http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... ensis.html
Не бих се учудил, ако прилича на новата корола, а тоя че е грозен е едно на ръка - все още не са го дооформили.TATI написа:http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... ensis.html
Но това на картинката си изглежда като най-обикновена корола - може да и правят лифтбек модел.