Дизел - гасне без газ

kiler_4o

Дизел - гасне без газ

Мнение от kiler_4o » 13 Юни 2007 19:26

Преди време забелязах, че на чичо ми тойотата (Авенсис) угасва ако я кара без газ ... помислих си - неговата тойота нещо е прецакана - това за авенсис.
Но като си взехме Аурис - забелязах, че и при нас е така ... пускаш газта, караш известно време и като намали много скоростта - гасне . Колата е 2.0 D-4D 124 к.с. ... Кажете - нормално ли е това ? При вас има ли го ?
като я прибирах в гаража ако не дам достатъчно газ почва да трака по-силно и по-силно докато падат оборотите (понеже трябва да прескочи една бабуна) и накрая изтраква един път силно и гасне ... при атмосферните дизели няма такова нещо ... нормално ли е или ?
Club Fiat Bulgaria Member
Fiat Punto Mk.II '01 Go! 1,2 8V MPi - Моето зверче :), Toyota Auris 2.0 D-4D

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 13 Юни 2007 22:40

Sega,na chicho mi na pejoto 2.0HDI kato karam bez gaz,to samo si podava gas.Primerno na 2-ra bez gaz,to si podava samo i kachva oborotite na okolo 800 ili 900 kolko beshe ....Tova mi e napravilo vpechatlenie,shtoto na benzinovite ni Koroli ,kato karam primerno na vtora i zabavia leko sas spirachka i oborotite si padat na 800 na 700 i ne se useshta,i ne si podava gaz.Dokato s pejoto kato namalia pod 900 ili 800 oborota i to si gi kachva obratno pak na 900 ili 800 kolko beshe.
A da minesh babuna bez gaz na 1-va ili zadna ne znam kak mislish :whistle: Podai malko gaz.Normalno e vsi4ko.Vsiaka kola i model na rzli4ni firmi sa s razli4ni nastroiki.
Chestito za Aurisa!!!Kakav cviat go izbrahte i kolko chakahte za dostavka.Varvi li dobre,ima li turbo-dupka pod 1800 ob./min..Traka li ili e bezshumen.Kolko ti har4i gradsko/izvangradsko?JKak vozi,kak e v zavoite,kak e kato sglobka,ima dosta plastmasi?Inache se kachvah ,udoben e mnogo.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

kiler_4o

Мнение от kiler_4o » 13 Юни 2007 23:38

e аз естествено, че подавам газ... но просто не много...
цвета е много тъмно маслинено зелено, чакахме ... ами поръчахме го в четвъртък, в петък платихме първата вноска (50%), в четвъртък беше наш ... Върви мноооого добре, турбото се вкл. на около 2000 оборота (не съм се вглеждал колко точно), като го гледах от 8мия етаж - баща ми го пробваше - разбрах че двигателя работи чак след като тръгна да изкачва нагорнището на задна ... вътре ако не погледне човек таблото трудно ще разбере дали двигателя работи без да даде газ ... Разхода още немога да кажа, понеже е карана 560 км и още не е разработен двигателя... Возията е супер, няма дупки за това нещо (може би защото я пазим и не минаваме през тях :D ), в завоите е перфектна, не се накланя въобще при скорости при които фиатчето е много нестабилно, не съм чул нито тракане, нито скърцане до тук ... Но ще видим нататък как ще се държи колата като цяло ...
Club Fiat Bulgaria Member
Fiat Punto Mk.II '01 Go! 1,2 8V MPi - Моето зверче :), Toyota Auris 2.0 D-4D

Публикувай отговор