Cealtex написа: ↑04 Яну 2019 16:19
slowtraveler, добре де, при мен датата на закупуване, винаги е съвпадала с датата на валидност.
По математика нали си решавал задачи

Има необходимо, но недостатъчно условие...
Приеми, че документа за закупуване на винетка (и датата му) е необходимо, но не е достатъчно условие за да докажеш валидност на винетка

За конвертирането - по-горе изразих мнението си... Ако няма до момента натрупана база данни, трябва да има конвертиране (с ръчен труд) при условие, че камерите на АПИ могат да засичат номерата на автомобилите и да сравняват с база данни...
Ако камерите не засичат - пука ми дали е конвертирана винетката или не - при проверка дали полицая ще погледне в таблета или на стъклото - това е негов проблем. Може да се окаже по-лесно за него да погледне на стъклото

А дори и да засичат - не те ли хванат в момента - няма как да докажат, че си нямал винетка към дадения момент.... Така, че преходния период ще премине...
В Норвегия например при преминаване през платен участък от пътя (нямат винетки, но се плаща за преминаване през конкретно кръстовище, или тунел, или мост и т.н.), има едно светофарче отстрани...
И си пише - ако електронната система е уловила номера и потребителя - светва зелено... Ако не е установила потребителя - светва бяло докато преминаваш (няма бариери, ограничения на скоростта и т.н.), и си пише - светне ли бяло - си бил заснет от системата за да бъде обработена ръчно снимката.... При мен светваше само бяло, въпреки, че се бях регистрирал в тяхната система. Никой не ме е тормозил - накрая си получих кокретно фактурата и списъка на местата, през които съм преминал (и където са ми правили снимки

)...
Така, че и тук може да е нещо подобно - електрониката да 'отсее' електронните винетки автоматично. А за хартиените - 'ако те хванат' (или ако все пак имат някаква база данни, от попълнените в бензиностанциите данни, в което се съмнявам)...... И така, докато премине преходният период...