boyanmt написа: ↑19 Дек 2018 21:36
И аз не виждам цена,но навярно е хубава джаджа!
Няма цена защото е изчерпан продукт . Вероятно го има при друг търговец. Като цяло на мен ми харесва, че се закрепя на мястото на оригиналното (ползва неговата планка, която е залепена на стъклото) а не върху него. При мен е върху, но нямам оплаквания
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
Продукта може да се купи от всевъзможни сайтове като Geekbuying, Gearbest, Aliexpress и т.н., а от България от тук - ЦЪК. Преди да взема моя ДВР от ОЛХ се поразрових тук и там и по спомени това беше най-ниската цена като има 2 години гаранция от продавача. Xiaomi имат и официален онлайн магазин за България, но цената там е още по-висока...
Допълнителна информация относно моята дилема може да видите в спойлера долу:
► Виж съдържание
Понеже наскоро реших да си взема и аз ДВР, че много шофьори, много нещо и кой по-добър от другия, та почна едно ровене, гледане на клипчета, четене на ревюта и т.н.. Принципно никога не купувам нещо, преди да съм изчел всичко що може за продука, ама това си е някво лично психическо или някво такова изкривяване. Понеже Xiaomi в момента правят абсолютно всичко, от което човек има нужда (вчера получих и мейл с оферти дори и за домашни чехли), разгледах какви модели имат на цена до около 100 лева. Моделите бяха 2:
- Xiaomi YI Smart Car DVR
- Xiaomi Mijia Car DVR
След това почнах да гледам разни клипчета, които показваха качеството на картината, че даже имаше и директни сравнение единия с другия модел записващи по едно и също време. От първоначалните клипчета везните наклониха към Миджията, но в един от последните моменти преди да поръчам този модел, ми изпадна следното видео сравнение:
Ето и едно ревю на Миджията:
Ревюто е правено още като се появява камерата и някой неща най-вероятно са вече пооправени, а в семпълите има и познати места
Личното ми мнение е, че по характеристики Миджията е по-добрата камера, но след като изгледах сравнението на качеството на заснемане от това видео, стана ясно, че всъщност по-добра е другата камера. Сравнения на качеството между двете започва от 4:00 минута. Този руснак доста добре се е справил със това сравнение, тъй като показва стоп кадри, които показват номерата при разминаване и т.н..
По спомени, Xiaomi YI Smart Car DVR е модел 2016, което може би означава, че скоро може да се появи и нов наследник на тази камера.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 126 к.с. 1AD-FTV 2008
tora написа: ↑20 Дек 2018 13:45
Нещо не виждам в спецификациите да имат GPS сензори, т.е. местоположението само по визуално разпознаване на местността?
И двата модела нямат GPS функционалност. ТОЗИ модел има допълнителен GPS модул (който се закупува допълнително, но не знам дали е излезнал в продажба), който може да следи местоположението.
Ето едно ревю пак с позната обстановка. Обаче не знам дали тази или моята камера има по-добро качество. Може би 70май е по-добра, но това е загатка поне за сега
Нищо лично,да пазим езика си!
"загаДка"... от "гадая"
PS
Като написах "гадая", се сетих за глагол в руските форуми,който съм срещал:
"вангую"
От баба Ванга идва и означава гадая,предвиждам
Баба Ванга е невероятно известна в Русия и другите бивши републики, благодарение на няколко прекрасни документални филми преди години!
Ако модераторите преценят,че се отклонявам от темата,моля да изтрият поста!
Последно промяна от stefando на 20 Дек 2018 22:03, променено общо 1 път.
Както споменах, снощи имах нощно каране, но номера не могат да се видят (различават се, но за четене не може и да става въпрос). Даже една сърна хванах, но се вижда размазана, а си беше големичка. От една страна и аз имам вина, че не пръснах да изчистя стъклото, ама едва ли щеше да има кой знае какъв ефект.
boyanmt написа: ↑31 Дек 2018 09:37
Еее,ама че новогодишен подарък ...Възможно ли е да се поправи или нещо сходно да се поръча?
Явно и тя иска подарък . В интерес на истината сутринта като вкл. на задна и чудо - светна на дисплея, но като покарах малко пак не иска да се вкл. Диодчета си светят... явно е пътник. Определено ще се поръчва нещо подобно саже я има и същия модел, но ще трябва да почакам да се затопли времето, че да не замине пластмасата на задния капак. Трябва да се разглобява, за да мига да достигна и до връзките на кабела.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006