DVR (записващо устройство) за кола
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Ами...второто е!
Ама те тези фирми,в съседни мазета работят,така ме дале Junsun или Fisung...се тая..
Ама те тези фирми,в съседни мазета работят,така ме дале Junsun или Fisung...се тая..
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Тук си говорим за ДВР-и и разни такива неща.
Споделете някой ако има ДВР, който през нощта има възможността да "покаже" номера на автомобила, с който се разминавате.
Споделете някой ако има ДВР, който през нощта има възможността да "покаже" номера на автомобила, с който се разминавате.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На времето май се виждаше, но явно постоянното стоене на слънце деградира чувствителността...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- boyanmt
По принцип,при зададена резолюция,1920/1080...винаги можеш да свалиш записа на настолен компютър,и после е лесно....ще можеш дори да видиш дали ауспуха му е черен. 

- slowtraveler
BOz имаше предвид с насрещните - там проблемът са фаровете и голямата ъглова скорост - компресията ги замазва...
- Cealtex
- Автомобил: Toyota Avensis T25 2.0 D4D
- Получена благодарност: 2 пъти
Че то и на човек като му светят в очите трудно ще види кой аджеба е тоя бастунslowtraveler написа: ↑17 Дек 2018 21:26 BOz имаше предвид с насрещните - там проблемът са фаровете и голямата ъглова скорост - компресията ги замазва...

За съжаление е факт, че все повече хора си бутат лоста за фаровете напред и "пей сърце". Като това се случва, както денем, така и нощем, ама айде през деня не е кой знае колко дразнещо. Отделно има и едни други специални индивиди, на които единия от фаровете (най-вече левия) е крив и бие нагоре и ляво, че хубаво да го видиш като е срещу или зад теб, но това като цяло е друга тема свързана със съвестта на хората, връткане на едни винтове за регулиране на фара и т.н..
Относно ДВР-ите, може и да има такива, при които се получава да се чете номера, но предполагам, че това става при по-добре осветена среда, тоест в града. Извънградско, където единствения източник на светлени са фаровете на колите май по-скоро си е мисията невъзможна, но пък винаги можеш да изпратиш видеоматериала на Хорейшио и те ще го пуснат в техния суперкомпютър, че даже ще ти преброят колко мухи са се размазали на номера

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Ок, дори и в града, пак става.
Не говоря въобще за проблемни фарове и от този род, а точно чисто технически, заради нещата, които спомена слоу.
Моят ДВР е 4к и пак няма шанс да видя номера. Дори и на фулейчди при 60 кадъра е неразличим.
Не говоря въобще за проблемни фарове и от този род, а точно чисто технически, заради нещата, които спомена слоу.
Моят ДВР е 4к и пак няма шанс да видя номера. Дори и на фулейчди при 60 кадъра е неразличим.
Разход на хибрид-> 

- slowtraveler
Много зависи и от ъгъла на обектива...
Колкото по-малък е ъгъла на видимост - толкова по-голяма е вероятността да видиш номера. Но и толкова по-малко виждаш настрани
Иначе моята камера е FULLHD и пише с до 20Mbit/s (аз съм го оставил на 15, като понякога камерата слиза на 13)... Колкото е по-малък обема информация - логично толкова повече 'маже' бързите обекти...
Колкото по-малък е ъгъла на видимост - толкова по-голяма е вероятността да видиш номера. Но и толкова по-малко виждаш настрани

Иначе моята камера е FULLHD и пише с до 20Mbit/s (аз съм го оставил на 15, като понякога камерата слиза на 13)... Колкото е по-малък обема информация - логично толкова повече 'маже' бързите обекти...
- Cealtex
Тези дни ще имам сигурно нощно каране (еми то като се стъмнява в 17:00
), та ще видя после някое разминаване дали ще се види някой номер
Ползвам тая джаджа - ЦЪК - и уж добре работи, ама да видим.

Ползвам тая джаджа - ЦЪК - и уж добре работи, ама да видим.
Здравейте, ползвам това https://www.google.com/amp/s/m.aliexpre ... =undefined от година и половина за сега съм доволен. Споделям факта за да няма такива като мен да се замислят дали ще е съвместимо с държача на оригиналното авенсис Т25 отговорът е ”да” предпочетох този вариянт понеже лично на мен не ми допадат вариянтите с допълнителното закрепване върху заводското.
Avensis 2.2 T25
- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
- boyanmt
Аз поръчах и получих от същата фирма!yuzi_e написа: ↑19 Дек 2018 20:39 Здравейте, ползвам това https://www.google.com/amp/s/m.aliexpre ... =undefined от година и половина за сега съм доволен. Споделям факта за да няма такива като мен да се замислят дали ще е съвместимо с държача на оригиналното авенсис Т25 отговорът е ”да” предпочетох този вариянт понеже лично на мен не ми допадат вариянтите с допълнителното закрепване върху заводското.

За сега е харби!
- Cealtex
Има глобална и китайска версия като първата е с няква двойнозалепваща лепенка или нещо такова на 3М, а другата е с вендуза (поръчах си и такава). Интересното е, че не е баш няква лепенка ми по-скоро като няква дъвка. Първо пробвах да залепя стойката близо до огледалото и сензора за дъжд, но понеже има релефни точки в тази зона и се отлепи при леко дърпане. След това я залепих на чиста част и си е бая здраво. Цената беше 90 лева от ОЛХ, като офертата беше, че са купувани от Амазон Англия, но си направих един чат с тях и стана ясно, че гаранцията важи и за България!

Допълнително от линка, който съм дал видях за ъпдейтване на фирмуера забележка, че фирмуера, който се сваля от този сайт (който е Американски) ще може да се сложи само на камери, които са купени от Америка, та в крайна сметка ясно версиите са 2 - Американска (която я водят глобална) и Китайска. Разлика има и в зарядното за запалка - глобалното е с 1 USB, а другото с 2, но аз така или иначе не го ползвам, защото имам друго, което е доста по-добро, че е и с ФМ транзмитер, който също е много добър и го ползвам на Тойотката.
-
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Здравейте,
Да попитам пак,някой да има USB DVR за китайските андроидчета и да сподели впечатления?
Имам предвид нещо подобно:
Junsun S500 ADAS Mini Car DVR Camera Full HD 1080P LDWS Auto Digital Video Recorder Dash Cam for Android Multimedia player
https://s.click.aliexpress.com/e/n2GLVxL
Благодаря предварително!
Да попитам пак,някой да има USB DVR за китайските андроидчета и да сподели впечатления?
Имам предвид нещо подобно:
Junsun S500 ADAS Mini Car DVR Camera Full HD 1080P LDWS Auto Digital Video Recorder Dash Cam for Android Multimedia player
https://s.click.aliexpress.com/e/n2GLVxL
Благодаря предварително!
Toyota Auris Е15 1.4 D4D 2011