Спирачен диск......
Спирачен диск......
Здрасти фенове. Десния ми диск е доста надран и се чудя дали ще издържи още 2000км до Смяната на маслото. Благодаря за отделеното време 

- Прикачени файлове
-
- C7179754-5282-41BA-9DC2-81FA3865F99B.jpeg (625.58 KiB) Преглеждано 10217 пъти
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Спирачен диск......
На мен ми се струва, че реве за смяна на накладки и диска, защото стърже на желязо.
А какво общо има смяната на маслото с диска и накладките? Ще се наложи да влизаш два пъти в бокса ли?
Струва ли си да рискуваш сигурността си заради това?

А какво общо има смяната на маслото с диска и накладките? Ще се наложи да влизаш два пъти в бокса ли?
Струва ли си да рискуваш сигурността си заради това?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Спирачен диск......
Точно така Кики. Пътувам доста и ми трябва колата надявам се да изкара още няколко дена и заедно ще сменя гуми масло и спирачни дискове и накладки.........моля за мнение колко голям е риска. Благодаря ви!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Спирачен диск......
Аз не бих карал така. Диска е износен, накладките също. Цилиндърчето на спирачния апарат е много на вън.
По принцип едвали би станало нещо сериозно ако спираш внимателно, но ако се наложи да спреш бързо си е опасно
По принцип едвали би станало нещо сериозно ако спираш внимателно, но ако се наложи да спреш бързо си е опасно
Който не може да работи с главата , трябва да работи повечко с ръце.
Спирачен диск......
Благодаря ви. Днес бях на майстор той категорично ми каза че колата е много опасна в момента заради надирането е възможно самозапалване на гумата снощи забелязах че след около 100км изминати на тъмно в гаража десния диск беше леко червен разбира се трудно се забелязва но пушеше защото тук в момента вали сняг.....
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Спирачен диск......
Определено имаш и проблем със задържането на супорта. За да свършат тези накладки с такава фрапираща разлика със сигурност задържа.
Съветвам те да изизкваш от майстора да раздвижи добре цилиндърчетата и да ги смаже с правилната смазка. Също да раздвижи и смаже водачите на супорта.
Процедурата да в извърши на всички колела.
Съветвам те да изизкваш от майстора да раздвижи добре цилиндърчетата и да ги смаже с правилната смазка. Също да раздвижи и смаже водачите на супорта.
Процедурата да в извърши на всички колела.
Който не може да работи с главата , трябва да работи повечко с ръце.
Спирачен диск......
И аз се съмнявам за нещо подобно. Още повече че при пълен десен завой ми стърже отново.....не винаги но се чува. Възможно ли е да се е задълбочил проблема със супорта...при смяната на накладките не се ли смазват по принцип?
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Спирачен диск......
Това което виждам е стар, корозирал диск и току що задрали накладки. Нищо апокалиптично. Да, по книга дискове и накладки са за смяна, на практика с едни накладки може да покара още без сериозни притеснения за спирането. Ако апарата е блокирал по някаква причина трябва да се раздвижи, съответно ремонтира.
Спирачен диск......
Днес ги смених накладки и спирачни дискове. Още се чува същия шум.....стържене на метал в метал. Ще изчакам да се напаснат накладките още няколко стотина км и ще видим.......АТЕ са дисковете
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Спирачен диск......
Вдигай колата и върти гумата свободно или си намери другарче да се услушвате... Да не влачиш нещо?

- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти