Avensis T27 - Смяна на дискове и накладки
-
- Автомобил: Toyota Avensis T27 2.2 D4D
- Благодарил/а: 1 път
Колеги, скоро сменях маслото и филтрите на моя Avensis T27,D4D, комби, в сервиз на Тойота и при цялостния преглед на автомобила се оказа, че задните дискове и предните и задните накладки са за смяна. От сервиза ми направиха следната оферта -
1-Смяна на на задни дискове и накладки, ревизия на задни спирачни апарати, смяна на предни накладки - 130 лв. за работа
2-Задни дискове - 160 лв.
3-Задни накладки - 70 лв.
4-Предни накладки - 55 лв.
5-Ремонтен к-т задни спирачни апарати - 1 бр. - 130 лв.
Само да уточня, че не са ми каква марка са отделните части
Общо ми излиза около 650 лв. Как ви се струва тази цена? Заслужава ли си цената?
1-Смяна на на задни дискове и накладки, ревизия на задни спирачни апарати, смяна на предни накладки - 130 лв. за работа
2-Задни дискове - 160 лв.
3-Задни накладки - 70 лв.
4-Предни накладки - 55 лв.
5-Ремонтен к-т задни спирачни апарати - 1 бр. - 130 лв.
Само да уточня, че не са ми каква марка са отделните части
Общо ми излиза около 650 лв. Как ви се струва тази цена? Заслужава ли си цената?
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
За кой град става въпрос? Не бях виждал задни накладки да струват повече от предни ….
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
На мен ми изглеждат нормални тези цифри. Преди около 2 години платих горе долу толкова за подобен автомобил, в обикновен сервиз при това 

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
А на мен ниски. Ако сервизът е "Тойота" то бих очаквал частите да са "Тойота". Зад тези цени се съмнявам да сложат оригинални части. Само дисковете и накладките (2,3 и 4) по оригинален номер биха били упоменатата спомената горе.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
За труд - малко множко ми се вижда, но за сервиз на Тойота даже е евтино (там се реже главата през кръста).
За цените на частите е елементарно да провериш - звънни на няколко магазина за авточасти или отиди на място и попитай за твоята кола или най-лесно виж в 2-3 онлайн магазина за авточасти и ще се ориентираш.
Едит: предните на тази цена ще са бюджетни... на ауриса щом АТЕ-то е 100 - 110 лв... на авенсиса за да са 50 лв...
Иначе на ауриса за задни дискове и накладки АТЕ дадох около 200 лв с доста сериозна отстъпка при познат на познат
За цените на частите е елементарно да провериш - звънни на няколко магазина за авточасти или отиди на място и попитай за твоята кола или най-лесно виж в 2-3 онлайн магазина за авточасти и ще се ориентираш.
Едит: предните на тази цена ще са бюджетни... на ауриса щом АТЕ-то е 100 - 110 лв... на авенсиса за да са 50 лв...
Иначе на ауриса за задни дискове и накладки АТЕ дадох около 200 лв с доста сериозна отстъпка при познат на познат

-
- Автомобил: Toyota Avensis T27 2.2 D4D
- Благодарил/а: 1 път
Колега (chukich), нарочно не съм споменал за кой град става въпрос, за да не правя излишна реклама на фирмата.
Само да спомена, че в сервиз на Тойота предлагат и алтернативни части, т.е. може и да не са с марката Тойота. Най-вероятно тези части, които ми ги предлагат ще са алтернативни. Решил съм да направя справка в онлайн магазините на каква цена ще ми предложат същите части за да имам някаква представа. По-скоро ме притесняваше цената за труд не е ли твърде висока за смяната на им, но щом казвате, че е прилична значи е така.Ако сервизът е "Тойота" то бих очаквал частите да са "Тойота"
- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
За цената на труда също можеш да гугълнеш, даваш да ти покаже резултати от последната една година, в доста форуми има теми, в които се "отчитат" за части и труд (такива теми от колко потенциални покупки са ме отказали, като видя нивомат с цена на единия амортисьор 800 лв (1.6к комплекта) и затварям). Може и да влезеш в 1-2 сервиза и да питаш колко струва
Общо взето точно тази операция не е никак сложна, така че имаш доста голям избор ;)

Общо взето точно тази операция не е никак сложна, така че имаш доста голям избор ;)
Предни дискове и накладки сменени в сервиз на Тойота засвириха, аединия диск се изкриви. Сметих ги с АТЕ и затега е добре. Излезе ми всичко - предни дисокве, накладки и труд малко под 300 лв.