Привет от мен, колега! Започвам от клирънса, тъй като явно за вас е от значение. Ако ходите по черни пътища - това наистина трябва да ти е приоритет в избора! Пежото ти има просвет 119мм; Тойота Версо - 145мм; Хонда С-РВ (2010-2011г.)- 185мм; Хонда Акорд - (2012-2015г.) - 147мм.; Тойота Авенсис (2010->) - 150мм

Както се вижда - каквото и да вземеш - все ще си доста по-висок от Пежото, но има значение по какви черни пътища мислиш да минаваш,нали

С джипката ще си най-спокоен,но там сумата за гуми е доста над тази за нормален автомобил, имаш и поддръжка на диф. (което не е чак толкова скъпо - от опит говоря.....).
Относно ван - трябва да седнеш в един такъв и да прецениш дали ще ти допада. На мен лично не ми харесва изобщо разстоянието от предната седалка до стъклото отпред. Почти метър е - сякаш карам някакъв автобус

Но все пак - въпрос на предпочитания е! С определения бюджет ще си дооооста ограничен откъм избор на по-нов/запазен С-РВ. Имам 2-ма приятели, които караха Хонда Акорд. Бяха много доволни. Единият продаде своята преди месец (2008-2009 мисля), защото му трябваха пари в брой..... и много съжаляваше! Обичаше си я ! Явно Акорд-ите са добри,няма спор. Ако нацелиш добър дизелов двигател - и на Тойота, и на Хонда - ще си доволен. Погледни и Авенсис от съответните години. Мисля,че и там може да се впишеш с бюджета си. Аз, сравнявайки няколко джипки и комбита в родата мога да кажа,че комбито определено е по-практичния вариант откъм багажник. Миниванът е последен (според мен) по този показател. Стабилността и комфортът при джипа са на заден план, Версото е някъде по средата.За семеен човек с 3 деца

бих предложил да се замислиш за комби.
Хибридните батерии имат 10 години гаранция от производителя! Зависи коя година ще е автомобилът, който ще вземеш. По-новият ще ти носи спокойствие относно батерията поне няколко години(докато навърши 10, но и после рядко има проблеми!). Относно надеждността им - все са на първо място с вечния еталон Приус. Успех с избора и да се похвалиш (форумът на Тойота е много либерален относно покупки и на други марки)

!