За Октавията ме спряха единствено цената и приказките за проблемните двигатели. Октавия с подобно оборудване на моята Корола бе с 3000лв отгоре, което ми е бензина за година и малко. Старата ми кола ме тормозеше с маслени проблеми дълго време и реших да не рискувам със TSI мотор, въпреки че колата си е хубава!ТТодоров написа: ↑07 Окт 2018 14:24 @chukich, не отписвай Октавията.Даже те съветвам да минеш и през Сеат и Хюндай.
За другия колега - Октавията вътре е по-добре, багажник спрямо Корола да не говорим. Само отвори и затвори вратите на двете едн до друга. Погледни после оставения недобоядисан отвътре багажникна Корола.Ти сподели твоята визия, че ще ми е кнтересно .. Октавия и Корола.
Човек не трябв да е фанатик на марки, ходи гледай и сам го мисли. Аз имам 2г Шкода и макар че има много предимства има и недостатъци спрямо Королата. За момента това е двигателя и надеждността.
Ако бях избирал спрямо Корола фейс .. амк Королата въпреки няколкото компромиса. Да не говорим,че щях и пари да спестя...
Ами какво да ти кажа... точно вратите са един от първите минуси, които забелязах при Шкодата. Тънки като перце без добра изолация. Въобще колата е с ниска шумоизолация. Окачването ужасно, на завои колата се клатушка, а липсващите странични упори на седалките прави така, че тялото ти да се движи наляво, надясно. Като поръчвахме шкодите, забелязах, че всичко се плаща допълнително. Дори.. предпазната кора на двигателя, което си е лудост. Иначе интериорът изглежда добре. Дизеловият двигател е пъргав и икономичен (5.5л/100км) при бързо и агресивно каране.ТТодоров написа: ↑07 Окт 2018 14:24 @chukich, не отписвай Октавията.Даже те съветвам да минеш и през Сеат и Хюндай.
За другия колега - Октавията вътре е по-добре, багажник спрямо Корола да не говорим. Само отвори и затвори вратите на двете едн до друга. Погледни после оставения недобоядисан отвътре багажникна Корола.Ти сподели твоята визия, че ще ми е кнтересно .. Октавия и Корола.
Не е базов. Нивото е Style 1.6tdi с ръчни скорости.Corolla_E12_hs написа: ↑07 Окт 2018 16:31 Active? То е равно все едно на Terra при Корола, като цяло няма много какво да се учудва човек , че е тънка ламаринатаКарал съм Style и то дизел, вътре двигател се чуваше само при натиснат до долу педал на газта, иначе не се чува.
Не съм имал. Приятел с 1.4 на 40 000 доля вече масълце, но не сме го коментирали подробно, може да е било инцидентно. Китайски или не отзивите са за здрав мотор. Информацията, която аз изнамерих за китайците бе, че кодовете на двигателите започват с К, не със Z. За 20 000км мога само хубави думи да кажа.ТТодоров написа: ↑07 Окт 2018 16:03 alexander79, ако си имал от старите TSI/FSI/TFSI е нормално да не рискуваш.
Чак след 2013 са пооправени, и то 2.0 е бетон, 1.4 не е ясен колко, а 1.8 уж оправен ама имало случаи...
мен пък ме отказа един пост в този форум,че Королата сглабяна в Турция е с китайски двигател 1.6 бензин...няма пълно щастие. Дали съм бил прав ... не знам![]()
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта