лагер главина

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 02 Юни 2007 00:28

ceko26 написа: -Колега ако отидеш в ТМ за смяна на лагер ще ти сменят и всичко наоколо ще ти излезе 5 пъти по-скъпо и реална гаранция няма да ти дадат.
Да бе ,ще ти сменят ако им дадеш.Питат искаш или не искаш.Като им кажеш сменям само лагер и готово.Те само могат да ти препоръчат какво друго да сменят.Каква реална гарнция-гаранционна карта в никой сервиз не ти издават за сменена част.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

rage

Мнение от rage » 02 Юни 2007 21:04

А знаеш ли какво ми казаха като исках да сменя аморитсьори.
Не стига че трябвало да чакам 1 мес. да ги докарат, ами и трябвало и тоя маншон или прахозащитник ли не знам как се казва да сменят - цена 200лв. бройката ohmy.gif.
Иначе не признават гаранцията която е 1 г. само.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 02 Юни 2007 22:12

Знам,прахозащитника трябва да се смени,за да не се повреди новия амортисиор от прах и кал,сменя се с амортисьорите.Значи, за задни амортисори ,за един в Тойота ми искаха 250 лв. за Корола'87 година преди около 4 години или 5 не помня.И на мен като на теб ми се видя скъпо и си казах,ще взема по-евтиния Монро/180лв. бройка/,сменя се с прахозащитника,гаранция имаше 2 години,точно на 1 -вата на тестера показа ,че десния заден нов Монро амортисор се държи като стар,с големи отконения,но в Монро отказаха да го сменят гаранционно,щото още не бил според тях износен,а на диаграмата излиза от жълтия и влиза в червения сектор.Предните Монро единия се разтече след има-няма 20-25000км./маслени/,разтече се точно след изтичане на 2 год. гаранция.Милиарди пъти съжалявам,че не сложих по-скъпите,но японски амортисиори от Тойота,които издържат поне по 200000км.!!!Сега ако сменя единия преден и единия заден Монро,ще ми излезе МНОГО по-скъпо от това,ако бях си взел оригинални японски амортисьори от Тойота.Доставката е ДО 1 месец,но може да е 15 дни.Винаги бих изчакал,но да знам ,че занапред няма да имам проблеми с амортисорите.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 02 Юни 2007 22:13

rage написа:ами и трябвало и тоя маншон или прахозащитник ли не знам как се казва да сменят - цена 200лв. бройката ohmy.gif.
Кое струва 200 лв. бройката и коя гаранция не признават?

3ZZ-FE

Мнение от 3ZZ-FE » 03 Юни 2007 00:27

rage написа:А знаеш ли какво ми казаха като исках да сменя аморитсьори.
Не стига че трябвало да чакам 1 мес. да ги докарат, ами и трябвало и тоя маншон или прахозащитник ли не знам как се казва да сменят - цена 200лв. бройката ohmy.gif.
Привет,
Чака се около 2 седмици (ТМ Ауто - София).
Скоро сменях задни аморт. на Авнсис 2001 - цена на 1 бр. - 280лв.
Отделно прахозащитник - 40 лв. - 1 бр + 20лв стоп-тампон - бр. (също се сменя заедно с аморт.).
Като умножиш по 2 и получаващ цената на комплекта аморт.
Отделно смяната им е около 60-100 лв (зависи от сервиза).

Чудих се доста, но мисля че оригиналните части си струват инвестицията, все пак предишните аморт. са изадаржали 180 000 км, което си е геройство за нашите пътища ;)

rage

Мнение от rage » 03 Юни 2007 09:54

Ето какво отговориха от сервиза на Тойота.
268 лв. бройката за заден амортисьор , 200 лв е прахозащитник + някакви монтажни елементи - значи получава се сметка от 468 лв за 1 бр. амортисьор. А те се сменят по 2. Цената за труд е 50 лв на бр. Ако не сменят прахозащитника не признават гаранция , която е само 1 г. Направи си сметката.
Минах на вариант Б. Поръчах си Sach, прахозащитника ако е здрав няма да го сменям, ако трябва, ще си намеря от другаде. Освен това гаранцията е 2 г.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 04 Юни 2007 01:29

На амортисьора му е нормална цената,сравнително,но 200лв. не може да е само за прахозащитник,почти съм сигурен ,че в тези 200 лв. ти влиза ударен тампон/ако говориш за задни амортисори/,който е МНОГО важно да смениш./Ако говориш за предни това е тампон на макферсон/.Аз като сменях като теб амортисорите в друг сервиз с монро,тия не ми смениха ударните тампони и след 2 години първо единия ,а после и другия се скъсаха.Тези тампони са изкл.важни защото фиксират амортисора и поемат вибрациите,когато се скъсат все едно оставаш на пружина само.Така че почти съм сигурен ,че в тези 200лв. ти влиза ударния тампон,който съм сигурен,че ти няма да си смениш сега,но ще го смениш след максимум 5 години,защото ще се скъса.Такъв тампон в сервизите струва между 70 и 80 лв. за моята Корола.Прахозащитника не помня колко,но на кола над 15 години прахозащитника няма как да е здравили или ако е здрав не знаеш кога ще се скъса и ще пуска калта,която ще повреди новия амортисор!!Прахозащитника е една гума около амортисора,която няма как да не е нацепен или скъсана вече.Ако го смениш,в сервизите ще ти сложат не гумен,а пластмасов ,най-вероятно.Така че във секи друг сервиз трябва да платиш за ударен тампон/--отнася се за задни амортисориако не искаш един ден амортисора да ти влезе в купето/ или макферсон тампон/отнася се за предни амортисори/ и прахозащитник.Така че,има резон в тези 200 лв.да ти влизат точно тези неща,които иначе ще ги платиш отделно. rolleyes.gif
Но възможно е и да не влизат в цената.

Публикувай отговор