Това в Австрия ли? 20 Е за 5 л. или за литър синтетика Тотал? 114 лв. - демек няма 60 Е?

Е, те тука вече и за Австрия, си е множко, ако съм те разбрал правилно...
Това в Австрия ли? 20 Е за 5 л. или за литър синтетика Тотал? 114 лв. - демек няма 60 Е?
Е, те тука вече и за Австрия, си е множко, ако съм те разбрал правилно...
Eто това е...Georgepetrov137 написа: ↑06 Окт 2018 14:26 купувам Лексъс, струващ като нов над 110хл лв, на 12 години, но гледан толкова добре, колкото и моите коли, и на 120хл. км - за 15000 лв. Обезценен толкова, защото е на повече години и всички щайги, които са на пазара са скъсани от каране или с проблеми, но те определят пазарната цена.
Сорри, ама за мен това не е/ и не може да бъде Тотал (оригинален) синтетика, примерно 5-30W...
Сорри,ама това са реалностите - Кварц 9000 5W40.Наистина не познаваш човека.Много други обаче го познават.Билара ООД.И изобщо не спамим темата,а сме си баш по нея.Щото в минусите на чисто нов автомобил включваме и гаранционно поддържане-5 години,с масла по 30 лева литъра и филтри по 40 лева броя.И по 50 лева труд на час.Със ДДС-то.При Дилъра.Пък тея масла какви са и тези филтри чии са само един Господ ги знае.Последно се отвратих 2009 година,когато в Русе на гаранционен Ярис ми наливаха 5/40 масло на Приста по 36 лева литъра с ДДС.И Дилъра ме кандърдисваше,че 5/30 не било за Български Ярис.Така и не стъпих повече там.
Ooooo, за някои страни, това са цени мечта... демек 15 Е литъра и 25 Е цена на час труд... Тук при дилърите е м/у 60 Е/80 Е/ над 100 Е при Мерцедес и БМВ е на час/труд...
И аз навремето се отвратих от сервизи и всекЪкви подобни "мастЪри", докато на третия път вече - само с 1-2 познати (читави-коректни професионалисти) майстори, с които после станахме приятели, не, че ако ги нямаше за момента в сервиза, някой от чираците им, примерно не ми беше дозавил гайките на джантите на Джипа...
Както и да погледнем, наистина употребяван на малко години и пробег автомобил си е по-евтин от чисто нов. Като се сметне само Каско-то първите 2-3 години и се добави към сумата,плащана за колата .....ето ти едни 5-6000лв. Колегата nowyaris ще си ги спести и ще ги похарчи по екскурзии със съпругата напримерivied написа: ↑06 Окт 2018 14:46 Eто това е...Ама как да го обясниш на хора, които не искат/или не могат да разберат или приемат друга гледна точка...?!
Има/м и други примери и то точно от/за Лексъс - на 6 г. - 80 000 км. оригинални и т.н. като писано яйце гледан - 15.000 Е... Колкото Дачия Дъстър на 2 г... Или НОВ Лексъс NX 300 h на 100 км. за 32.000 Е... (от дилър - с финансиране)... В кеш и за 30 бона ще стане... При положение, че нов Дачия Дъстър с новото моторченце и 4х4 е над 17.000 Е и т.н.
Значи за вас основно и конкретно
Колега, аз карам основно извън града. Въпреки това много съм се замислил как ли ще се държи новият RAV 4 hybrid. А и по принцип ми харесват иновативните технологии (макар хибридите при Тойота да не са иновация деivied написа: ↑06 Окт 2018 18:10
Значи за вас основно и конкретноса направени хибридите...
Ще се родите - 200 к.с. добре де - 197 к.с. и харчи 6 на 100, за RAV 4 h говоря, а те са идентични с Lexus NX 300 h...
На Авенсиса и изобщо на тези модели, които са сглобени в Европа (Англия, Франция, Турция) проблемите им, доколкото ги има, за мен идват от това, че не са японска сглобка и 100% японски - в някои възли, детайли и т.н. освен, че на 99 % от всички европейци им липсва японската култура и преклонение пред качеството и гордоста да правиш нещо с отдаденост до перфекционизъм...
Хм, това и при новите коли не е гаранция. Но има една малка разлика. Когато пътувам в чужбина и случайно ми се скапе колата, дето струва 5 бона, въобще няма да го мисля. Ще се прибера с "нова" кола. Ама тези, с новите коли, не искам да ги мисля...nitsodar написа: ↑06 Окт 2018 17:52...Проблемът при по-старите автомобили е неизвестността, която идва в надеждността. То е ясно,че всеки,закупил 6-7-10 годишна запазена кола, ще я обслужи, смени нещо по ходова част,някоя и друга болежка,която също се обажда. За мен най-голямата беда е в онези детайли,които няма как да предвидиш,че ще се развалят,а са главни и автомобилът ти ще те остави на пътя поради това, пази Боже!
Преди години ми изгоря комутаторът на МБ Ц класа. Тогава бях на 600 км. от дома в един затънтен балкански край на България. Никой от наличните местни "майстори" не можа да поправи колата, аз загубих 2 работни дни в уреждане на ремонта.Трябваше да се прибера с автобус и после -пак обратно, за да си взема колата от един оторизиран сървиз, до който ме бяха теглили преди това...
Аз,откакто взех новата кола усещам колко спокоен съм и не мисля за това какво трябва да сменя...
Оооо, пак става
Не ги мислете
dimkaraganchev написа: ↑06 Окт 2018 18:23
Хм, това и при новите коли не е гаранция. Но има една малка разлика. Когато пътувам в чужбина и случайно ми се скапе колата, дето струва 5 бона, въобще няма да го мисля. Ще се прибера с "нова" кола. Ама тези, с новите коли, не искам да ги мисля...![]()
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 4 госта