Попрочетох за оборотите, стартовите. 1400/1600 било нормално. На някой колеги след чистене там на 100 неща и на 1800 се вдигнали

Да кажем, че това е ОК. Днес покарах една 1.8-ца. Хареса ми доста в какво състояние е. Обаче има няколко проблема. Потърсих и продължавам да търся инфо по въпросите, но ще си позволя да ги задам тук, за да спестя някакво време, евентуално.
1. Бордкомпютъра, този в средата, не работи. Казаха ми, че били намерили за 300 кинта и още не се знае колко за работа. След бърз ресърч открих втора ръка от Англия за около 100 кинта. Видях, че може и само подсветката да е изгоряла. Ако приемем, че е не е подсветката, а си е заминал изцяло, има ли нещо друго, което трябва да се вземе освен дисплея, който видях, че върви с духалките. Съвети по този въпрос? Това не ми е толкова важно, тъй като няма да ми се отрази по никакъв начин, предполагам. Ако греша, поправете ме.
2. Свети check engine лампата. Казаха ми, че се е включила, заради ABS датчик/датчици. Поведението е следното: когато натисках спирачката, когато колата е под наклон цъкваше ABS-а за много кратко. Ясно ми е, че колата трябва да се закачи, за да се види кво, що, но ми е интересно може ли да има зависимост ABS-a с check engine лампата? Не трябва ли да е друга лампа за ABS-a?
3. Дисковете и накладките са нови. Това, което ми направи впечатление е, че колата спира, но не кове дето се вика. Педала някакси има голям ход. Така ли трябва да бъде? Предполагам зависи и от избора на дискове и накладки?
4. Последното нещо, което е най-притеснително за мен. Оборотите. На празен ход ги мени. Май без включен климатик бяха около 650. Колата леко тресеше. Човекът каза, че не му е направило впечатление, но на мен определено ми прави. Като се пуснат перки, фарове, климатик и се вдигат на 800. Това, което прочетох е, че въпросните двигатели си държат 650 оборота. Та въпросът ми е на 650 оборота не ви ли тресат колите, колеги? Или не съм и свикнал? Какво да очаквам в момента, когато сложа газ? Не съм обърнал внимание какво е положението с оборотите по време на инерция, че видях, че и там има колеги, които са били във филма.
Като цяло колата много ми хареса. Возията беше доста приятна. Не тропа, не пука. Направи ми впечатление също, че воланът се върти адски леко. Дълга е и има място бол вътре. Направо си е кораба майка (комби е)

Различна е като динамика от колите, който съм карал до сега. Настъпих я и ми се струваше, че не вървеше, но реално ускорих до 90. Просто ще се кара с различен стил
И не на последно място: тъй като моя човек не в София, можете ли да ми препоръчате човек, който в петъка да я закачи и да види кво що. Плюс, ако е сервиз с подемник да се вдигне, да се види отдолу как е. Като цяло да и се направи обстоен, качествен и бърз преглед. Знам, че няма пълно щастие, но ако някой изкочи с някакви насоки ще съм благодарен