И аз така знам и само това ме спира веднага да взема 860... На Маздата бях с такива и един колега даже ме бъзикаше, че се минавали другите да си взимат джипки като ме гледа как ги хваля

И аз така знам и само това ме спира веднага да взема 860... На Маздата бях с такива и един колега даже ме бъзикаше, че се минавали другите да си взимат джипки като ме гледа как ги хваля
От моя гледна точка заключението ти е погрешно, защото сравняваш различен клас гуми, правени за доста различни условия. Все едно да сравняваш Порше с Джип - двата типа гуми ще дадат тотлано различно поведение при условията, за които са предвидени. И това съм го описал назад в темата.Scott написа: ↑20 Сеп 2018 10:46 Някъде по-напред имаше спор летни срещу зимни гуми в преходните периоди - есен и пролет. Съвсем отговорно мога да заявя, че на кола с предно предаване Michelin Alpin 5 е по-добър от износен, но легален Goodyear Eagle f1 Asymmetric 2 при температури 13-15 градуса и на мокро и на сухо. За сравнение Dunlop Winter 3D Sport със същия Goodyear при същите температури, на AWD автомобил не виждам разлика в поведението, освен повишения шум от пътя. Това само потвърждава твърдението, което някой изказа по-горе, че при премиум марките зимните гуми си запазват качествата и на сухо и при дъжд и при не толкова зимни температури.
Не можах да ти схвана мисълта, естествено че са различни гуми по предназначение, но са в един клас - премиум. Или искаш да кажеш, че няма преходни периоди, в които човек се колебае да сложи зимните гуми или да си кара с летните докато температурите станат минусови?
Не са в един клас. Точно това ти казвам.
А и това е тотално различно условие и гледна точка спрямо предишното ти мнение. В този случай и чисто нова лятна гума не би се справила срещу зимна на предела на износването си. Без значение от марки или каквото и да било.
Т.е. ако чак на 15 декември започне да вали сняг, до тогава да търкалям летните галоши, дори навън да е -10 градуса по Целзий (примерно)
ниски температури не се ли чете добре...
Чете се, само че какво разбираш под ниски (не се заяждам, просто ми е любопитно), колко градуса? Под 5? На въздуха или на асфалта?
My man
Потребители разглеждащи този форум: Majestic-12 [Bot] и 1 гост