Здравейте колеги!
След проблеми със задръстване на цедката на маслото в картера, реших да сменям/Благодарности на Механика/ уплътнения на дюзите на автомобилът ми. Така се случи, че сервиза в който ремонтирам по сложните неща имаше свободно време края на миналата седмица. Преди това колата 2 седмици не я карах и ползвах другия ми автомобил. Днес ми се обаждат от сервиза , че има проблем след смяната. Отидох на място и видях че чука много яко на метал все едно според мен и хората от сервиза около 1ви цилиндър в главата. Решихме , че може да е повдигачи и я оставихме да стопли без да я форсираме, но за моя съжалениечукането не изчезна. Махнахме капака отново на клапаните, огледахме всичко - не се видя някакъв проблем. пробвахме и с махане на свещите и евентуално ако има нещо паднало в цилиндрите да го издуха но уви. При въртене обаче без свещи , този шум го няма. Също така пробвахме да завиваме само една свещ на всеки цилиндър последователно - пак го няма шума. Мушкахме камера - не се видя нищо. При свалянето на капака, въртяхме на скорост колелета и валовете се движат и видимо натискат и улабват лапаните нормално.
Замерихме дюзите - в норма са 0.31 - .31 0.16 -0.16 /последователноста мисля бешще друга обаче/
Помагайте с идеи моля , че съм в чудо!
Балагодаря предварително на всички!
Странно чукане след смяна уплътнения на дюзи авенсис версо 116кс
TOYOTA AVENSIS VERSO 2005 D4D 116 k.c.
Здарвейте, проблема е решен! Оказа се не добре легнала дюза и от там е идвало чукането.
TOYOTA AVENSIS VERSO 2005 D4D 116 k.c.