Здравейте, и аз да се "похваля" онзи ден като се прибирахме от морето без видима причина колата заби муцуна и светнаха лампата за проверка на двигателя както и VSC, изписа да проверя VSC system. Бавно и славно в авариен режим се добрах до Пловдив и разбира се главния заподозрян бе ЕГР клапана. Разглобих го и за мое учудване бе доста мръсен при положение, че го бях почиствал преди 6к км. След почистването и монтирането му грешките изчезнаха и колата си върви нормално. Не знам дали е събективно усещане или има проблем, но ми се струва, че при набиране на 1-ва и 2-ра не всеки път има нещо като прекъсване като за части от секундата.... След като в неделя си се прибрах в София и я закачих на компа в ABS/VSC системата имаше записани тези 2 грешки, които за мен са малко неразбираеми и като пропрочетох малко нелогични:
C1201 - Engine Control System Malfunction
U0073 - Control Module Communication Bus Off
След като ги изтрих вчера закачих колата и не са се появявали повече.
Имам още един въпрос: като подавам газ между 1500 и 2000 оборота сякаш има някакъв резонанс. Погледнахме я отдолу всичко е наред, прегледано е окачването, прегледаха и тестваха тампоните на двигателя и всичко било наред.
Остава варианта да надувам музиката и да си карам
Моля за идеи.