Нова RAV4 Hybrid???
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Нова RAV4 Hybrid???
Може би, до голяма степен се дължи на климатика в тия задръстеания и тав задуха във Варна. Но дори така, май е твърде висок. Да не е от еднократно зареждане.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Нова RAV4 Hybrid???
Сравнението на градски разход е с толкова много неизвестни, че става само за чесане на пръстите по форумите.
1. Градското едно и също по един и същ маршрут ли е на Равката и Лексуса?
2. По едни и също време на деня ли е?
3. По колко км на ден се минават и в какъв режим? Сутрин и вечер от работа до вкъщи? Или разходки с колата на всеки един час? Или разходка по 1-2 км на всеки 3 часа?
Някъде по-напред май беше написал, че си дал 70К лв за Равката. И вярно ли има значение дали разхода ти е 9-10 или 11-12?
Сравнение на разход може да има на извънградско, там поне са доста по-малко условностите и се сравнява доста по-добре отколкото градския разход.
1. Градското едно и също по един и същ маршрут ли е на Равката и Лексуса?
2. По едни и също време на деня ли е?
3. По колко км на ден се минават и в какъв режим? Сутрин и вечер от работа до вкъщи? Или разходки с колата на всеки един час? Или разходка по 1-2 км на всеки 3 часа?
Някъде по-напред май беше написал, че си дал 70К лв за Равката. И вярно ли има значение дали разхода ти е 9-10 или 11-12?
Сравнение на разход може да има на извънградско, там поне са доста по-малко условностите и се сравнява доста по-добре отколкото градския разход.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Нова RAV4 Hybrid???
Peterhr,щети отговоря пунктуално:
Ако се върнеш на началния пост,ще разбереш че колежката Epona задава няколко конкретни въпроса,както и общи такива. Единият въпрос е свързан с градското каране,и понеже жена ми кара САМО градско,кара РАВ-4-хибрид,то мисля че Еpona би оценила реален фиидбек -преди/сега! Ако става въпрос,всеки си чеше пръстите къде с важни,къде с не толкова,а и на места с глупави неща,но това е погледнато през призмата на всеки един!Аз от друга страна сложих на кантара за сравнение един доста по-мощен и тежък агрегат,пак за да дам сравнение на колежката не на теб колега,Peterhr,понеже ти нямаш какво толкова да споделиш,имайки в предвид подписа с модела а автомобила ти!
После,за мен няма значение по колко често паля и карам,карам автомобил а не трамвай. Не спазвам(ме) конкретни маршрути,гледаме да избягваме задръствания(до колкото това е възможно),а пробега на ден е около 30-50км. По т.3 от твоето писание,бих казал че ако прочетеш малко по-нагоре,ще видиш че и аз имам питане,дали разхода е поради факта че климатика работи постоянно. Естествено че автомобила се ползва в EV /normal drive modes. До колкото последното- имал съм- дал съм- дай боже всеки му, и наистина на мен специално не ми пука, просто давам инфо от първа ръка на колеги/колежки,възнамеряващи да закупят този модел автомобил. Мисля че предмета на форума е да помага, а твоя последен пост с абсолютно нищо не помага. ...
Ако се върнеш на началния пост,ще разбереш че колежката Epona задава няколко конкретни въпроса,както и общи такива. Единият въпрос е свързан с градското каране,и понеже жена ми кара САМО градско,кара РАВ-4-хибрид,то мисля че Еpona би оценила реален фиидбек -преди/сега! Ако става въпрос,всеки си чеше пръстите къде с важни,къде с не толкова,а и на места с глупави неща,но това е погледнато през призмата на всеки един!Аз от друга страна сложих на кантара за сравнение един доста по-мощен и тежък агрегат,пак за да дам сравнение на колежката не на теб колега,Peterhr,понеже ти нямаш какво толкова да споделиш,имайки в предвид подписа с модела а автомобила ти!
После,за мен няма значение по колко често паля и карам,карам автомобил а не трамвай. Не спазвам(ме) конкретни маршрути,гледаме да избягваме задръствания(до колкото това е възможно),а пробега на ден е около 30-50км. По т.3 от твоето писание,бих казал че ако прочетеш малко по-нагоре,ще видиш че и аз имам питане,дали разхода е поради факта че климатика работи постоянно. Естествено че автомобила се ползва в EV /normal drive modes. До колкото последното- имал съм- дал съм- дай боже всеки му, и наистина на мен специално не ми пука, просто давам инфо от първа ръка на колеги/колежки,възнамеряващи да закупят този модел автомобил. Мисля че предмета на форума е да помага, а твоя последен пост с абсолютно нищо не помага. ...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Нова RAV4 Hybrid???
Напълно съм съгласен с peterhr - градското шофиране никога не е било какъвто и да е ориентир за разхода..
Реален фийдбек ли е Лексъс градско над 11л/100км.. А над 16л/100км?
Различни маршурти, различно 'усвояване' на енергията и т.н..
P.S. и аз смятам, че градският разход не е никакъв повод да се губи време по сервизите - и твое време, и време на сервиза...
Просто се изкарва извън града и се прави оценката. Виж ако при внимателно шофиране не се постига нормален разход - тогава да - може да се направи проверка...
Реален фийдбек ли е Лексъс градско над 11л/100км.. А над 16л/100км?

Различни маршурти, различно 'усвояване' на енергията и т.н..
P.S. и аз смятам, че градският разход не е никакъв повод да се губи време по сервизите - и твое време, и време на сервиза...
Просто се изкарва извън града и се прави оценката. Виж ако при внимателно шофиране не се постига нормален разход - тогава да - може да се направи проверка...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- peterhr
- Обратна връзка:
Нова RAV4 Hybrid???
boyanmt, идеята на моя "абсоютно не помагащ" последен пост беше - да се радваш на колата и да ходиш на места, на които искаш. А не да робуваш на цифри и да ходиш по сервизи.
- boyanmt
Нова RAV4 Hybrid???
Ooo..и аз това казвам колеги!
Аз не робувам на колите ми....точно обратното...
Чисто и просто исках да дам реална информация на колежката,защото едно показва извън града,коренно различно в града, а госпожата се интересува колко би горил автомобила градско. Явно говорим на различни езици и си чешем пръстите....
Аз не робувам на колите ми....точно обратното...
Чисто и просто исках да дам реална информация на колежката,защото едно показва извън града,коренно различно в града, а госпожата се интересува колко би горил автомобила градско. Явно говорим на различни езици и си чешем пръстите....
- boyanmt
Нова RAV4 Hybrid???
Да,ама колата ти гори повече,отколкото ти си мислиш,тоест караш по статистика,а не по реалност!slowtraveler написа: ↑29 Авг 2018 08:48 - градското шофиране никога не е било какъвто и да е ориентир за разхода..
- boyanmt
- slowtraveler
Нова RAV4 Hybrid???
Това не го разбрах... Колата ми в реалност гори точно толкова, колкото и наливам (и съвпада с другите измервателни уреди)... Та какво има да си мисля, като виждам колко ми гори?boyanmt написа: ↑29 Авг 2018 17:35Да,ама колата ти гори повече,отколкото ти си мислиш,тоест караш по статистика,а не по реалност!slowtraveler написа: ↑29 Авг 2018 08:48 - градското шофиране никога не е било какъвто и да е ориентир за разхода..
Жената искала да знае... Ами отговори и коректно - 'колата ще ти гори градско някъде между 8 и 18л/100км'... Дали това ще и помогне? И двата разхода са изпълними при конкретни условия...
Та общо взето - градския разход е ясен за запознатите колеги. А лаиците пък се стряскат 'ама защо на съседа му гори 8л/100км, а пък на мен 14л/100км. И понякога тръгват по сервизите с напълно изправен автомобил (твърдо не визирам теб, но този ефект е виден в няколко от темите във форума)

- boyanmt
Нова RAV4 Hybrid???
Всеки има право на мнение.Несериозно е да дадеш “конкретен” отговор 8-18,както ти визираш. После,както казах...ако ти дават разходна норма да кажем 10/100...а при теб е 20/100,при нормално каране...и кажеш майната му...то това би се отразило само на твоя джоб. Причините могат да бъдат от различно естество,и ако същите не се вписват в нормалното,не виждам какъв е проблема да се поиска мнение на сервиз?
Относно това което не си разбрал....напротив,много добре ме разбра...
Както и да е!
Относно това което не си разбрал....напротив,много добре ме разбра...

Както и да е!
- peterhr
- Обратна връзка:
Нова RAV4 Hybrid???
Добре, ама реално какво очакваш от посещението в сервиза? Примерно (съвсем хипотетично) имаш разход 20/100, а дават по книжка 10/100. Та отиваш в сервиза, там с вълшебната лампа или хввърлят на боб, та намират някое разкачено кабелче и изведнъж разхода ти пада на 10/100. Това вярваш ли го??? На чисто нова кола аз много трудно бих повярвал на нещо, което да ти вдигне разхода.
На кола на 10-20 години има много елементи, които се износват и има значение - dpf, egr, свещи, кабели, дебитомер, дюзи и много много други. Но на чисто нова кола да търсиш под вола теле си е само чесане на пръстите по форумите.
На кола на 10-20 години има много елементи, които се износват и има значение - dpf, egr, свещи, кабели, дебитомер, дюзи и много много други. Но на чисто нова кола да търсиш под вола теле си е само чесане на пръстите по форумите.
- boyanmt
Нова RAV4 Hybrid???
А защо пък трябва да се съглася с факта,че като е нова колата,не страда от болести? Ами ако хипотетично нещо се е разместило,и това е повлияло...дали няма да се хване на уред. Не разбирам-за това питам. По принцип,от сервизи се плаша,но опция няма!
Както казваш..нашите официални сирвизи правят оглед на “боб” и други зърнени култури. Ти какво би направил тогава?
Както казваш..нашите официални сирвизи правят оглед на “боб” и други зърнени култури. Ти какво би направил тогава?
- slowtraveler
Нова RAV4 Hybrid???
Напротив - и двете могат да бъдат изпълнени от един и същ автомобил и шофьор при различни условия...
А когато шофьорът е различен - там нещата стават съвсем мътни...
Докато при извънградско внимателно шофиране може да се направи доста точна преценка - можеш лесно да създадеш удобни и близки до идеалните условия...
Например - карай по приблизително равен терен с 80км/ч или 100км/ч без много трафик няколко десетки километра - това са лесно изпълними условия... И ще получиш разход, който ще е някъде +/- 0.5-1л/100км от всеки друг изправен аналогичен автомобил....
Докато в града чисто технически няма как да създадеш аналогични условия, които лесно да ги повториш... Защото пречките и условностите са много повече.. От там и разликата в разхода в много големи разлики...
На твое място просто бих покарал автомобила в 'идеални условия' извън града и ако разходът е ОК (близко до идеалните заводски параметри) - значи всичко е нормално - автомобилът при идеални условия си изпълнява параметрите. А при другите случаи условията не са идеални.. Затова и при такъв случай не бих си губил времето по сервизи...
А за статистиката и 'горенето повече' отколкото си мисля - наистина не те разбрах какво искаш да кажеш... Знам колко ми гори автомобила при различни условия... И знам, че ако се набутам в неблагоприятни условия - разходът ще скочи юнашката... Ей го вчера ми отне почти час изминаването на километър по Източна тангента до летището... Задръстване. Такова, че понякога изгасях двигателя, хората се разхождаха покрай автомобилите. Е колко да ми изгори...
-
- Получена благодарност: 1 път
Нова RAV4 Hybrid???
Да вляза в ролята на адвокат на Дявола - конкретно за хибрида, разхода в града се влияе от различни агрегати, сравнен с разхода извън. Напр. Батерия с намален капацитет или влошени параметри, ще играе много по-голяма роля в града отколкото навън. Но това просто за спорта, по принцип съм напълно съгласен че колегата няма от какво да се притеснява при нова Тойота. Освен субективния фактор естественоslowtraveler написа: ↑29 Авг 2018 23:50...Докато в града чисто технически няма как да създадеш аналогични условия, които лесно да ги повториш... Защото пречките и условностите са много повече.. От там и разликата в разхода в много големи разлики...
На твое място просто бих покарал автомобила в 'идеални условия' извън града и ако разходът е ОК (близко до идеалните заводски параметри) - значи всичко е нормално...

- boyanmt
Нова RAV4 Hybrid???
Доста точна преценка за разхода извън градско-нали? И какво ме топли статистиката че ще горя 10/100 извън града,като карам В ГРАДА? И за какви идеални условия говориш....нали знаеш къде има идеални условия за опити...не в такава среда-определено! Всеки един автомобил идва с разходна норма градско/извън града и смесено. Да,съгласен съм че тези данни са изчислени на равна настилка,без вятър,трегло на водача 80кг...и тем подобни фактори,но се чудя...тоолкова ли в ненормална среда караме,че всичко да скочи х2 ? Иначе...моя резервоар винаги е на 100%,и не страдам от главоболия от горене. Преди,когато карах автомобили от WAG концерна, параметрите много повече отговаряха,заявявам го наистина сериозно и отговорно, та за това питам вас- колегите които имате опит с Тойота,и то ви задавам въпрос ,не за да издребнявам за разход( както някой жлъчно се изказаха)',а просто да си “сверя часовника”.slowtraveler написа: ↑29 Авг 2018 23:50Докато при извънградско внимателно шофиране може да се направи доста точна преценка - можеш лесно да създадеш удобни и близки до идеалните условия...