Изкочил Airbag
- terzievtoyota
- Автомобил: Тойота Корола 1.6 109 к.с 2003
Изкочил Airbag
Здравейте, при удар ми изкочи аербега на волана, на пасажерското място и на двете седелки. По предницата на колата й няма нищо, освен че е леко пукната.
Трябва да се сменя горната част на таблото, и аербега на волана. Моля ви за съвети, цени, и добри сервизи във Варна, защото нямам много възможности.
Благодаря ви много!
Модел кола: Тойота Корола 1.6 109 к.с 2003
Трябва да се сменя горната част на таблото, и аербега на волана. Моля ви за съвети, цени, и добри сервизи във Варна, защото нямам много възможности.
Благодаря ви много!
Модел кола: Тойота Корола 1.6 109 к.с 2003
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Изкочил Airbag
Ами почни да преглеждаш автоморгите... Навярно ще смениш цялото табло, двата еърбега и седалките (нямат ли преднатяг на коланите - може и там да се наложи смяна)..
Не съм сигурен, но може да има нужда от смяна или нулиране и на електронен блок на SRS.
Не го ли направиш (включително смяната на всички гръмнали еърбези) системата няма да работи...
Общо взето - в нормалният свят сработилият преден еърбег води до подмяна на автомобила - при подобен случай на Зафира застрахователя директно бракува автомобила, защото подмяната на спасителните средства струваше над 15х.лв ако не се лъжа (само коланите бяха около 1500лв/бр)...
Алтернативата е да 'зашиеш' таблото и волана и да изключиш системата. Там вече сам преценяваш дали животът ти и този на твоите близки струват повече или по-малко от техниката...
Не съм сигурен, но може да има нужда от смяна или нулиране и на електронен блок на SRS.
Не го ли направиш (включително смяната на всички гръмнали еърбези) системата няма да работи...
Общо взето - в нормалният свят сработилият преден еърбег води до подмяна на автомобила - при подобен случай на Зафира застрахователя директно бракува автомобила, защото подмяната на спасителните средства струваше над 15х.лв ако не се лъжа (само коланите бяха около 1500лв/бр)...
Алтернативата е да 'зашиеш' таблото и волана и да изключиш системата. Там вече сам преценяваш дали животът ти и този на твоите близки струват повече или по-малко от техниката...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- terzievtoyota
- slowtraveler
Изкочил Airbag
Виж какво са 'повредили' възглавниците... Седалките сигурно са разкъсани отстрани. Таблото - също?
Т.е. трябва да смениш 'повредените' детайли...
Т.е. трябва да смениш 'повредените' детайли...
- terzievtoyota
Изкочил Airbag
Таблото нищо му няма освен частта където е еърбег-а, но не знам как се процедира, кое е разумно, дал да купя отделно еърбаг и да се постави вътре, но така дали таблото ще изглежда нормално, или цяло табло с еърбаг-а?
Проблема е че не знам нито едно място във варна където да се занимават с еърбеци
Проблема е че не знам нито едно място във варна където да се занимават с еърбеци

- slowtraveler
Изкочил Airbag
Точно където е изскочил еърбега на пасажера не е ли поразкъсано и таблото - възглавницата гърми доста сериозно... Същото навярно е с волана (строшена капачка?), седалките (разкъсани отстрани?), вероятно - коланите и т.н. - нещата които изброих по-рано... Там как смяташ да процедираш?
- terzievtoyota
Изкочил Airbag
Смятам да си купя табло от морга с еърбег+ това на волана, обаче нещо не ми се сменят седалки, смятам да ги зашият, но това означава че еърбег-а янма да работи, което обезмисля да си купувам ново табло...просто не знам как да процедирам.
Също така са ми изгърмяли коланите. Трябва да купувам колани + пиропатрони или само пиропатрони/ Луда работа...
ПП НО ПЪРВО трябва да си сменя напуканото стъкло, защото пасажерския еърбег го спука! Голям съм келеш!
Също така са ми изгърмяли коланите. Трябва да купувам колани + пиропатрони или само пиропатрони/ Луда работа...
ПП НО ПЪРВО трябва да си сменя напуканото стъкло, защото пасажерския еърбег го спука! Голям съм келеш!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Изкочил Airbag
Този човек е от Варна.
http://klu4ar.net/index.php?page=56&parent=37
http://klu4ar.net/index.php?page=56&parent=37
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- terzievtoyota
- slowtraveler
Изкочил Airbag
Ами още в първото си мнение съм ти описал какво трябва да направиш...
Ако сметнеш, че тенекията е по-скъпа от живота - слагай тиксо на таблото, малко конец на седалките и си карай така... Ама предупреждавай хората дето возиш де....
Ако решиш, че ще възстановяваш колата както трябва - там няма как да правиш компромиси, защото едно от 'гръмналите' неща да не смениш - системата няма да работи изцяло...
Разбира се - винаги имаш алтернатива да продадеш колата на части, и да си вземеш друга...
Но общо взето - безопасността е скъпо нещо...
- terzievtoyota
Изкочил Airbag
Просто ми се натрупват много неща на бюджета - стъкло, табло, волан, седалки , колани, триене на краш системата
Но ще го направя както трябва, лека полека...

Изкочил Airbag
Поне за предните възглавници, недей да купуваш втора употреба. Повечето са засегнати от кампанията за въздушни възглавници ТАКАТА и вероятността да нараниш голяма част от пътниците в автомобила е голяма - включително и тези които се намират на задните седалки.
- slowtraveler
Изкочил Airbag
Затова и предложих направо да сменяш автомобила...
Защото дори за нов автомобил (т.е. с висока обща стойност - над 35х.лв) на застрахователя му излезе по-евтино да бракува автомобила, като в оценката натежаха точно спасителните средства... Иначе автомобилът нямаше поражения по ДВГ, нито спукано стъкло, нито врати - челен удар със смазани радиатори, преден капак и калници, но недокоснат двигател (и това - Зафира - където всичко е навряно в малко място) и леко поражение по заден мост...
И да - купи я един човечец, и кърпи табла, ряза възглавници (Зафирата имаше само предни), докара от морга радиатори и дори не се бе усетил, че педалите са се откачили (не знам дали на Тойотата има такава предпазна мярка)...
Ама както се казва - всеки сам си преценява. Колегата който отрази удара бе много доволен от спасителните средства и се оттърва само с насинени от колана гърди... Отсрещният автомобил бе прегъната през средните колонки ладичка без нито един здрав джам. И шофьор - късметлия, защото бе облечен с дебело кожено палто, което явно е обрало голяма част от удара (волана стърчеше през мястото на предното стъкло, врати не се отваряха)..
А за втора ръка възглавници - проверява се дали са от засегнатата серия и тогава се купуват от моргата...
Защото дори за нов автомобил (т.е. с висока обща стойност - над 35х.лв) на застрахователя му излезе по-евтино да бракува автомобила, като в оценката натежаха точно спасителните средства... Иначе автомобилът нямаше поражения по ДВГ, нито спукано стъкло, нито врати - челен удар със смазани радиатори, преден капак и калници, но недокоснат двигател (и това - Зафира - където всичко е навряно в малко място) и леко поражение по заден мост...
И да - купи я един човечец, и кърпи табла, ряза възглавници (Зафирата имаше само предни), докара от морга радиатори и дори не се бе усетил, че педалите са се откачили (не знам дали на Тойотата има такава предпазна мярка)...
Ама както се казва - всеки сам си преценява. Колегата който отрази удара бе много доволен от спасителните средства и се оттърва само с насинени от колана гърди... Отсрещният автомобил бе прегъната през средните колонки ладичка без нито един здрав джам. И шофьор - късметлия, защото бе облечен с дебело кожено палто, което явно е обрало голяма част от удара (волана стърчеше през мястото на предното стъкло, врати не се отваряха)..
А за втора ръка възглавници - проверява се дали са от засегнатата серия и тогава се купуват от моргата...
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Изкочил Airbag
Втора употреба възглавници от морга е като да пиеш вода от реката - уж бистра и после излиза каква е всъщност (не дай Боже)... Ако прецениш парите като много давай колата за части или я ползвай за донор на "новата"