Представяне
Представяне
Току що се регистрирах в този форум и реших, че е добре да се представя.
От няколко години живея в САЩ. Миналата година след дълъг размисъл и обикаляне по автокъщите в крайна сметка си купих Toyota Prius.
В началото бях малко притеснен от твърде многото нови технологии, но след една година каране и почти 15 хиляди мили зад гърба ми с тази кола, не съм съжалил нито за миг за направения избор.
В този постинг ще започна с разхода, защото това е най-често дискутираният проблем, когато се заговори за Prius. С удоволствие бих отговорил и на други въпроси, свързани с тази кола.
Разходът ми в градски условия в последно време се движи между 52 и 59 мили на галон (4.52 - 3.98 /100км), извън града обикновено е между 49 и 52MPG (4.79 - 4.52 /100км). През зимата градският разход беше със 7-8 MPG по лош, този на магистрала беше почти непроменен. Определено не смятам, че съм вманиачен в икономията на гориво. Не се лишавам нито от климатик, нито от музика докато карам, просто се опитвам да правя шофорането си колкото се може по-разумно и по-малко емоционално. Когато спирането ми на светофар, например, е сигурно, не се опитвам да стигна пръв до светофара и да спра със свирене на гуми, а отпускам газта отдалече; карането на по-голяма дистанция от предната кола също ми помага да не правя резки и безсмислени маневри.
Знам, че теми за хибридите и по-конкретно за Prius, са дъвкани вече в този форум, но като собственик, смятам, че бих могъл да внеса гледна точка, която може да е липсвала.
Поздрави на всички фенове на марката Тойота!
От няколко години живея в САЩ. Миналата година след дълъг размисъл и обикаляне по автокъщите в крайна сметка си купих Toyota Prius.
В началото бях малко притеснен от твърде многото нови технологии, но след една година каране и почти 15 хиляди мили зад гърба ми с тази кола, не съм съжалил нито за миг за направения избор.
В този постинг ще започна с разхода, защото това е най-често дискутираният проблем, когато се заговори за Prius. С удоволствие бих отговорил и на други въпроси, свързани с тази кола.
Разходът ми в градски условия в последно време се движи между 52 и 59 мили на галон (4.52 - 3.98 /100км), извън града обикновено е между 49 и 52MPG (4.79 - 4.52 /100км). През зимата градският разход беше със 7-8 MPG по лош, този на магистрала беше почти непроменен. Определено не смятам, че съм вманиачен в икономията на гориво. Не се лишавам нито от климатик, нито от музика докато карам, просто се опитвам да правя шофорането си колкото се може по-разумно и по-малко емоционално. Когато спирането ми на светофар, например, е сигурно, не се опитвам да стигна пръв до светофара и да спра със свирене на гуми, а отпускам газта отдалече; карането на по-голяма дистанция от предната кола също ми помага да не правя резки и безсмислени маневри.
Знам, че теми за хибридите и по-конкретно за Prius, са дъвкани вече в този форум, но като собственик, смятам, че бих могъл да внеса гледна точка, която може да е липсвала.
Поздрави на всички фенове на марката Тойота!
Добре Дошъл.
Аууу...супер...един собственик на Приус Хибрид.
Имам намерение да си копувам Previa/Estima Hybrid и ще ми бъде полезна всякаква информация която дадеш за твоя автомобил.
Кажи ми как е ел задвижването и има ли някакви тънкости за подръжката й?
Ще съм ти много благодарен.
Имам намерение да си копувам Previa/Estima Hybrid и ще ми бъде полезна всякаква информация която дадеш за твоя автомобил.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
Тънкости няма, поддържа се като всеки нормален автомобил: смяна на масло, въртене на гуми, проверка на накладки и пр. В много отношения дори изисква по-малко поддръжка. Спирането с използване на генератора, например, щади накладките (твърди се че може да се изкара с едни накладки над 100000 мили). Системата за предотвратяване на студен старт и изключването на бензиновия двигател при спиране също водят до по-ниска степен на износванеpoli написа:Добре Дошъл.
Механиката в много случаи е по-проста от тази на стандартен автомобил. Под гръмкото заглавие "електронно управлявана предавателна кутия с безстепенно изменение на предавателното число", например, всъщност се крие устройство не по сложно от диференциал.

- LordDigital
- СупраДжия
KORD написа:Pa 4icago e s normalen klimat...

edva li ima miasto s po nenormalen klimat. toplo liato, studena zima, viatar kolkoto iskash, vlaga kolkoto iskash(nai golemia protivnik na diskovete), sol prez zimata s lopati da ia rinesh(sashto dosta doprinasia za rajda). kola v Chicago e podhvanala rajda oshte sled parvata zima! sled 3 zimi veche boltovete im stavat problemni za razvivane. kola ot Texas, sled 10 godini boltovete im se razvartat vse edno toku shto sa gi slojili ot zavoda i vsichko lashti vse edno e nova kolata.
Почистването на дисковете и барабаните е част от сервизното обслужване, което правят на всеки 5000 мили. Надявам се да помага...ALTEZZA написа:za spirachkite e viarno, izdarjat dosta, no problema e diskovete, obiknovenno kam 30K mili nakladkite sa vse oshte v razcveta na silite si, pak diskovete sa tolkova rajdiasali che sa si napravo za bokluka, no predpolagam zavisi i ot klimata v koito jiveesh
Колкото - толкова. Засега (15000 мили) ръжда няма,ALTEZZA написа:opredeleno ne, te prosto praskat s brake cleaner da izchistat spirachnia prah, niama nishto obshto s rajdataprius06 написа:[Почистването на дисковете и барабаните е част от сервизното обслужване, което правят на всеки 5000 мили. Надявам се да помага...