Каре на волан Карина
Каре на волан Карина
Махнати са болтовете. На "Корона", но с десен волан се избива много лесно отдолу, но има видимост - гледах го на клипче. Ще го мисля някак 

Каре на волан Карина
Да болтовете задължително се вадят както съм писал преди 8 години
Ако има много ръжда може да пречи на безпроблемното вадене на каренцето. Може да се пробва първо да се набие надолу за да мръдне малко и после нагоре. Може да се напръска с раздвижващ спрей и да се набие отвертка в процепа за да се разтвори стягата на шлиците. Естествено си е навряно и е тегава работа.

Човек и добре да живее умира .......
Каре на волан Карина
Ще го разтворя с отверка. Мина ми през акъла. Иначе го бих доста и три спринцовки с паркетол му налях. Карето е зверски разбито - има близо сантиметър луфт - 5-6 см на волана бяха. Намерил съм майстор, който може да ми смени само кръстачката. Даже и клипче съм му намерил, ама той каза, че е сменял доста такива. Стискайте палци, че таман я направих да върви както трябва...
Каре на волан Карина
Момчета, други идеи? Изчерпах се
С 40 сантиметрови отверки и с гумения чук не стана. Само вкарах малко отверката, но не може да се разкрачи. Раздвижих го все пак 2 - 3 мм нагоре - надолу. Само то се движи, оста е неподвижна
. Но карето НЕ излиза от оста!
Слагах вътрешното каре и въртях наляво надясно с кормилото за да разбия клейта и ръждата, но никакъв резултат. Изпод колата достъп няма.

Каре на волан Карина
Здравейте, с риск да стане като спам, успях да го избия отдолу. Бръкнах с много дълга отверка и с леко чукане излезе. Поръчах някакво за 105 лева, немска била фирмата. Благодаря на всички за инфото 

Каре на волан Карина
С малко акробатика (предимно мост със главата под педалите) операцията е извършена. Запечатах карето отвън доста стабилно с грес и много важно: ако сте свалили и вътрешното каре от кормилния прът, така да го нагласите, че болта да мине точно в улея. За целта - акробатичен мост и здрави ребра. Стегнах страстно и трите болта и сега кормилото се върти с един пръст и няма никакъв луфт. Още веднъж благодаря на всички 

Каре на волан Карина
Здравейте отново. Появи се нов проблем - 3 дни след смяната на карето, се получи едно припукване на волана. Все едно захапва нещо и после го пуска. Амплитудата е много малка... засега. Накарах детето да върти волана, а аз стисках разните му железа отдолу и като стиснах щангата, която излиза от рейката, ясно усетих все едно самата щанга влиза и излиза някъде. После напънах да раздвижа щангата с ръка, но не мръдна на никъде. Моля ви, ако някой е имал тоя проблем, да каже мнение 
П.С. - шлиците навсякъде са стегнати и не прескачат.

П.С. - шлиците навсякъде са стегнати и не прескачат.
Каре на волан Карина
Малко да уточня - лявата щанга стисках. Сега ритах гумите - и двете чукат на метал като ги ритна откъм страната на предните фарове. Луфта на волана е около 1 см на външния периметър на волана и се проявява след това прехапване (изцъкване). Дайте акъл, момчета...
Каре на волан Карина
Колеги, уеща се и на двете кормилни щанги, и на двете колела като ги държа, и на двете пружини като ги държа. 5 - 6 мм луфт.1 см на кормилото. Дайте предположения?
Каре на волан Карина
Естествено няма и да си помисля да си мръдна малкия пръст да я правя, или сменявам. Може ли да се обере този луфт? Някакъв болт имало някъде...
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Каре на волан Карина
Ще намеря как да го докача. Нали няма да се пребия с 5 мм луфт? Между другото кормилото се върти много леко. Не знам дали има значение...