Привет! Тъй като мога да си представя, че нараства интереса към такава Corolla втора ръка, а и от там въпросите от всякакъв характер, се реших да споделя обобщено моя опит с нея (писал съм не малко до сега, но е пръснато по много теми, ако модераторите сметнат темата за излишна могат да я изтрият.. няма да се сърдя). И така... колата я купих нова от ТМ Ауто Ноември 2012, представлява Corolla E15 1,6 Valvematic 132 hp. Ниво Luna Navi (с допълнително вградена навигация). С нея съм изминал до сега точно 135 380 км, основно извънградско и по магистрали със скорост около 130 до 170 км/ч. Разходът се движи в града около 8 до 9, на спокойно извънградско е около 5,5 до 6,2, а по магистрала 6,5 до 8,5 на 100 (постигал съм и под 5 и над 12, съответно с ненормално спокойно/бързо каране). Двигателят е много приятен и тих, мощност има достатъчно, особено ако си свикнал с колта (без да има каквито и да е черти на спортна кола), масло НЕ харчи (поддържам колата педантично, масла се сменят на 13 до макс. 15 000 км и се сипва винаги хубаво масло, може би за това не харчи..). По отношение на качеството на материалите и сглобката.... по интериора НЯМА каквито и да е следи от износване (често я и чистя де..). С изключение на леко потропващите спирачни апарати и то от както е нова (познат и много дискутиран проблем) и повърхностната ръжда, но само по носачите (тук зимата пръскат МНОГО сол), по колата нямам НИКАКВИ забележки. На около 20 000 ми смениха гаранционно задните аморт
исьори в ТМ Ауто, че леко потропваха (без да кажат и дума), на около 80 000 км смених двете халогенки на фаровете, на 83 000 задни накладки, на 90 000 крушка на стоп. На 92 000 си смених предното стъкло, че беше очукано до безобразие от камъчета по магистралите. През останалото време само масла и филтри и наистина никакви други ядове. Даже водна помпа не съм сменял. Колата е с приятен комфорт, голяма е, с огромен багажник, чувства се стабилна и добре обезшумена (поне за моето ухо

). Покупката определено си струваше (особено за 28 500 лв без металик боята!!!). Надявам се още дълги години и много километри да се кара (като ми омръзне на мен я давам на жената!

)
Надявам се моят пост да помогне на колегите при избора им. Поздрави от немско.