Да ъпна малко темата. На Селиката смених накладките с EBC Yellowstuff. Докато се напаснат разбира се бях като тролей

. Обаче за около 20 км започнаха да се обаждат. Общо взето карах повече на моторна спирачка и намалявах отдалеч, за да не ги насилвам. За 40-50км вече хапеха доволно. Може би вече бяха и напълно напаснати. Определено цапат джантите. Колд брейк усетих лек докато излизах сутрин от паркинга, след първия светофар захапваха доволно. Понеже усилието с което натискам педала на спирачките е доста по-малко имам чувството, че спират повече. Определено ги харесвам повече от Toyot-ските накладки, които искаха по силно натискане на педала за да спират. Спирането при сутрешния колдбрейк при по-хладно време е малко еквивалентен със спирането с Тойотските накладки. Определено спирането е по-добро отколкото с Ате-то на Пежото, ама пък не е много съпоставимо заради разликата в колите.
Като цяло съм с добро впечатление за накладките и мисля да си поръчам едни и за задницата без значение, че не са свършили курса. Дисковете имаха по 5mm ръждива ивица по периферията. Накладките изчистиха ръждата и започнаха да лъсват дисковете. Дано и от вътрешната страна успеят да лъснат дисковете, че там ръждивите ивици бяха буквално 30% от диска. Също така диска стана и по лъскав, тъй като тойотските накладки някак го правеха като матиран.
Хубавото е, че накладките уж са спортни, но не изискват загряване за да държат добре. Като изключим цената ги препоръчвам с две ръце. Моите ги взех от UK за около 140лв миналата година, че тук цената беше кажи речи двойна. В момента цените, като че ли са изравнени.