WoLF написа: ↑18 Юли 2018 22:24
Радвам се, че нямаш проблеми вече с високия разход... Накъде си ходил и откъде си се връщал? Каталожния е почти непостижим поради порочността на самото измерване, не се цели в него, а в приятното каране
Не помня да съм се оплаквал. В началото си беше повече, което е нормално. Има и момент на свикване, какво може колата и кой е оптималният режим. Обикновено карам внимателно, че много джигити, но и не съм болен на тема разход. Ако бях нямаше да карам бензин

! Понякога си правя експерименти. Правил съм подобни в противоположната посока, но не с Королата все още. Обявеният разход е по познато за мен направление (Варна-Русе-Варна) и е съвсем реален, но постигнат с изключително внимание и пазене от моя страна, познавам и пътя и се възползвам на определени места от профила му. При нормални условия и шофиране разходът е около 5.5 до 6 л/100. През голяма част от времето ползвам темпомата, а климатикът си е включен и нямам представа колко време се е налагало да работи. Борд компютърът е изключително точен. На практика зареждам същото количество като обявеното от автомобила.