Надявам се някой да може да реши проблема с колата. Ходих на два различни сервиза и ефекта е нулев! И на двете места чистят грешката и това е! От второто имам протокол с указание да се смени датчик или клапан на изгорели газове, но с уговорката, че пак ще стане същия проблем. Почистен е клапана (или датчика). В разговор с приемчика ме посъветваха по-често да излизам на магистралата, за да изхвърля (или изгаря) саждите. в градско се натрупвали.
В най-общи линии извода е следния: Всеки месец разходка до морето и обратно по магистралата, за да няма проблеми!
За мен това е несериозно - лекува се следствието, а не причината!
След излизането от втория сервиз колата изкара около седмица да върви нормално с леки, почти незабележими намеци за проблем при рязко подаване на газ. Но преди няколко дни пак и светнаха трите лампи и в момента турбото го няма. Натисна ли газта по-рязко и започва да се "дави" губейки мощност.
Пиша тук, защото се надявам да намеря добър диагностик, Професионалист, който знае какво прави, къде да търси и как да се справи с проблема. Не вярвам в указанието, че колата е за каране само извън града. Пускам снимка на трите лампи на таблото.
Много ще бъда благодарен, ако някой успее да помогне в този случай.
Благодаря предварително!